Κοινωνία

Αποφυλακίστηκε ο «μοιραίος» σταθμάρχης που ήταν βάρδια τη νύχτα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Σε κατ’ οίκον περιορισμό και υπό την επιτήρηση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται από χθες ο 62χρονος σταθμάρχης έχοντας αποφυλακιστεί 17 μήνες από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Αποφυλακίστηκε ένα μήνα νωρίτερα, μετά από αίτημά του δικηγόρου του, το οποίο έγινε αποδεκτό από την εισαγγελία η οποία έκρινε ότι ο σταθμάρχης δεν είναι επικίνδυνος για να τελέσει άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο σταθμάρχης που προφυλακίστηκε μετά την απολογία του την 1η Μαρτίου 2023 από χθες νωρίς το απόγευμα - σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» - βρίσκεται στο σπίτι του έπειτα από Διάταξη του Εφέτη Ανακριτή.

Καθώς έγινε αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισής του για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με τους όρους, του κατ οίκον περιορισμού και της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικούς μήνες και με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας αποφυλακίστηκε και ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ με τον πρόσθετο όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Να σημειωθεί πως ο σταθμάρχης θα αποφυλακιζόταν εκ των πραγμάτων την 1η Σεπτεμβρίου καθώς το 18μηνο της προσωρινής κράτησης λήγει στις 31 του τρέχοντος μηνός Αυγούστου, όταν σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις η δίκη των Τεμπών δεν αναμένεται να προσδιοριστεί νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2025.  

Την έξοδο των φυλακών πέρασε ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια μόνος του το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η αποφυλάκιση έγινε με περιοριστικούς όρους, ενώ η τύχη του σταθμάρχη θα κριθεί στα δικαστήρια όταν εκδικασθεί η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερές αποκαλύψεις στην τουρκική βουλή για Ελλάδα-Ο Χουλουσί Ακάρ ούρλιαζε για την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα” και τελικά λιποθύμησε (Βίντεο)

Ανύπαρκτη η Γαλάζια Πατρίδα και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο με τους ισλαμιστές να επιχειρήσουν να τα επιβάλλουν ακόμα και...
Μέση Ανατολή 0

Οδεύουμε σε μετωπική σύγκρουση; Ισραηλινός αξιωματούχος: Ο Ερντογάν θα στείλει τουρκικές δυνάμεις στο Λίβανο εάν του επιτεθεί το Ισραήλ

Χ. Ακάρ: “Οι «Σιωνιστές ναζί» και η συμμορία του Νετανιάχου δολοφονούν μωρά”-Τούρκοι και Ισραηλινοί ετοιμάζονται για...