Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Στρατηγός Μπαλτζώης: Αν δεν αλλάξει μυαλά η Δύση μπορεί να φτάσουμε σε Αρμαγγεδώνα μέσω Ουκρανίας

Στη φράση του πασίγνωστου διεθνώς αναλυτή - δημοσιογράφου, Πέπε Εσκομπάρ, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι ένα «τσούρμο ανόητων που λειτουργούν σε βάρος των συμφερόντων των λαών τους και των χωρών τους», παρέπεμψε ο αντιστράτηγος ε.α., Γιάννης Μπαλτζώης, αναφερόμενος στην αυτοκαστροφική στάση που κρατούν οι ηγεσίες της ΕΕ στο Ουκρανικό.

Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου ο Γ. Μπαλτζώης, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς και στο Ισραήλ.

Να σημειωθεί πως η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη για το Ουκρανικό, διότι έχουν εκδηλωθεί πρωτοβουλίες για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος, με τελευταία αυτήν της Κίνας. Ταυτόχρονα, είναι εμφανές ότι ακόμα και ισχυροί κύκλοι στη Δύση στέλνουν μηνύματα για την ανάγκη έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών. 

Ενδεικτικά, άλλωστε, είναι δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπου, τα οποία παραπέμπουν στο Αφγανιστάν, τονίζοντας με νόημα ότι «στο Κίεβο πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν θα μπορέσουν να ανεβούν όλοι στο τελευταίο αεροπλάνο που θα φύγει για το Μαϊάμι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εως τώρα, πάντως, το Κίεβο, προφανώς κατόπιν «υποδείξεων» των «γερακιών» που επιδιώκουν τη συνέχιση του πολέμου, αρνείται την έναρξη συνομιλιών.

- Γερμανικές μελέτες: Το 2022 ο πόλεμος κόστισε στον κόσμο 1,6 τρισ. δολάρια. Το 2023 εκτιμάται ότι, εάν συνεχιστεί, θα έχει κόστος επιπλέον ένα τρισ.

- Στις ευρωπαϊκές κοινωνίες ήδη έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις. Καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να συντριβεί η Ρωσία. Αρα, νομοτελειακά, αργά ή γρήγορα, πρέπει να υπάρξει ειρηνική διευθέτηση στο Ουκρανικό. Ας βάλουν μυαλό οι ηγέτες. Η ανθρωπότητα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε πυρηνικό Αρμαγεδώνα. Η Ευρώπη πρέπει να πάψει να λειτουργεί ως προτεκτοράτο των ΗΠΑ.

- Τι σημαίνει η ανακοίνωση Πούτιν για αναστολή (όχι αποχώρηση) της συμμετοχής της Ρωσίας στη συμφωνία, START, για τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα.

- Τα πυρηνικά ανέκαθεν λειτουργούσαν ως παράγων αποτροπής. Η απειλή των πυρηνικών πρέπει να μπαίνει στο τραπέζι για να βάζουν μυαλό ορισμένοι ηγέτες, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται που μπορεί να πάνε τα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Οι ΗΠΑ θέλουν να εξουθενώσουν τη Ρωσία, προκειμένου να ασχοληθούν με τον «κύριο εχθρό» τους, την Κίνα. Γι' αυτό, πέρασαν τις κόκκινες γραμμές, πιέζοντας τη Ρωσία να μπει σε πόλεμο. Απέτυχαν.
- Η σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας δεν θα έχει θέση στην Ουκρανία του αύριο, γιατί είναι αυτή που κατέστρεψε τη χώρα.

- Θλίψη. Ο ανθός της ουκρανικής νεολαίας πεθαίνει για μια πατρίδα που δεν τον σέβεται καθόλου. Απώλειες: Ενας Ρώσος με οκτώ Ουκρανούς. Δεν αποφασίζουν οι Ουκρανοί στρατηγοί για τον πόλεμο, αλλά οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί.     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ