Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αυτό είναι το πιο ξεχωριστό εκκλησάκι της Ελλάδας - Ένα ελληνικό «θαύμα» μέσα σε ένα εντυπωσιακό «μυστήριο»

Ένα παραμυθένιο σκηνικό συναντά κανείς στην εξοχή της Αργολίδας, όπου μία συστοιχία δέντρων κρύβει το μοναδικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, «χωμένο» σε έναν μυστήριο κρατήρα.

Είναι φυσικά το μόνο εκκλησάκι της Ελλάδας χτισμένο σε τέτοια τοποθεσία, κοντά στο χωριό Δίδυμα και το ομώνυμο βουνό, η οποία όμως δεν πρόκειται για κρατήρα ηφαιστείου, αλλά για έναν γεωλογικό σχηματισμό που ονομάζεται «δολίνη».

Το βύθισμα της εκκλησίας, καθώς και ο δεύτερος κοντινός του κρατήρας δημιουργήθηκαν από την καθίζηση του εδάφους, την οποία προκάλεσε το νερό που διατρέχει το βουνό υπόγεια. Οι κρατήρες έχουν σχεδόν την ίδια διάμετρο, κυκλικό σχήμα και είναι ορατοί από μακριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η είσοδος στο εσωτερικό της δολίνης γίνεται μέσω ενός υπόγειου τούνελ, το οποίο αποβάλλει στα τοιχώματά της. Κατά μήκος της περιφέρειάς τους, μέσα στη φυσική σχισμή του βράχου, στεγάζεται το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο Charles Nenner προειδοποιεί: Έρχεται γεωπολιτικό κραχ – Ο κύκλος του πολέμου άνοιξε, οι Τούρκοι θα εισβάλουν στην Κύπρο, οι αγορές θα καταρρεύσουν

Ο ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής και χρηματοοικονομικού κύκλου Charles Nenner προειδοποιεί για έναν τεράστιο πόλεμο και...