Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία-Πέρασε στην Πηνεία η φωτιά από την Αχαΐα- Μπαράζ εκκενώσεων χωριών (upd)

H σελίδα ανανεώνεται

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Αλποχώρι Ηλείας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απειλώντας χωριά. Ακολούθησε μπαράζ εκκενώσεων προς Πύργο, ενώ περίπου στις επτά το απόγευμα ο εφιάλτης έγινε ακόμη μεγαλύτερος, καθώς πέρασε στην Ηλεία, και ειδικότερα στην περιοχή της Πηνείας, το πύρινο μέτωπο που έκαιγε από το πρωί στην Αχαϊα. Αυτό το μέτωπο απειλεί άμεσα το χωριό Απιδούλα, για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης προς το Σιμόπουλο. Το ίδιο έγινε και για τα χωριά Βάλμη, Μασουρέικα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς για να καταφέρουν να τιθασσεύσουν τις φλόγες. Όμως, στις 20.00 εκδόθηκε νέα εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από επτά χωριά, μεταξύ των οποίων και το Σιμόπουλο, όπου νωρίτερα είχαν κατευθυνθεί οι κάτοικοι άλλων χωριών.

Στην ενημέρωση που έκανε στις 9 το βράδυ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, επισήμανε ότι το μέτωπο από το Μαστραντώνη Αχαϊας που επεκτάθηκε στην Ηλεία έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και είναι το πιο επικίνδυνο. 

 

 

Ολόκληρη η ενημέρωση από την Πυροσβεστική:

Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

Αυτή την ώρα είναι πολύ βελτιωμένη η εικόνα στις επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα, με ανέμους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και επεκτάθηκαν σε οικισμούς: σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας.

Σε αυτές τις πυρκαγιές οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, αλλά και εθελοντές μας, έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν μόνον διάσπαρτες εστίες.

26 μηνύματα έχουν αποσταλεί από το 112 εκ των οποίων τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας.

Με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά από την Αχαΐα επεκτάθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας. Έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν.

Επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως θα επιχειρούν συνολικά 19 εναέρια μέσα. Μεγάλη είναι η συνδρομή που παρέχουν Εθελοντές αλλά και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρεις Δυτικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο, Σάββατο, 22 Ιουνίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται και για αύριο.

Τονίζουμε ότι, η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούνται οι υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Φωτιά στην Αχαΐα: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά - Αναμένεται ολονύχτια “μάχη”

 

Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας

Σε επιφυλακή ανεξαρτήτως εφημεριών έχουν τεθεί τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας, κατόπιν εντολής της 6ης ΥΠΕ. 

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρης εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να χαρακτηρίζει τη φωτιά «ανεξέλεγκτη» μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κοροβέσης σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και σημείωσε ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες.

 

Δεκάδες “πύρινα μέτωπα” και η μάχη με τους ισχυρούς ανέμους

Δεκάδες πύρινα μέτωπα ξέσπασαν σήμερα σε όλη την χώρα, με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες, σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. “Βροχή” τα μηνύματα 112. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ριπές των ανέμων, ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

 

Δήμαρχος Πύργου: Νέα πύρινα μέτωπα σε Αλποχώρι Ηλείας

Αχαΐα: Μεγάλο πύρινο μέτωπο στον δήμο Ερυμάνθου

Η φωτιά της Αχαΐας πέρασε στην Ηλεία

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, που δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φωτιές που ξέσπασαν το μεσημέρι σε Αχαΐα και Ηλεία. 

Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα είναι πολύ μεγάλη, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Αρχικά οι φλόγες επεκτάθηκαν προς τον Δήμο Δυτικής Αχαςιας και πλέον πέρασαν και στον γειτονικό νομό Ηλείας, που ήδη αντιμετωπίζει άλλα πύρινα μέτωπα.

 

Άνεμοι έως και 6 μποφόρ αυτή την ώρα στα μέτωπα των πυρκαγιών

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σε Κρανίδι, Αχαΐα, Ηλεία και Μεγαλόπολη

Καλύτερη είναι η εικόνα στο Κρανίδι, όπου επιχειρούν 48 πυροσβέστες, 21 οχήματα και 6 ελικόπτερα.

Ωστόσο, οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στα άλλα πύρινα μέτωπα.

Ειδικότερα,

Στην Αχαΐα επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 38 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην Ηλεία επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο, 19 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στη Μεγαλόπολη επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

 

Αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Πατρών - Πύργου

Αποκαταστάθηκε στις 19:30 η κυκλοφορία στην Πατρών - Πύργου, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Ο δήμαρχος Ευρυμάνθου μιλά για καμένα σπίτια και στάβλους και για πύρινο μέτωπο 15 χλμ

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στην Αχαΐα, όπου το πύρινο μέτωπο εκτιμάται ότι έφτασε τα 15 χλμ και κινείται προς τα σύνορα με την Ηλεία. 

Ο δήμαρχος Ευρυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής δήλωσε στο pelop.gr ότι έχουν καεί σπίτια και στάβλοι, ενώ κατά τη διάρκεια του μεσημεριού εκκενώθηκαν 10 οικισμοί. 

 

Αγωνία στο Κρανίδι – Κάηκαν σπίτια – Επιχείρηση για απομάκρυνση κατοίκων

Μάχες της πυροσβεστικής σε δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

 

Κάηκαν σπίτια στην Αρκαδία, νέα φωτιά στη Βαρυμπόμπη

64 πύρινα μέτωπα ξέσπασαν μέσα σε λίγες ώρες σε όλη τη χώρα.

 

Πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη: Μέσα από χωριά περνούν οι φλόγες

Φωτιά στο Αλποχώρι Πύργου: Νεκρός άνδρας στη Μυρτιά

Νεκρός ένας 55χρονος άνδρας στη Μυρτιά, στον Πύργο Ηλείας. Πήγε να βοηθήσει στη κατάσβεση της φωτιάς και έπαθε αναρρόφηση.

Χωρίς τις αισθήσεις του διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο του Πύργου, ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν στο χωριό Μυρτιά, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, που ξεκίνησε νωρίτερα στο Αλποχώρι Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας ήταν κοντά στο πύρινο μέτωπο, πήγε να βοηθήσει στη κατάσβεση της φωτιάς και έπαθε αναρρόφηση.

Στο μεταξύ, ένας άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στο πύρινο μέτωπο και διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γ.Ν. Ηλείας.

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνης Αχαΐας

Εκκενώνονται Βάλμη και Μασουραίικα στην Ηλεία προς Σιμόπουλο

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαστραντώνη Αχαΐας

Καίγονται σπίτια από τη φωτιά στο Κρανίδι

Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώνονται χωριά, έκλεισε η εθνική οδός Πατρών – Πύργου

Φωτιά ξέσπασε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Αλποχώρι το απόγευμα της Παρασκευής (21/06/2024) και το 112 έχει ηχήσει για εκκενώσεις.

Στο σημείο που μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρων και 9 οχήματα. Η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες με κάποιες από αυτές να είναι κοντά σε σπίτια. Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Το μέτωπο της φωτιάς, που προσπαθούν να σταματήσουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κατευθύνεται προς την περιοχή της Μυρτιάς όπου καίγοντας δασική και αγροτική έκταση.

Σε διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχώρησε η Αστυνομία, στη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας Δουνέικα, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή, Αλποχώρι.

Μάχες σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Αναφορές για άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά

Άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά της Ηλείας, στην οποία νωρίτερα είχε ζητηθεί εκκένωση εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που πλήττει την περιοχή.

Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, γίνονται προσπάθειες ανάνηψής στα επείγοντα του νοσοκομείου του Πύργου, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Αποκαταστάθηκε το 112

Για το 112 είναι ήδη πάνω και σε λειτουργία το backup σύστημα

 

Εκκένωση Μυρτιάς και Σκουροχωρίου προς Πύργο - Μήνυμα του 112

Η φωτιά έχει μπει μέσα στο Κρανίδι

Πύρινη κόλαση στο Αλποχώρι

Φωτογραφίες από τη φωτιά στην Ηλεία

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αμφιθέα Λάρισας

Τεράστιο το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι

Πολύ δύσκολη δείχνει η κατάσταση στο Αλποχώρι Ηλείας, λόγω του τεράστιου μετώπου αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το patrisnews.com, η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες, ενώ κάποιες από αυτές είναι κοντά σε σπίτια. 

Κλειστή η Πατρών - Πύργου

Σύμφωνα με την Τροχαία, διεκόπη η κυκλοφορία στην Πατρών - Πύργου. Η φωτιά κατευθύνεται προς Μυρτιά.

Αναλυτικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα κύρια μέτωπα

Στο Κρανίδι επιχειρούν 548 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 4 ελικόπτερα.

Στην Αχαΐα επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχήματα, 3 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στο Βουλέμι Φθιώτιδας επιχειρούν 24 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Στη Μεγαλόπολη επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Νέα φωτιά στην Ηλεία: Μήνυμα εκκένωσης από Χανάκια και Αλποχώρι προς Πύργο

Νέα φωτιά ξέσπασε πριν λίγο στην Ηλεία, με τις αρχές να εκδίδουν μήνυμα εκκένωσης στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι προς Πύργο. 

Αναλυτικά το μήνυμα: 

Στις 17.46 δημοσιοποιείται και νέο μήνυμα: ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΜΗΝΥΜΑ, ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:40. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

 

Φωτιά στο Βουλέμι Φθιώτιδας

Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρων, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. 

 

Νέο μήνυμα εκκένωσης από Πόρτες Αχαΐας προς Βελίτσες

Νέα εκκένωση από τις Πόρτες Αχαΐας προς Βελίτσες διέταξε η Πολιτική Προστασία. 

Ακολουθεί το μήνυμα που έφτασε λόγω προσωρινής βλάβης στο 112:

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΜΗΝΥΜΑ, ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ 112:  Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Στα πρώτα σπίτια η φωτιά και στο Κρανίδι

Συνεχή μηνύματα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων από περιοχές της Αχαΐας

Μπαράζ μηνυμάτων μέσω του 112 εστάλησαν σε κατοίκους οικισμών που είναι κοντά στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας.

Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς κατοίκους της περιοχής Πανουσάικα Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σταυροδρόμι.

Επιπλέον οι κάτοικοι των οικισμών Κατσουπριναίικα και Πανταζαίικα Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κάλφα.

Ακόμη μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας ώστε να απομακρυνθούν προς Πόρτες.

 

Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς στην Αχαΐα

 

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Αχαΐα

Εικόνα από τη φωτιά στο Κρανίδι

 

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο σε δασική περιοχή στην Εύβοια.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, έχουν κινητοποιηθεί 32 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρων και ένα ελικόπτερο. 

 

Μεγάλη φωτιά στο Κρανίδι κοντά σε σπίτια - Μήνυμα για εκκένωση προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνθήκες στο σημείο είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς άνεμοι 8 μποφόρ πνέουν στην περιοχή, ήδη εστάλη 112 για εκκένωση προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη
 

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Φωτιές σε Μεγαλόπολη, Αργολίδα, Αχαΐα κα Κεφαλονιά - Εκκενώνονται οι οικισμοί Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας.

Τριπλό μέτωπο φωτιάς είναι σε εξέλιξη στην Στερεά Ελλάδα.

Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στη Θήβα για να κρατήσουν τις φλόγες και να μην περάσουν τον δρόμο Θηβών-Χαλκίδας καθώς μαίνεται φωτιά στην περιοχή. 

Πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά η φωτιά είναι μακριά από δασική περιοχή. Ήδη όμως έχουν πάθει ζημιές αποθήκες θερμοκήπια και άλλες εγκαταστάσεις.

Ακόμα, πριν από λίγο ξέσπασε πυρκαγιά στον Αγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς αλλά και στο Γουλέμι της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα. Η φωτιά στον Αγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς είναι σε καλαμιές και ήδη έχουν φτάσει τα πυροσβεστικά και υδροφόρες των ΟΤΑ και προσπαθούν να σταματήσουν τις φλόγες

Η φωτιά στο Γουλέμι είναι επίσης σε καλαμιές κοντά στα σπίτια του χωριού και έχει αναπτύξει μέτωπο και κατευθύνεται προς δασική περιοχή. Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική που βρίσκονταν κοντά στο σημείο καθώς 2 ώρες πριν χρειάστηκε να επέμβουν δυνάμεις της και να σβήσουν άλλη φωτιά που έκαψε 10 στρέμματα περίπου αγροδασικής έκτασης κοντά στο Μεγαπλάτανο της Αταλάντης

Μάχη με τις φλόγες σε ΜεγαλόποληΑργολίδα, Θήβα, και Κεφαλονιά δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα. 

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη, τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, ενώ εστάλησσαν 11 μηνύματα μέσω 112 για ενημέρωση ή για απομάκρυνση κατοίκων. 

Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση δύο οικισμών στην Αχαΐα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Νέο μήνυμα 112 σε Ράχη και Αγία Βαρβάρα για εκκένωση

Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Ράχη να απομακρυνθούν προς Σκούρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ράχη Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Σκούρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

 

 


«Στην Κεφαλονιά, το Αγρίνιο, τη Λειβαδιά και τη Θήβα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα. Σε μερικές περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χλμ την ώρα, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών» ανέφερε, εξηγώντας ότι υπήρχαν και δυσκολίες προσέγγισης των εναέριων μέσων. 

Η πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι, μετά από δύο ώρες κατάσβεσης. 

Συνεχίζεται η μάχη στη Μεγαλόπολη, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12:00 το μεσημέρι και έκαιγε χαμηλή βλάστηση κοντά στο ορυχείο της περιοχής. Στην περιοχή οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες κατάσβεσης. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά πέρασε μέσα από δύο χωριά. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν φθορές.

Η Πολιτική Προστασία, λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, με μήνυμα που εξέδωσε μέσω του 112, κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή Χωρέμι προς Βελιγοστή. Παράλληλα, μήνυμα του 112 εστάλη και στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Μεγαλόπολη λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 



Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι

Υπό έλεγχο έθεσε η πυροσβεστική μετά από δύο ώρες προσπαθειών τη φωτιά στην Ανάβυσσο, που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Το μέτωπο της φωτιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρισκόταν κοντά στην Αθηνών – Σουνίου και κοντά στο Μαύρο Λιθάρι. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί. 

Από νωρίς διεκόπη η κυκλοφορία στην Αθηνών - Σουνίου από το ύψος της οδού Ηλέκτρας έως το ύψος της οδού Μίνωος.  Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Δροσοπηγή Κορινθίας

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην Δροσοπηγή Κορινθίας, η οποάι τέθηκε υπό έλεγχο. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:50. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα κι από αέρος 3 αεροσκάφη.


Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Μαστραντώνη στην Τριταία Αχαΐας 

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Μαστραντώνη Τριταίας, στην Αχαΐα όπου νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα από το 112 που καλούσε του κατοίκους να παραμείνουν σε επιφυλακή στην περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν τον οικισμό.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 72 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.



Φωτιά σε δασική έκταση στη Λυρκεία Αργολίδας


Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής και σε δασική έκταση στη Λυρκεία Αργολίδος, ενώ εξεδόθη μήνυμα από το 112 για εκκένωση προς Λύρκεια για όσους βρίσκονται σε Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:58 βόρεια της περιοχής Λυρκεία.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λύρκειο όρος που βρίσκεται πάνω από τον οικισμό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και από αέρος 1 αεροσκάφος και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Κεφαλονιά

Φωτιά ξεκίνησε γύρω στη 1:30 το μεσημέρι στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στην περιοχή Διβαράτα, κοντά στην Άνω Μεριά.

Οι φλόγες καίνε σε δασική έκταση και σπεύδουν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής για να επιχειρήσουν για την κατάσβεση.
 

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής και στη Φέριζα Κερατέας.

Η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα σε υπαίθριο χώρο. Στο σημείο έσπευσαν 35 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο και 10 οχήματα, επιχειρώντας για την κατάσβεση.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο

Μπορεί τα μποφόρ να υποχωρούν αύριο Σάββατο, όπως αναφέρει σε αναρτήση του για τον καιρό ο διεθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, όμως, παραμένει πολύ υψηλός για συνολικά πέντε περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατου που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4 - πορτοκαλί) υπάρχει για:
 

  • Αττική
  • Αργολίδα
  • περιοχές Κορινθίας
  • περιοχές Βοιωτίας
  • κεντρική και νότια Εύβοια

 

Σύμφωνα με τη ανάρτηση στο Χ του Θοδωβρή Κολυδά, ο καιρός το Σάββατο θα είναι «γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση».

Ειδικά, δε, για τη θερμοκρασία αναφέρει ότι «θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39, τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...