Κοινωνία

Λάρισα: Αντιδράσεις προκάλεσε η κοπή εμβληματικού πλατάνου

Αντιδράσεις αλλά και θλίψη έχει προκαλέσει η κοπή εμβληματικού πλατάνου στην Αιγάνη Λάρισας. Όπως είπε κάτοικος του χωριού στο onlarissa.gr, ο πλάτανος είχε ηλικία 70 ετών και αποτελούσε πόλο έλξης. 

«Όλα ξεκίνησαν με την κατασκευή ενός πέτρινου τοιχίου πέριξ αυτού, την κοπή ριζών του πλατάνου και την έκθεση τους για ημέρες, καθώς οι αρμόδιοι δεν έδιναν λύση και τελικά την ολική καταστροφή», κατήγγειλε ο κάτοικος. 

«Μιλάμε για… κατόρθωμα αν όχι για έγκλημα, τονίζει ο ίδιος», για να συμπληρώσει πως: «δυστυχώς για ακόμη μια φορά υπεύθυνος δεν υπάρχει, ευθύνες δεν πρόκειται να αποδοθούν και η ζωή θα συνεχιστεί».

Η Αιγάνη είναι ένα χωριό της Λάρισας που βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων και σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη της Λάρισας αλλά και από την πόλη της Κατερίνης. Είναι το τελευταίο άκρο της Θεσσαλίας καθώς εκεί βρίσκονται τα σύνορα Θεσσαλίας – Μακεδονίας.

Στο δημοτικό διαμέρισμα της Αιγάνης, ανήκουν ακόμη δύο οικισμοί. Πρόκειται για την Κάτω Αιγάνη, οικισμός ο οποίος βρίσκεται επί της εθνικής οδού, και την Παραλία της Αιγάνης που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από την Κάτω Αιγάνη και 12 από την Αιγάνη. Η Παραλία της Αιγάνης αποτελείται από δύο οικισμούς. Η Αιγάνη έχει πάρα πολλές φυσικές ομορφιές και συνδυάζει βουνό και θάλασσα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...