Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τρομακτική φωτιά στον Ασπρόπυργο - Διακοπή κυκλοφορίας και μήνυμα από το 112 (upd - βίντεο)

Νεώτερη ενημέρωση

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο που έχει πνίξει στους καπνούς την Αττική

Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά, επί της οδού Αγίας Σοφίας στον Ασπρόπυργο Αττικής και επιχειρούν, 50 .πυροσβέστες με 20 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 6, 2022

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος σε ανάρτησή του αναφέρει: «Μεγάλη πυρκαγιά αυτήν την ώρα σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμουμε με υδροφόρες το έργο της Πυροσβεστικής και έχω ενημερώσει τους αρμόδιους και όμορους εμπλεκόμενους φορείς.

Λόγω της πυρκαγιάς, καλό θα ήταν συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα που βρίσκονται στη ευρύτερη περιοχή να προσέξουν ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών τους σε ανάλογες περιστάσεις».

https://video.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t42.1790-2/285593308_577964997245579_3645412517431397569_n.mp4?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=985c63&efg=eyJybHIiOjQ2NCwicmxhIjo1MTIsInZlbmNvZGVfdGFnIjoic3ZlX3NkIn0%3D&_nc_eui2=AeGQ3aqvcmXVfENnKeVOWGdPUYKG8twbwHtRgoby3BvAexOD97ScEnGRhkzk3xTGdGM&_nc_ohc=6bJT_2P1cvkAX8REvfe&rl=464&vabr=258&_nc_ht=video.fath2-1.fna&edm=AGo2L-IEAAAA&oh=00_AT83iDZPuWNMBAl3UnP4PrT0St7bSX71LkRZHzAtDHYMPg&oe=629E8A44

Ενίσχυση από τον δήμο Ελευσίνας

Ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει ότι: «Υδροφόρα του Δήμου μας κατευθύνεται αυτήν τη στιγμή στον Ασπρόπυργο, να συνδράμει τα Πυροσβεστικά οχήματα, σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο.

Για ακόμη μια φορά, οι εργαζόμενοι και τα μέσα του Δήμου μας, στην πρώτη γραμμή. Ευχή όλων μας, η πυρκαγιά να σβήσει γρήγορα και να μην ξαναδούμε αυτές τις εικόνες».

  

Συγκλονιστικά στιγμιότυπα

Η φωτιά, όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, είναι μεγάλη, ενώ υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες.      

Πώς είναι ο αύλειος χώρος του εργοστασίου

Υπό κανονικές συνθήκες το εργοστάσιο είναι όπως στις παρακάτω φωτογραφίες. Όπως μπορείτε να δείτε στην αυλή του υπάρχουν πλαστικοί σωλήνες. Να σημειώσουμε, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από κεραυνό.   

Μήνυμα από το 112 – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Ασπροπύργου, αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε αποθήκη με πλαστικά στον Ασπρόπυργο. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.  

Συγκεκριμένα το προειδοποιητικό μήνυμα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπροπύργου Αττικής. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Επίσης η ΕΛΑΣ έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Προηγούμενη ενημέρωση

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά τη Δευτέρα σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Η φωτιά καίει πλαστικά στο προαύλιο του εργοστασίου που βρίσκεται της οδού Αγίας Σοφίας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις, 19 οχήματα με 45 πυροσβέστες και ένα ειδικό καλαθοφόρο όχημα. Επί τόπου έφτασαν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι δυνάμεις έχουν αυξηθεί λόγω των πλαστικών που καίγονται σε μεγάλη έκταση και των ισχυρών ανέμων που δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, λόγω των εύφλεκτων υλικών και της βιομηχανικής περιοχής.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους διαμένουν στην περιοχή με προειδοποίηση  για τους καπνούς.

Δείτε το βίντεο από το protothema

Αρχικό κείμενο

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο φαίνεται να έχει ξεσπάσει σε εργοστασιακό χώρο και στο σημείο βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

#Πυρκαγιά σε αύλειο επαγγελματικό χώρο επί της οδού Αγίας Σοφίας στον Ασπρόπυργο Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 6, 2022

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, η φωτιά έχει πάρει μεγάλη έκταση και ένταση, ωστόσο δεν δείχνει να έχει αναπτυχθεί σε διπλανά κτίρια που είναι επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το μετάνιωσε πικρά! Ο Ζελένσκι έβγαλε βίντεο κοντά στο Κουρσκ απειλώντας Πούτιν και Μόσχα-Ρωσικά μαχητικά Su-57 ξεκίνησαν να τον «κυνηγάνε»

Ρωσικά Su-57 πέταξαν πάνω από το Κουρσκ με κατεύθυνση προς το ουκρανικό Σούμι όσο βρίσκονταν εκεί ο Ουκρανός πρόεδρος...