Κοινωνία

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για τον θάνατο της 8χρονης στη Χαλκιδική

Σοκ έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος του 8χρονου κοριτσιού σε κατασκήνωση στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Για τον άδικο θάνατο του παιδιού συνελήφθη η 19χρονη ομαδάρχισσα.

Η 19χρονη θα οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη (14.8.2024) ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών ώστε να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο της 8χρονης μέσα στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής. 

Η ομαδάρχισσα ήταν η υπεύθυνη στο σπιτάκι που διέμενε η 8χρονη και συνελήφθη με βάση το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.

Οι Αρχές αναμένεται να ανακρίνουν τον ναυαγοσώστη αλλά και τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης.

Η κατασκήνωση, μια από τις γνωστές στη Βόρεια Ελλάδα, εξέδωσε, σύμφωνα με το thesstoday.gr, ανακοίνωση για τον θάνατο της 8χρονης.

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

«Το παιδί ήταν πνιγμένο στο βυθό και γι’αυτό δεν το είδαν»

Ο παππούς του άτυχου κοριτσιού μίλησε στο newsit.gr για το τραγικό περιστατικό: «Ακόμα δεν έχουμε καμιά ενημέρωση από την κατασκήνωση για το τι συνέβη με το παιδί στην πισίνα. Το παιδί ήξερε μπάνιο όσο μπορεί να ξέρει ένα οχτάχρονο, ίσα ίσα να επιπλέει.

Είναι αδιάφοροι και ανεύθυνοι οι άνθρωποι εκεί. Δεν απαντάνε, δεν λένε τίποτα φοβούνται την ευθύνη. Το περασμένο Σάββατο (10/08/2024) είχε φύγει το παιδί για την κατασκήνωση και θα ερχόταν αυτό το Σάββατο πίσω στο σπίτι. Είχε ξαναπάει και πέρσι η μικρή στην κατασκήνωση και πέρασε όμορφα, πέρασε καλά».

Όπως λέει ο παππούς του άτυχου κοριτσιού «υποθέτω με τη λογική δηλαδή, ότι το παιδί ήταν ήδη πνιγμένο και βρισκόταν στο βυθό της πισίνας γι’ αυτό και δεν το είδαν όταν έφυγαν από εκεί μαζί με τα υπόλοιπα. Όταν κατάλαβαν ότι απουσιάζει και το ψάξανε τότε το είδανε.

Εμείς το είχαμε πάρει και γιλέκο και μπρατσάκια αλλά αυτοί δεν τού τα φορούσαν του παιδιού. Έχω πόνο και οργή μέσα μου».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί στην “φωλιά της Αρκούδας”....πως θα βγουν όμως; Μεγάλες μετακινήσεις ρωσικών δυνάμεων και μαζικές συλλήψεις αιχμαλώτων (Βίντεο)

Oryx: Οι δυνάμεις του Κιέβου πληρώνουν τεράστιο τίμημα σε προσωπικό στο Κούρσκ-Η Μόσχα ετοίμασε την μεγαλύτερη παγίδα...