Κοινωνία

Βιασμός 12χρονης: «Λυπάμαι που η υπόθεση έχει γίνει ριάλιτι» λέει η δικηγόρος της μητέρας

Δριμύ κατηγορώ εναντίον των τηλεοπτικών σταθμών και δημοσιογράφων για την υπερβολική, όπως είπε, δημοσιότητα που έχουν δώσει στην υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, χωρίς να σκέφτονται ότι υπάρχουν οκτώ παιδιά, εξαπέλυσε η δικηγόρος της προφυλακισμένης μητέρας της ανήλικης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Η δικηγόρος μιλώντας στην εκπομπή Live News και κληθείσα να σχολιάσει προηγούμενα ρεπορτάζ που μετέδωσε η εν λόγω εκπομπή, είπε ότι «αυτά που άκουσα ότι συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, δεν συμπεριλαμβάνονται. Δεν μπορώ να σας δώσω καμία απάντηση για την υπόθεση, που δεν είναι στο κατηγορητήριο, αλλά προέρχεται από δημοσιογραφικές πληροφορίες». Συνέχισε δε λέγοντας: «Λυπάμαι για το γεγονός, ότι η δικογραφία έχει γίνει "φύλλο και φτερό" σε όλους τους δημοσιογράφους, τα κανάλια και τις εκπομπές, το ότι ακούγονται πράγματα, τα οποία δεν ισχύουν, ότι δεν λαμβάνει υπόψιν κανένας, ότι υπάρχουν οχτώ παιδιά, τα οποία με αυτή τη συνεχή προβολή τραυματίζονται ανεπανόρθωτα, γιατί σκεφτείτε, αν αυτά τα παιδιά -και τα μεγάλα και τα μικρά- αύριο ψάξουν στο ίντερνετ και ακούσουν όλα αυτά τα οποία ακούγονται γι' αυτά, για την οικογένειά τους, για την μητέρα τους, αν η μητέρα τους αποδειχθεί, ότι είναι αθώα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε διαβεβαίωση του Νίκου Ευαγγελάτου ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν έχουν την δικογραφίας, η κ. Ταραχοπούλου απάντησε: «Μην κοροϊδευόμαστε τώρα... Έχετε διαβάσει αποσπάσματα από την δικογραφία». Σε ερώτηση για εννέα πρόσωπα που φέρονται να έκαναν εμβάσματα στην μητέρα της 12χρονης, η ίδια το διέψευσε και επανέλαβε, ότι δεν μπορεί να αναφερθεί στο περιεχόμενο της δικογραφίας. «Η μητέρα έχει πάρει τον δρόμο της, είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, η δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν είναι ένοχη ή αν είναι αθώα. Αυτό που γίνεται όμως, η υπερβολική έκθεση σε αυτήν την δημοσιότητα, που έχει καταντήσει αυτήν την ιστορία σε ριάλιτι, γιατί εδώ δεν μιλάμε για δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, εδώ από το πρωί μέχρι το βράδυ όλα τα κανάλια παίζουν αυτό το θέμα, χωρίς να σκέφτονται ότι υπάρχουν οκτώ παιδιά» επανέλαβε η κ. Ταραχοπούλου.

Συνέχισε δε λέγοντας: «Η δικογραφία βρίσκεται εκεί που πρέπει να βρίσκεται, στον ανακριτή και στον εισαγγελέα, η μητέρα και κάποιοι έχουν προφυλακιστεί, θα αποδειχθεί ποιοι είναι ένοχοι και ποιοι είναι αθώοι, για τον Μίχο βέβαια δεν υπάρχει αμφιβολία και για τους βιαστές. Αυτή όμως η υπόθεση έχει ξεφύγει από το μέτρο της έκθεσης το επιτρεπτό και αυτό είναι προς βλάβη κυρίως των παιδιών. Και μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεν έχει παρέμβει ακόμα το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ