Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Φωτιές και μολότοφ

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008 όταν ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από το όπλο του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Δεκαπέντε χρόνια μετά και η καθιερωμένη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιείται για να θυμίζει τον αδόκητο θάνατο του νεαρού μαθητή τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήδη η Πανεπιστημίου και η Σταδίου έκλεισαν, καθώς είναι σε εξέλιξη πορεία μετά από τα καλέσματα συλλογικοτήτων, σωματείων και φορέων.

Λίγο νωρίτερα, κάποιοι έβαλαν φωτιές σε κάδους χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής επεισόδια.

Επεισόδια εκτυλίσσονται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη και ενώ λίγο πριβν είχε ολοκληρωθεί η πορεία για την συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρού Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα αναρχικών που αποκόπηκε από την πορεία επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στους διαδηλωτές.

Η ομάδα των αναρχικών έβαλε φωτιές και σε κάδους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αφότου απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό τους στα στενά της Αγίου Δημητρίου, όπου κινήθηκαν, αλλά και στους γύρω δρόμους.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...