Κοινωνία

Δολοφονία στο Ψυχικό: Δύο καταθέσεις ρίχνουν φως στην υπόθεση - Πως συνδέεται η αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Ακατάπαυστες οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό - Το οικόπεδο «φιλέτο», η κόντρα με επιχειρηματία του νησιού και οι πρώτες υποψίες για το πρόσωπο του ηθικού αυτουργού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό καθώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας πλούσια στοιχεία αναφορικά με την επιχειρηματική του δράση στη Μύκονο, την αξία της ακίνητης περιουσίας αλλά και με τον ηθικό αυτουργό. Την ίδια ώρα όμως, τα βλέμματα των αρχών είναι στραμμένα και στη «σύνδεση» που πιθανόν να υπάρχει ανάμεσα στη δολοφονία του τοπογράφου και στην αιματηρή συμπλοκή της 26ης Ιουνίου στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega δημοσίευσε βίντεο-ντοκουμέντο από την εν λόγω συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 35χρονου Αλβανού, ενώ ακόμη ένα άτομο που τραυματίστηκε. Στο βίντεο διάρκειας 22 δευτερολέπτων αποτυπώνεται καρέ-καρέ η στιγμή που δύο κρατούμενοι προσεγγίζουν τον 35χρονο και αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν, ενώ στη συνέχεια, όπως αποδείχθηκε, ο κρατούμενος έφερε σοβαρά τραύματα από μαχαίρι και κατέληξε. Δράστης του φονικού ήταν ένας άλλος βαρυποινίτης αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ήταν έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα για ανθρωποκτονίες.

Η άγρια συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού σημειώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι της 26ης Ιουνίου. Όλα ξεκίνησαν όταν σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάλεσαν τους κρατούμενους να μπουν στα κελιά τους. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς συμφώνησαν ενώ κάποιοι άλλοι αντέδρασαν εξαιτίας της έντονης ζέστης.

Έτσι ξεκίνησε η συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και έναν τραυματία. Ο 35χρονος, όπως όλα δείχνουν, ήταν ένα από τα άτομα που είχαν πληρωθεί από έναν επιχειρηματία της Μυκόνου ώστε να χτυπήσουν τον τοπογράφο το 2021 στο Χαλάνδρι. Η δολοφονία του 35χρονου έγινε μία εβδομάδα πριν τη δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό.

Στο μικροσκόπιο ο επιχειρηματίας για τη δολοφονία στο Ψυχικό

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, μιλώντας στο Mega, είπε: «Απίστευτο για τους αστυνομικούς πόσα πράγματα δένουν μεταξύ τους χωρίς να κολλάνε. Ο εισαγγελέας ζητά στοιχεία. Όταν θα καθίσει στο εδώλιο, θα αθωωθεί εάν δεν υπάρχουν στοιχεία. Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει για τον ηθικό αυτουργό. Υπάρχουν ενδείξεις που οδηγούν στον επιχειρηματία. Ίσως κάποιος τον “έδωσε” τον κατηγορούμενο. Πρέπει να “δεθεί” ο επιχειρηματίας εάν είναι αυτός, και εάν είναι μπλεγμένη η Greek Mafia».

Δύο καταθέσεις ρίχνουν φως στην υπόθεση της δολοφονίας στο Ψυχικό

Σύμφωνα με το Mega, στη δικογραφία για την υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό υπάρχουν δύο καταθέσεις ατόμων από το προσωπικό και το επαγγελματικό περιβάλλον του, κομβικής σημασίας.

Οι καταθέσεις αυτές αφορούν τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο τοπογράφος έξω από το σπίτι του, με τα στενά πρόσωπα του 54χρονου να αναφέρουν στην αστυνομία πως θεωρούσαν υπεύθυνο επιχειρηματία της Μυκόνου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τοπογράφος είχε κόντρα με τον επιχειρηματία για μία δίοδο ανάμεσα στα οικόπεδά τους στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου κι εκεί έβλεπε το «κίνητρο» πίσω από τον ξυλοδαρμό του.

Τι θα ισχυριστεί ο 44χρονος κατηγορούμενος

Κρίσιμο στοιχείο για την υπόθεση είναι η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στη ζώνη του 44χρονου συλληφθέντα. Ο 44χρονος αναμένεται να ισχυριστεί πως τα κατάλοιπα πυρίτιδας που εντοπίστηκαν δεν αφορούν εγκληματική ενέργεια, αλλά από ασκήσεις που έκανε σε σκοπευτήριο στα δυτικά προάστια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να ζητηθεί να συγκριθεί η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στη ζώνη του και στις σφαίρες που δέχτηκε ο 54χρονος τοπογράφος. Ως προς τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του Παναγιώτη Στάθη, οι Αρχές θα προχωρήσουν σε ανάλυση κλήσεων και συσκευών, ενώ εικάζεται πως ο 44χρονος έχει προσπαθήσει να εξαλείψει τα δεδομένα από το κινητό του τηλέφωνο.

Ψυχικό: Στο «κάδρο» των ερευνών η ακίνητη περιουσία του τοπογράφου

Στο «κάδρο» των ερευνών έχει μπει και το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων που σχετίζεται με τον τοπογράφο. Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς είναι πιθανόν πολύς κόσμος να έχει ενοχληθεί από την επαγγελματική επιτυχία του τοπογράφου και κάποιοι εξ αυτών να έφτασαν στο σημείο να θέλουν να τον εκδικηθούν.

Στη Μύκονο άνθρωποι που είχαν αγοραπωλησίες με τον τοπογράφο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Ίσως, λένε όσοι ψάχνουν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το χτύπημα, η επιτυχία του ανθρώπου που έφτασε να ζει μία ζωή σαν παραμύθι να ευθύνεται για τον εφιάλτη που ακολούθησε.

Ο τοπογράφος ξεκίνησε να δουλεύει, όπως λένε οι συνεργάτες του, εντατικά από πολύ νωρίς στην καριέρα του πριν καν δημιουργήσει την οικογένειά του με τα δύο του παιδιά, τα οποία μάλιστα φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και τα επαγγελματικά του βήματα και όταν κάποια στιγμή έπεσαν στα χέρια του κάποια λεφτά δεν σκέφτηκε στιγμή να ξεκουραστεί αλλά τα έριξε στην δουλειά του.

Ο άτυχος τοπογράφος είχε στην κατοχή του μεγάλη ακίνητη περιουσία, μία έκταση στη Μύκονο, Ίο, Πάρο, Σύρο, συνολικά πάνω από 18.000 τμ, τουλάχιστον 4 ακίνητα σε Χαλάνδρι και Μαρούσι. Το ένα λέγεται πως το είχε αγοράσει σε καλή τιμή και το πούλησε σε Ιρανό επιχειρηματία που διαμένει στο Ντουμπάι.

Η ακίνητη περιουσία του αδικοσκοτωμένου αρχιτέκτονα ήταν τεράστια, με τις Αρχές να εξετάζουν και αν η μεγάλη οικονομική του επιφάνεια είχε οδηγήσει σε μίση, πάθη και έριδες με άλλους επαγγελματίες.

Τα προνομιούχα ακίνητα σε νησιά, στη Μύκονο κατά κύριο λόγο, αλλά και στην Αττική είναι βέβαιο πως δεν περνούσαν απαρατήρητα. Στη Μάννα Αζόλιμνου Σύρου είναι το ακίνητο των 1013 τμ, στα Χουλάκια Μυκόνου είναι το 4.992 τμ γεωτεμάχιο και ακόμα 6.328 τμ είναι στο γεωτεμάχιο Αγίου Στεφάνου Μυκονίων. Τέλος, ακόμα 4.006 τμ στο Διακόφτι ή Στρογγυλό Μυκόνου. Στα αθηναϊκά ακίνητα τα 1.548 και 1.420 τμ. γεωτεμαχίου του Μαρουσίου.

Παράλληλα, μεγάλα και σοβαρά μελετητικά έργα έπαιρνε το γραφείο του πολιτικού μηχανικού. Το 2013 δόθηκαν 7.380 ευρώ για το τοπογραφικό Αιγιαλού Ψάθης. Το γραφείο είχε συμμετοχή στη μελέτη 6 γεφυρών στην Αττική προϋπολογισμού περίπου 300.000 ευρώ, με το γραφείο να λαμβάνει αμοιβή γύρω στα 50.000 ευρώ. Η έρευνα φέρει στο φως και μία πολεοδομική άδεια για κατοικία με πισίνα στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου.

Τώρα οι Αρχές μελετούν αν σε κάποια από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να αρχίσει να ξετυλίγεται ο «μίτος της Αριάδνης» που θα οδηγήσει στον άνθρωπο που έδωσε την εντολή στον δολοφόνο για το συμβόλαιο θανάτου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...