Κοινωνία

Ημαθία: Εξιχνιάστηκαν δυο απάτες με λεία λίρες και μεγάλα ποσά

Τα στοιχεία ταυτότητας της αλλοδαπής «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων, που είχε παραλάβει 50 χρυσές λίρες και 200 ευρώ από μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Ημαθία, δήθεν για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση το παιδί της, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βέροιας.

Η απάτη είχε γίνει το μεσημέρι της 9ης Μαΐου, όταν η ηλικιωμένη δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν «μαϊμού» γιατρό και πείστηκε να δώσει ό,τι είχε και δεν είχε για την υποτιθέμενη επέμβαση. Η αλλοδαπή, που παρέλαβε τις λίρες και τα χρήματα από το σπίτι της, αναγνωρίστηκε από πλάνα που κατέγραψαν κάμερες της περιοχής και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξιχνίαση τυχόν άλλων παρόμοιων περιστατικών.

Εξιχνίασαν και δεύτερη υπόθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θύμα παρόμοιας απάτης είχε πέσει στις αρχές Ιανουαρίου και μια 86χρονη στην πόλη της Κοζάνης, η οποία είχε παραδώσει στους απατεώνες 80 χρυσές λίρες Αγγλίας συνολικής αξίας 32.000 ευρώ, 10.000 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα αξίας 100 ευρώ, δήθεν για να αποφύγει τις συνέπειες το παιδί της που είχε τάχα προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό πεζού.

Χάρη στην αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 42χρονου αλλοδαπού που είχε παραλάβει τα μετρητά και τις λίρες από την ηλικιωμένη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...