Κοινωνία

Αγωνία και δάκρυα: Συγκλονίζουν οι εικόνες από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας-«Πληγή» στην καρδιά του λεκανοπεδίου δείχνει ο χάρτης του Copernicus

Σαν μια «πληγή» στην καρδιά του λεκανοπεδίου της Αττικής αποτυπώνεται σε χάρτη του Copernicus το εύρος της φωτιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Ομάδα του Copernicus παρουσίασε το γράφημα με την περιοχή που καίγεται στην Αττική.

Δραματικές ώρες βιώνουν για δεύτερη ημέρα οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής με τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Βαρνάβα καθώς το μέτωπο εκτείνεται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων με τους ισχυρούς ανέμους, την παρατεταμένη ξηρασία και το πυκνό άκαυστο δάσος να εμποδίζουν το έργο των 670 πυροσβεστών που επιχειρούν.

Άνιση είναι η μάχη των Πυροσβεστών με τις φλόγες, οι οποίοι μαζί με εθελοντές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να οριοθετήσουν την πυρκαγιά αλλά και να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων – που παρά τις εντολές εκκένωσης – αρνούνται να φύγουν από την περιοχή.

Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και στο Νταού Πεντέλης μετά τον Βαρνάβα και τον Διόνυσο όπου και εκεί κάηκαν κατοικίες κατά το πέρασμα της φωτιάς που μαίνεται στην βορειοανατολική Αττική.

Ισχυροί άνεμοι προκαλούν αναζωπυρώσεις στις περιοχές που έχουν σχεδόν εκκενωθεί καθώς το πύρινο μέτωπο δείχνει ανεξέλεγκτο.

Οι φλόγες έχουν μπει μέσα στα σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή ενώ κάτοικοι νεότερης ηλικίας, με λάστιχα στα χέρια, προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά στις αυλές και στα σπίτια τους.

Οι εικόνες συγκλονίζουν

Κάτοικοι με δάκρυα στα μάτια βλέπουν τις περιουσίες του να γίνονται στάχτη. Με κουβάδες στα χέρια και λάστιχα με νερό προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους. 

Εθελοντές και άνθρωποι που μεγάλωσαν στην περιοχή αντικρίζουν το πολύτιμο δάσος να καίγεται ξανά, μετά από χρόνια.

Πευκόδασος, ελιές, σπίτια, αυτοκίνητα έγιναν στάχτη από την πύρινη λαίλαπα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ