Κοινωνία

Δικηγόρος δημοσιογράφου της ΕΡΤ: Ζητάμε τη διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης

Η πλευρά του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που έχει συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του ζητά να εφαρμοστεί η ποινική διαμεσολάβηση, μια διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο, στην οποία όμως πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές.

Τόνισε ακόμη ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει γνωμάτευση για ρήξη γνάθου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Σε δηλώσεις του στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο δικηγόρος του δημοσιογράφου, Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, είπε ότι τα αίτημα της πλευράς του είναι δύο: να παρουσιαστούν οι μάρτυρες κατηγορίας και, δεύτερον, να γίνει μια προσπάθεια για ποινική διαμεσολάβηση.

Είναι, όπως εξήγησε, μια διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, αλλά βέβαια πρέπει να συμφωνήσει και η άλλη πλευρά. Αυτό θα πρέπει να γίνει πριν από τη δίκη που έχει οριστεί για αυτήν την Παρασκευή.

Πρόσθεσε ότι ο δημοσιογράφος έχει παραπεμφθεί για απειλή κατ’εξακολούθηση στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας. Πρόκειται για την υπόθεση που αφορά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει και μια ακόμη δικογραφία η οποία θα αφορά τη διερεύνηση προγενέστερων πράξεων του.

Ο συνήγορος του δημοσιογράφου ακόμη ότι δεν υπάρχει γνωμάτευση για ρήξη γνάθου.

Μετά την άσκηση της δίωξης ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο Δικαστήριο. Η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή μετά από αίτημα του συνηγόρου του δημοσιογράφου, ο οποίος θα παραμείνει κρατούμενος έως τότε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ