Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σατανισμός στην Ελλάδα: Eγκλήματα στο όνομα του «έξω από εδώ»

Όσα χρόνια και αν περάσουν, οι ιστορίες μαύρης μαγείας και σατανιστικών τελετουργιών, εξακολουθούν να δημιουργούν την ίδια ανατριχίλα στο άκουσμά τους.

«Βιασμοί, ανθρωποθυσίες»: Οι σατανιστές της Παλλήνης

Δεκέμβρης, 1991. Ο 19χρονος Ασημάκης Κατσούλας θα συνάψει σχέση με την τότε 15χρονη Δήμητρα Μαργέτη και θα της μιλήσει για την τάση του προς τη μαγεία και τον σατανισμό. Εκείνη, έχοντας διαβάσει σχετικά βιβλία, ταυτίζεται. Και οι δυο τους, θα μυηθούν στο σατανισμό με αυτοσχέδιες τελετές, ενώ ο τρίτος, ο Μανώλης Δημητροκάλης, θα εμπλακεί σε αυτό, λίγες μέρες αργότερα.

Όπως αναφέρει το reader.gr, ήταν 27 Αυγούστου του 1992 όταν οι τρεις τους οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε ερημική τοποθεσία στο Σέσι Κορωπίου, προκειμένου να την προσφέρουν ως θυσία στο σατανά. Συγκεκριμένα την έγδυσαν, της έβαλαν χειροπέδες και τη χτύπησαν με ξύλο στο κεφάλι. Αργότερα τη στραγγάλισαν, ασέλγησαν στο άψυχο σώμα της και στη συνέχεια το περιέλουσαν με βενζίνη και το έκαψαν.

Ένα χρόνο αργότερα, τη Μεγάλη Τετάρτη14 Απριλίου του 1993, παριστάνοντας τους αστυνομικούς, έπεισαν την 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, που εργαζόταν ως καμαριέρα στο Μεγάλη Βρετάνια, να επιβιβαστεί στο αμάξι τους τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Τότε, την οδήγησαν σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο οινοποιίας στην Παλλήνη, όπου της πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, την έγδυσαν και τη βίασαν.

 

Στη συνέχεια την μετέφεραν στο Σέσι, όπου έλιωσαν το κεφάλι της με μια πέτρα προκειμένου να μην αναγνωριστεί το πτώμα της. Η μέρα που επέλεξαν για το έγκλημα δεν ήταν τυχαία, καθώς, λόγω Μεγάλης Εβδομάδας, θεώρησαν πως 'θα πάρουν δύναμη από τα πνεύματα'. Μάλιστα όλοι τους συμμετείχαν σε σεξουαλικά όργια προς τιμήν του σατανά.

Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές υποθέσεις μαύρης μαγείας και σατανισμού που συνέβη στην Ελλάδα. Είναι 28 Δεκεμβρίου του 1995 όταν ο Μάνος Δημητροκάλης θα εξομολογηθεί τα εγκλήματά του σε έναν ιερέα, ενώ την επόμενη ημέρα ομολόγησε και στην αστυνομία.

Έτσι, σε μια δίκη που είχε τραβήξει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης καθώς υπήρχαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα εγκλήματα, ο Ασημάκης Κατσούλας καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 12 ετών και 10 μηνών, ο Μάνος Δημητροκάλλης σε δύο φορές ισόβια και πρόσκαιρη κάθειρξη 9 ετών και 10 μηνών, ενώ η Δήμητρα Μαργέτη σε κάθειρξη 17 ετών και 4 μηνών για απλή συνέργεια σε κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες και αρπαγή ανηλίκου, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Οι κατηγορίες εις βάρος τους ήταν η κατά συναυτουργία τέλεση δύο ανθρωποκτονιών, η αντιποίηση δημόσιας εξουσίας, η παράνομη κατακράτηση, η αρπαγή ανηλίκου, η καθύβριση του θρησκεύματος και η σύσταση συμμορίας προς διάπραξη κακουργημάτων. Πλέον και οι τρεις τους είναι ελεύθεροι.

«Της πολτοποίησε το κεφάλι με πέτρα»: Η δολοφονία της άστεγης στη Γλυφάδα

Ήταν ανήμερα του Πάσχα το 2014, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τη σορό μιας 41χρονης άστεγης γυναίκας στη Γλυφάδα. Στο σημείο που διαπράχθηκε η δολοφονία, υπήρχαν κάποια σατανιστικά σύμβολα. Τότε ξεκίνησαν να αναζητούν πιθανούς δράστες και είδαν μπροστά τους το όνομα του 22χρονου Αλέξανδρου Παπαγεωργίου, ο οποίος μπήκε στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους βασικούς υπόπτους.

Το λάθος που τον πρόδωσε, ήταν η ανάρτηση που έκανε μέσα από ένα ψεύτικο προφίλ: μια φωτογραφία στην οποία φαινόταν να έχει κόψει το χέρι του, σχηματίζοντας το 666, λίγη ώρα προτού δολοφονήσει την άστεγη γυναίκα.

 

Οπότε το έγκλημά του αποκαλύφθηκε διαδικτυακά από τον ίδιο, σαν να ήθελε να επικοινωνήσει τη θυσία που έκανε για το σατανά. Όταν συνελήφθη, περιέγραψε με λεπτομέρειες τη σκηνή της δολοφονίας.

Αφού έκανε ολόκληρο τελετουργικό χαράσσοντας το χέρι του με γυαλί, έγραψε το 666 με το αίμα του σε ένα παγκάκι, μαζί με έναν ανάποδο σταυρό. Στη συνέχεια προχώρησε σε ανθρωποθυσία, πολτοποιώντας με μια πέτρα το κεφάλι της γυναίκας στην κεντρική πλατεία της Γλυφάδας. Έβαλε την πέτρα μέσα σε μια μαύρη σακούλα και, ψύχραιμος, την πέταξε σε ένα κάδο απορριμμάτων, 90 μέτρα μακριά.

«Σε μια αντικατοπτρική αντίληψη για τον Χριστιανισμό», αναφέρεται στη δικογραφία, έπρεπε να «απαντήσει» στο αναστάσιμο μήνυμα της Ζωής, με θάνατο. Στην κατάθεσή του, παραδέχθηκε πως ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τον πρώτο άνθρωπο που θα έβλεπε μπροστά του πλησιάζοντας στην εκκλησία, ενώ είπε κυνικά πως ήταν έτοιμος να κάνει μία ακόμα θυσία στον Εωσφόρο κατά την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, στις 21 Ιουνίου που είναι μέρα εορτασμού για τους σατανιστές. Ο ίδιος άρχισε από τα εφηβικά του χρόνια να ασχολείται με τα μεταφυσικά, ενώ λίγο αργότερα, το ενδιαφέρον του στράφηκε στην αποκρυφιστική βιβλιογραφία και το σατανισμό, ενώ ήθελε να κάνει ανθρωποθυσία αφιερωμένη στο σατανά.

Όπως είχε γράψει κάτω από ένα κομμάτι των Rotting Christ στο YouTube. «Θέλω να γίνω σατανιστής. Μένω Αθήνα. Όποιος το δει ας απαντήσει εδώ αν μπορεί να με βοηθήσει να γνωρίσω τα κατάλληλα άτομα». Τα κοινά στοιχεία με τους σατανιστές της Παλλήνης, οι οποίοι είχαν γοητευθεί από βιβλία σατανιστικού περιεχομένου, είναι πολλές, ωστόσο η διαφορά είναι πως ο Αλέξανδρος έδρασε μόνος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διπλή αυτοκτονία των τουριστών στην Κεφαλονιά

Ένας 30χρονος Γερμανός η 23 σύντροφός του από τη Βουλγαρία, βρίσκονται νεκροί, σε ένα σπίτι που είχαν νοικιάσει μέσω Airbnb στα Βλαχάτα Κεφαλονιάς. Είναι μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου του 2018.

Ενώ θα έπρεπε να φύγουν το πρωί της ημέρας εκείνης, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους, πήγε στη βίλα και άνοιξε την πόρτα με αντικλείδι. Το πρώτο πράγμα που αντίκρισε, ήταν η γυναίκα να κοίτεται νεκρή στον καναπέ, με τραύματα και βαθιές χαρακιές στα χέρια, σκεπασμένη με κουβέρτα και με μια φαλτσέτα αφημένη δίπλα της.

Στη συνέχεια, κατευθυνόμενη στο μπάνιο, αντικρίζει τον άνδρα μέσα σε λίμνη αίματος στη μπανιέρα, έχοντας καρφώσει ένα μαχαίρι στην καρδιά, αφού είχε κόψει τις φλέβες του.

Μάλιστα, οι ένδειξεις που υπήρξαν έκαναν λόγο για τη συμμετοχή του ζευγαριού σε παγανιστικές τελετές, καθώς στο δωμάτιο βρέθηκε ένα μενταγιόν με πεντάλφα και κάποια άλλα περίεργα αντικείμενα. Η αστυνομία δεν βρήκε ίχνη παραβίασης ούτε διαπίστωσε την παρουσία τρίτου ατόμου, οπότε οι ενδείξεις οδήγησαν στο ενδεχόμενο διπλής αυτοκτονίας.

«Στη γυναίκα, πρόκειται για θάνατο, ο οποίος επήλθε λόγω αιμορραγίας από τραυματισμό των άνω άκρων, ενώ στον άνδρα από πολλαπλές κακώσεις σώματος. Τα θανατηφόρα όμως τραύματα, ήταν αυτά στον θώρακα», όπως σημείωσε η ιατροδικαστής.

Μάλιστα, οι δυο τους έκοψαν τις φλέβες τους χρησιμοποιώντας φαλτσέτα, η κοπέλα ξάπλωσε στον καναπέ, όπου αρκετές ώρες αργότερα κατέληξε από αιμορραγία και ο σύντροφός της την είχε σκεπάσει με κουβέρτα. Στη συνέχεια, ο 30χρονος, που επίσης έχανε αίμα, μπήκε στην μπανιέρα και κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά του. Από τη νεκροτομή προέκυψε ότι αυτοτραυματίστηκε σε διάφορα σημεία του θώρακά του προτού καταφέρει να βυθίσει το μαχαίρι στην καρδιά του. Εντοπίστηκε νεκρός, γυμνός από τη μέση και πάνω, μέσα στη γεμάτη με νερό και αίμα μπανιέρα.

Σύμφωνα με όσα είπε η οικογένεια της κοπέλας, εκείνη είχε φύγει από το σπίτι από το καλοκαίρι του 2017, διατηρώντας κρυφή την τοποθεσία της, «για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της», ενώ όπως δήλωσε στις αρχές που επικοινώνησαν μαζί της να πάψουν να την αναζητούν.

Η περίπτωση της 22χρονης φοιτήτριας στο Αιγάλεω

Είναι Μάρτιος του 2019, όταν μια 22χρονη φοιτήτρια βρίσκεται από τους γονείς της νεκρή στο σπίτι της στο Αιγάλεω, με μία σακούλα στο κεφάλι και ένα καλώδιο τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό της. Οι γονείς της, προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της δύο βράδια νωρίτερα, χωρίς να τα καταφέρουν. Έτσι, αποφάσισαν να ανέβουν στην Αθήνα και να ανοίξουν με κλειδαρά το σπίτι της κόρης τους, όπου την εντόπισαν νεκρή.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία, η κοπέλα είχε «μακροσκοπική εικόνα ασφυξίας από αναφερόμενη εισπνοή αερίου», προσθέτοντας ότι δεν διαπίστωσε ευρήματα που να συνηγορούν υπέρ της εγκληματικής ενέργειας. Όπως φαίνεται, η κοπέλα φέρεται να έβαλε σακούλα στο κεφάλι της και στη συνέχεια να εισέπνευσε αέριο (πιθανότατα ήλιο) μέσω καλωδίου που είχε τοποθετήσει σε φιάλη, κάτι που πιθανότατα της προκάλεσε ασφυξία.

Μάλιστα οι γονείς της φοιτήτριας, βρήκαν φωτογραφίες της από τελετουργίες σε ιστοσελίδες μαύρης μαγείας στα social media, στις οποίες ήταν ντυμένη με περίεργα ενδύματα.

Αυτό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι είχε επαφές με τον σατανισμό και ενδεχομένως κάποιο σχετικό κύκλωμα και πως δολοφονήθηκε από άλλο άτομο, στο πλαίσιο κάποιας σατανιστικής τελετής. Όλο αυτό έγινε κοντά στην 20η Μαρτίου, που ήταν ημέρα της πανσελήνου και ημέρα εαρινής ισημερίας, η οποία θεωρείται σημαντική για τους σατανιστές που τη γιορτάζουν με τελετές και σεξουαλικά όργια. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το κινητό και τα social media της κοπέλας, είχαν διαγραφεί όλες οι κλήσεις και τα μηνύματα από την προηγούμενη ημέρα.

«Κρεμασμένος, γυμνός, δεμένος πισθάγκωνα» ο 19χρονος Νικόλας από τα Σπάτα

Στις 14 Ιουλίου του 2022, ένας 19χρονος φοιτητής βρέθηκε κρεμασμένος, γυμνός, με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα, στο σπίτι του στα Σπάτα. «Όταν βρήκα τον Νικόλα ήταν γυμνός και κρεμασμένος με τα χέρια του πολύ σφιχτά δεμένα πίσω από την πλάτη του. Είχαν χρησιμοποιηθεί μαύρα κορδόνια από αθλητικά παπούτσια που δεν έχω δει ξανά πουθενά», είπε η μητέρα του η οποία τον εντόπισε.

 Ένα βράδυ πριν, στις 13 Ιουλίου, ήταν η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου και ο ίδιος είχε αφήσει ένα χειρόγραφο ντοκουμέντο, πιθανότατα κατά τη διάρκεια τελετής μαύρης μαγείας. «Αφήστε το στην άκρη, έτοιμο για το επόμενο πρωί», φαίνεται να έγραφε στο σημείωμα. Στην τραπεζαρία του σπιτιού, είχαν τοποθετηθεί κάποια σύμβολα: κεριά, ένα μπολ που είχε φτιάξει για να αναπαραστήσει την πανσέληνο, ένα κάδρο με μαύρο βελούδο και ορισμένες σημειώσεις γραμμένες στα αγγλικά. Μέσα σε αυτές, ήταν γραμμένο και ένα ξόρκι με σίτζιλς, σύμβολα σκοτεινά και μεταφυσικά.

Ο πατέρας του ανέφερε πως τον είχε δει να ζωγραφίζει σύμβολα που παρέπεμπαν σε πεντάλφα και ο Νικόλας είχε παραδεχθεί ότι πιστεύει στο σατανά. Όπως ανέφερε η μητέρα του, γενικά ήταν ένα άτομο που πίστευε στα παραφυσικά και το σατανισμό, όμως ποτέ δεν πίστευε ότι ασχολιόταν σοβαρά, θεωρούσε πως το έκανε για πλάκα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πιθανότατα εκείνο το βράδυ ήταν μαζί του και ένα ακόμη άτομο.

Μάλιστα, όπως περιέγραψε ο αδερφός του 19χρονου, ο ίδιος είχε κάποιες περίεργες συνήθειες τα τελευταία δύο χρόνια πριν έρθει ο θάνατός του.

«Έβρισκα μαύρα κεριά πολλές φορές μες στο σπίτι, είχε ζωγραφίσει μια πεντάλφα στον συναγερμό και τον είχα πετύχει στην τραπεζαρία στο σαλόνι να κάθεται μέσα στο σκοτάδι κάτω από το φως κεριών να κάνει κάτι και φοβήθηκα». Ο Νικόλας του είχε πει χαρακτηριστικά πως η μαγεία ότι είναι τρόπος «να προστατευτείς ή να τιμωρήσεις κάποιον».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ