Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σε πύρινο κλοιό η Αττική: Αναζωπυρώθηκαν τα μέτωπα σε Πεντέλη, Γραμματικό, Μαραθώνα-Οι φλόγες έφτασαν στο Χαλάνδρι-Εκκενώθηκε το «Αμαλία Φλέμινγκ»

Στη δίνη του πύρινου εφιάλτη είναι εγκλωβισμένη η βορειοανατολική Αττική, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε χθες, Κυριακή (11.08.24) από την περιοχή του Βαρνάβα έχει λάβει σήμερα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κατακαίει σε Πεντέλη, Γραμματικό και Μαραθώνα Διώνη, Νταού, Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 600 πυροσβέστες και συγκεκριμένα 670 πυροσβέστες παλεύουν με τη λαίλαπα στη βορειοανατολική Αττική, όπου η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα πύρινο μέτωπο, που ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα. Οι ισχυροί άνεμοι της τάξεως των 8 μποφόρ δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν πρόκειται να υποχωρήσουν τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας. Εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. 

Στα Βριλήσσια

Οι φλόγες έχουν φτάσει στα Άνω Βριλήσσια, την ίδια στιγμή που καίγονται σπίτια στη Νέα Πεντέλη, η οποία δόθηκε εντολή να εκκενωθεί προς Χαλάνδρι, όπως και ο Διόνυσος, οι κάτοικοι του οποίου καλούνται να μετακινηθούν προς Κηφισιά.

 
Η πύρινη λαίλαπα μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή της Νέας Πεντέλης, καθώς, σύμφωνα με αναφορές, έχουν τυλιχτεί στις φλόγες αρκετές κατοικίες, καθώς και το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Το μέτωπο της φωτιάς έχει φτάσει στα Άνω Βριλίσσια και τα Άνω Μελίσσια.
 

Αντιδήμαρχος Πεντέλης: Κάηκε το προαύλιο του δημαρχείου Πεντέλης

Στην κεντρική πλατεία της Πεντέλης βρίσκεται η φωτιά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πεντέλης Γιάννη Ζούνη και καίει τον προαύλιο χώρο του δημαρχείου. Η φωτιά έκαψε πριν τον περιβάλλοντα χώρο της Μονής Πεντέλης. 

 

Η φωτιά βρίσκεται στο Χαλάνδρι

Ήδη η φωτιά βρίσκεται στην Αναπαύσεως στο Πάτημα 2 στο Χαλάνδρι, όπου πριν είχε γίνει επιχείρηση εκκένωσης. Οι φλόγες βρίσκονται στον περίβολο της Μονής Πεντέλης.

Νέο 112 για εκκένωση 4 περιοχών

Εκκενώνονται Νέα Πεντέλη, Παλαιά Πεντέλη, Πάτημα Χαλανδρίου και Πάτημα Βριλησσίων. Nωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα 112 στο Σπατατζίκι Μαραθώνα για εκκένωση.

Tα κυριότερα μέτωπα αυτήν την ώρα

Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών σε διάφορα πύρινα μέτωπα στη βορειοανατολική Αττική εν μέσω σφοδρών ανέμων, που δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, τα κυριότερα μέτωπα αυτήν την ώρα είναι τα εξής:

  • Μετά τη λίμνη του Μαραθώνα με κατεύθυνση προς τις Αφίδνες.
  • Από το Γραμματικό προς τον Μαραθώνα.
  • Από τις κορυφές της Πεντέλης με κατεύθυνση προς το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το μέτωπο στη Νέα Μάκρη, ενώ, όπως τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, βελτιωμένη είναι η εικόνα σε Διόνυσο, Βαρνάβα και Μικροχώρι.

Εκκενώνεται προληπτικά το Αμαλία Φλέμινγκ. 

Στο νοσοκομείο σπεύδουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να γίνει η εκκένωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης δήλωσε πως η φωτιά μπήκε στο ρέμα Βριλησσού και κατεβαίνει

Μήνυμα 112 για την εκκένωση της περιοχής Κρασά Άνω Βριλησσίων

Εκκενώνεται και το Πάτημα 2 Χαλανδρίου
Η εκκένωση γίνεται από την Αναπαύσεως και πάνω, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χαλανδρίου. 

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές

Αρκετές διακοπές ηλεκτροδότησης έχει προκαλέσει η φωτιά στην Αττική, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ. 

Το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται επί ποδός με πάνω από 350 τεχνικούς να είναι σε πλήρη ετοιμότητα να ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης. Ωστόσο, η επιχείρηση αποκατάστασης θα γίνει μόλις γίνει δυνατή η πρόσβαση των συνεργείων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ: 

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι αυτή την ώρα υπάρχουν αρκετές διακοπές ηλεκτροδότησης στις περιοχές της Αττικής που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Με δεδομένο ότι στα περισσότερα μέτωπα οι φωτιές είναι σε εξέλιξη, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση όταν και εφόσον καταστεί δυνατή η πρόσβαση των συνεργείων του σε αυτές τις περιοχές προκειμένου να επιθεωρηθεί, να καταγραφεί και να αποκατασταθεί το σύνολο των ζημιών στο Δίκτυο.

Το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εταιριών βρίσκονται επί ποδός από την πρώτη στιγμή έναρξης της χθεσινής φωτιάς, ενώ περισσότεροι από 350 τεχνικοί στην ΒΑ Αττική είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες αποκατάστασης για την όσο ταχύτερα δυνατή επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών, ενώ αναλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από όλη την Ελλάδα είναι επίσης σε ετοιμότητα για να συνδράμουν εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Πού γίνονται εκτροπές στην κυκλοφορίας

Αναλυτικά οι εκτροπές κυκλοφορίας:

1)ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ
2)ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.
3)ΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑ
4)EΞΟΔΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
5)Λ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΘΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
6)Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ
7)Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΛΟΥ
8)Λ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
9)ΚΟΜΒΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
10)Λ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
11)ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β’ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
12)ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ
13)ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ
14)ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
15)ΕΛΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
16)ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
17)EΛ. BENIZEΛOY KAI Λ. MAPAΘΩNOΣ
18)Λ. XP. AΔAMOΠOYΛOY KAI Λ. MAPAΘΩNOΣ
19)Λ. ΔIONYΣOY KAI Λ. MAPAΘΩNOΣ
20)ΞENIAΣ KAI AΓ. ΠANTEΛEHMONOΣ
21)Λ. ΔIONYΣOY YΨOΣ ΓHΠEΔOY ΔIONYΣOY ΣTO PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ ΔIONYΣO (METAΦOPA AΠO Λ. ΔIONYΣOY KAI ΘHΣEΩΣ)
22)MIAOYΛH KAI KOΛOKOTPΩNH
23)ΣOYΛIOY KAI ΔHMOKPATIAΣ
24)ΣOYΛIOY KAI Λ. MAPAΘΩNOΣ
25)Λ. MAPAΘΩNOΣ KAI ΔHMOKPATIAΣ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ