Κοινωνία

Κατάληψη έγινε σε σχολείο της Πάτρας

Σε καταγγελία εις βάρος καθηγητή της προχώρησε 15χρονη μαθήτρια σε σχολείο της Πάτρας. Η μαθήτρια τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση. Η έκταση που έλαβε η εν λόγω καταγγελία ήταν τέτοια που πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο σχολείο από τους συμμαθητές της νεαρής με ανάρτηση πανό στο οποίο γινόταν αναφορά του λόγο της κινητοποίησης. 

Όσον αφορά τον κατηγορούμενο καθηγητή, εκείνος δεν έχει μιλήσει καθόλου επί του θέματος ενώ η διεύθυνση του σχολείου κάνει προσπάθειες ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, οι γονείς της μαθήτριας απαιτούν να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Επιπλέον, υποστηρίζουν πως ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει απασχολήσει και παλαιότερα για παρόμοια συμπεριφορά του και φυσικά ζητούν να μπει μια τελεία στη δράση του. 

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων της μαθήτριας αλλά και όσων η ίδια περιέγραψε, όλα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή 10 Νοεμβρίου του 2023. Η 15χρονη περπατούσε στο διάλειμμα έχοντας το κινητό της τηλέφωνο στην πίσω τσέπη του παντελονιού της. Ήταν αμέριμνη όπως είπε, όταν ξαφνικά ένιωσε ένα χέρι να μπαίνει μέσα στην τσέπη της και να της αφαιρεί το κινητό.

Σύμφωνα με την ίδια, ο καθηγητής της που είχε αφαιρέσει την συσκευή είχε φροντίσει ταυτόχρονα να την θωπεύσει στο συγκεκριμένο σημείο. Η νεαρή απευθύνθηκε αμέσως στον Διευθυντή ζητώντας εξηγήσεις για το περιστατικό. Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, η μαθήτρια πήγε στο σχολείο συνοδευόμενη από την μητέρα της.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, ο Διευθυντής την ενημέρωσε πως θα πρέπει να συντάξει την καταγγελία της στο «βιβλίο αναφορών». Κάτι που όντως έπραξε. Μάλιστα ξεφυλλίζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο παρατήρησε πως στο παρελθόν υπήρχαν και άλλες καταγγελίες από κορίτσια για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό.

Ο Διευθυντής έδωσε 48ωρη υποχρεωτική άδεια στον καθηγητή την Τετάρτη και την Πέμπτη μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα και προφανώς να ενημερωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο πατέρας του κοριτσιού δηλώνει στο flamis.gr «έξω φρενών» και μάλιστα χρειάστηκε η συμβολή της συζύγου του ώστε να μπορέσει να κρατήσει την ψυχραιμία του.

Η 15χρονη δηλώνει τρομοκρατημένη και απορεί το πως ο συγκεκριμένος καθηγητής θα μπει στην τάξη να διδάξει όταν όλοι οι συμμαθητές της έχουν μάθει τι έχει συμβεί. Οι γονείς δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε μηνύσεις, όμως δεν αποκλείεται σύντομα να προβούν και σε νομικές ενέργειες. Περιμένουν όμως πρώτα τις ενέργειες της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Διευθυντών που την υπηρετούν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...