Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ένοχος ο ψυκτικός που σκότωσε την 63χρονη πελάτισσά του

Μετά την πρωτόδικη κάθειρξη 15 ετών, η εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης που του χορήγησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Έτσι η υπόθεση εισήχθη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης όπου εκδικάστηκε εκ νέου.

 

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το ΜΟΕ για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Του επιβλήθηκε η ίδια ποινή όπως και στον πρώτο βαθμό.

Στην απολογία του, ο 34χρονος παραδέχτηκε ότι καβγάδισε με το θύμα, αλλά δεν περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος. Δήλωσε πως δεν μπορεί να θυμηθεί πώς κατάφερε απανωτά χτυπήματα με σφυρί στην 63χρονη γυναίκα, η οποία εξέπνευσε επί τόπου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 34χρονος εργαζόταν ως ψυκτικός στην ατομική επιχείρηση της συντρόφου του, στην περιοχή της Μενεμένης ενώ η 63χρονη ήταν τακτική πελάτισσα καθώς κάθε χρόνο τεχνικός της επιχείρησης την επισκεπτόταν στο διαμέρισμα της, στην περιοχή της Καλαμαριάς, για συντήρηση της συσκευής του κλιματιστικού. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος την είχε επισκεφτεί και στο παρελθόν για τη συντήρηση του μηχανήματος, μετέβη στο σπίτι της, το μεσημέρι της 12ης Ιουνίου 2019 , όταν ορίστηκε ραντεβού ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο 34χρονος τραυμάτισε θανάσιμα σε σφυρί την 63χρονη, ύστερα από διαφωνία σχετικά με τη συντήρηση κλιματιστικού μηχανήματος. Το έγκλημα πραγματοποιήθηκε μέσα στο σπίτι της παθούσας ενώ ο δράστης μετά την αποτρόπαιη πράξη του συνέχισε κανονικά τη δουλειά του, πηγαίνοντας σε άλλα πέντε ραντεβού, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ