Κοινωνία

Νέο μέτρο από τις αεροπορικές για την ασφάλεια των πτήσεων - Θα ζυγίζουν τους επιβάτες τους!


Στο μέτρο της ζύγισης των επιβατών στα αεροπλάνα της προχωρά ο εθνικός αερομεταφορέας της Νότιας Κορέας,μετά από εντολή του υπουργείο Μεταφορών της χώρας. 

Η Korean Air, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, ανακοίνωσε ότι θα μετρά στο εξής το μέσο βάρος των επιβατών και των χειραποσκευών τους «για την ασφάλεια των πτήσεων», τόσο στον γκισέ όσο και σε κάθε boarding gate. 

Καθώς υπήρχαν αντιδράσεις για αυτό το μέτρο, η Korean Air τελικά διευκρίνισε ότι α) οι υπέρβαροι δεν θα πληρώνουν περισσότερο και β) ο επιβάτης έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να ανέβει στην ζυγαριά.

Η αεροπορική εταιρία ακολούθησε το παράδειγμα της Air New Zealand που τον Ιούνιο έγινε η πρώτη περίπτωση αεροπορικής εταιρείας που εκτός των αποσκευών που παίρνουμε στην καμπίνα, ζύγιζε και τους επιβάτες πριν την αναχώρηση διεθνών πτήσεων.

Όπως και στην Air New Zealand, έτσι και την νοτιοκορεάτικη αεροπορική εταιρία, οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι τα δεδομένα των επιβατών που θα ζυγίζονται θα είναι ανώνυμα, δεν θα δημοσιοποιούνται και θα χρησιμοποιούνται μόνο στα πλαίσια έρευνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...