Κοινωνία

Γ.Γ Ογκολόγων και Παθολόγων Ελλάδος: «Ποτέ δεν συζητήσαμε για εγκατάλειψη ασθενών, όταν υπάρχουν θεραπευτικά όπλα»

Οργισμένες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι επαίσχυντες δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού, σχετικά με τους ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο καρκίνου. Πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και απλοί πολίτες, ασθενείς ή συγγενικά πρόσωπα ασθενών με καρκίνο, κατακεραύνωσαν τον «γαλάζιο» πολιτικό.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Νίκος Τσουκαλάς, γενικός γραμματέας της εταιρείας Ογκολόγων και Παθολόγων Ελλάδος τονίζοντας πως δεν θυμάται ποτέ στην καριέρα του να έχει παρθεί απόφαση για καρκινοπαθή με βάση το κόστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εμείς κάνουμε τα πάντα για να έχουμε το βέλτιστο για τους ασθενείς μας», επεσήμανε, ενώ συμπλήρωσε: «Η ογκολογία εξελίσσεται συνεχώς και συνέχεια βγαίνουν νέα φάρμακα για τα διαφορετικά είδη καρκίνων και η Ελλάδα έχει πρόσβαση σε αυτά τα φάρμακα. Ποτέ δεν συζητήσαμε για εγκατάλειψη ασθενών, όταν υπάρχουν τα θεραπευτικά όπλα. Οι ογκολόγοι δίνουμε τον αγώνα μας».

Ο γενικός γραμματέας της εταιρείας Ογκολόγων και Παθολόγων Ελλάδος κλείνοντας σημείωσε την σημασία που έχει για εκείνον ο κάθε ασθενής που αναλαμβάνει. «Θυμάμαι όλους τους ασθενείς μου έναν-έναν από όταν έκανα πρακτική. Ο κάθε άνθρωπος έχει αξία για εμάς τους γιατρούς», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ