Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

To “στοιχειωμένο” σπίτι στο Χαλάνδρι και το «μυστικό» της Τζίνας Μπαχάουερ!

22 Αυγούστου 1976. Ο θάνατος της διεθνούς φήμης πιανίστριας Τζίνα Μπαχάουερ στη μονοκατοικία της στο Χαλάνδρι, σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς παράξενων γεγονότων που κατέταξαν το σπίτι αυτό σε έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους αστικούς μύθους.

Και πώς να μην είναι άλλωστε; Σκοτεινό, με τις κουρτίνες του να ανεμίζουν από τον αέρα που μπαίνει από το σπασμένο παράθυρο, θυμίζοντας πως κάποτε υπήρχε ζωή μέσα σε αυτό και με τις πόρτες ερμητικά κλειστές, «σφραγισμένες» από τη μέσα μεριά, θυμίζει σκηνικό χολιγουντιανής ταινίας τρόμου.

Ακόμα και η υγρασία του σπιτιού σε συνδυασμό με τα τριξίματα που ακούγονται από το ξύλινο πάτωμα του σαλονιού και τα παράθυρα, μοιάζουν να συμπληρώνουν απόλυτα την ήδη ανατριχιαστική αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι αυτό στη διασταύρωση των οδών Προφήτη Ηλία και Μάρκου Μπότσαρη, από τη στιγμή που θα περάσεις την πόρτα του.

Οι κάτοικοι της περιοχής σπανίως μιλούν για τη μονοκατοικία της Μπαχάουερ, παρότι το εν λόγω οίκημα αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους Έλληνες λάτρεις του μυστηρίου, όσο και για τους θαυμαστές της καταξιωμένης καλλιτέχνιδας, οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να δουν και να ζήσουν από κοντά έναν από τους πιο «classic urban legends of Athens» – όπως γράφουν τα ξένα Μέσα.

Οι ιστορίες που αναφέρονται σε αυτό το έρημο οίκημα, όπως γράφει το exploringgreece.tv, αναφέρουν ότι από το σπίτι ακούγονται περίεργοι θόρυβοι και όχι μόνο. Οι θρύλοι, οι μύθοι και οι αναφορές κάνουν λόγο για όσα άφησε πίσω της με το θάνατό της η Μπαχάουερ. Και αυτά μεταξύ άλλων είναι οι μελωδίες πιάνου μετά το θάνατό της. Άλλοι λένε ότι έχουν δει τριγύρω από το σπίτι αρκετές φορές να κυκλοφορεί μία μαυροφορεμένη γυναίκα. Κάπως έτσι δόθηκε η αίσθηση ότι το σπίτι είναι «στοιχειωμένο».

Ποια ήταν, όμως, η Τζίνα Μπαχάουερ και πώς το πολυτελέστατο σπίτι της κατέληξε στην σημερινή του κατάσταση;

Η Τζίνα Μπαχάουερ γεννήθηκε το Μάιο του 1913 στην Αθήνα. Ο πατέρας της ήταν Αυστριακός και η μητέρα της Ιταλίδα. Η ίδια ασχολήθηκε με το πιάνο από μικρή ηλικία ενώ έδωσε το πρώτο τη ρεσιτάλ σε ηλικία 8 ετών.

Στην Αθήνα έκανε τις πρώτες τις σπουδαίες και έλαβε τις πρώτες και σημαντικές τιμητικές διακρίσεις.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι ενώ το πρώτο της κονσέρτο με ορχήστρα έγινε όταν ήταν μόλις 20 ετών για να ακολουθήσει μια μεγάλη πορεία η οποία ξεκίνησε από το Λονδίνο όπου πήγε ως μαθητευόμενη του Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Έκανε δύο γάμους και με τον πρώτο της σύζυγο, επιχειρηματία Ιωάννη Χριστοδούλου ζούσαν στην Αίγυπτο. Ωστόσο, μετά τον αιφνίδιο θάνατό του το 1950, δεύτερος σύζυγος της έγινε ο βρετανός διευθυντής ορχήστρας Άλεκ Σέρμαν. Για πολλά χρόνια έζησε στην Ελλάδα και πολιτογραφήθηκε Ελληνικά. Μέχρι τον Αύγουστο του 1976. Στις 22 Αυγούστου εκείνου του έτους και ενώ αναμενόταν στο Ηρώδειο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιό της, από τον άντρα της Σέρμαν, από καρδιακή ανακοπή. Στο σπίτι στο Χαλάνδρι για το οποίο μιλάμε. Και από τότε ξεκίνησαν διάφοροι θρύλοι για το κτήριο αυτό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ