Κοινωνία

Σύμη: Εντοπίστηκαν 10 αλλοδαποί που είχαν έρθει παράνομα από την Τουρκία-Συνελήφθησαν οι δύο διακινητές τους

Στελέχη του Λιμενικού Σύμης εντόπισαν χθες Τετάρτη δέκα αλλοδαπούς άνδρες (υπηκόους Κουβέιτ) και συνέλαβαν τους δύο διακινητές τους, ηλικίας 38 (υπήκοος Ουκρανίας) και 26 ετών (υπήκοος Ρουμανίας / Μολδαβίας).

Οι αλλοδαποί είχαν αποβιβαστεί από ένα ιστιοφόρο σκάφος στην περιοχή όρμου Πέδι Σύμης.  Αμέσως, ένα περιπολικό σκάφος μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε το ιστιοφόρο χωρίς επιβαίνοντες καθώς και ένα βοηθητικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Αρχικά το βοηθητικό σκάφος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του λιμενικού, ωστόσο το σκάφος ακινητοποιήθηκε και οι επιβαίνοντες του συνελήφθησαν. Παράλληλα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή δέκα αλλοδαπούς, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 38χρονο και τον 26χρονο ως τους χειριστές - κυβερνήτες του Ι/Φ και ως τους διακινητές που τους μετέφεραν από την περιοχή Μαρμαρίδας Τουρκίας.

Οι αλλοδαποί είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων δολαρίων Η.Π.Α. ο καθένας. Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...