Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάτρα: Στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας οι απαντήσεις - Η ζωγραφιά της λίγο πριν πεθάνει

Κάθε ημέρα που περνά όλο και πιο πολύ κορυφώνεται η αγωνία για το τι κρύβεται πίσω από τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Οικογένεια, συγγενείς, αστυνομία, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και η κοινή γνώμη αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί επιτέλους η λύση στον γρίφο του θανάτου. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση, μαρτυρίες και καταθέσεις αξιολογούνται καθημερινά ενώ και τα στοιχεία που συλλέγει το τμήμα ανθρωποκτονιών συγκεντρώνονται ώστε να μπουν όλα τα κομμάτια του δύσκολου παζλ σε σειρά και να σχηματιστεί η εικόνα για το τι έχει συμβεί με τον θάνατο των τριών κοριτσιών, αρχής γενομένης από την Τζωρτζίνα.

Η στόχευση δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρά τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται. Έχουν ληφθεί σημαντικά στοιχεία από το Ωνάσειο και ακολουθούν στοιχεία και αναφορές από το «Αγλαΐα Κυριακού». Τα επόμενα 24ωρα θα μεταβεί κλιμάκιο αξιωματικών στην Πάτρα, για να πάρουν διαδοχικές καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου, της ΜΕΘ Πατρών και της παιδιατρικής κλινικής.

Η προφητική ζωγραφιά της Τζωρτζίνας

Την ίδια ώρα, ανατριχίλα προκαλεί μια ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, του παιδιού που «έφυγε» τελευταίο από τη ζωή.

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», που θα προβληθεί απόψε στο MEGA, παρουσιάζεται μια «προφητική» ζωγραφιά του κοριτσιού λίγο πριν τον χαμό του, στην οποία φέρεται να έχει απεικονίσει τις αδελφές της και τον εαυτό της σαν… αγγελάκι.
Η φράση «για εσάς», που έγραψε το παιδί, σπαράζει καρδιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εν αποστρατεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Θανάσης Κατερινόπουλος εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι πρόκειται για έγκλημα από το ίδιο ανθρώπινο χέρι και μάλιστα αποκάλυψε ότι κάποιος ζήτησε από το γραφείο τελετών να καλυφθούν οι μώλωπες σε ένα από τα παιδιά και ο ίδιος άνθρωπος επέστρεψε πριν την κηδεία για να δει αν αυτό έγινε σωστά.Το συγκεκριμένο γραφείο τελετών αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

«Θα κάνω έτσι και μια έκκληση στους παλιούς μου συναδέλφους, ας βρουν εκείνο το γραφείο Τελετών στην Πάτρα και ας ρωτήσουν ποιος έφτιαξε εκείνο το παιδί και ποιος πήγε και ενημερώθηκε -κατά πληροφορίες- αν καλύφθηκαν οι μώλωπες που είχε. Δεν αναφέρομαι στο παιδί που είχε εκδορές. Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί που ήρθαν σε μένα πήγαν και στο ανθρωποκτονιών. Αν δεν πήγαν ας πάει το ανθρωποκτονιών σε αυτούς».

Δεν βρίσκουν επιστημονική εξήγηση, οι γιατροί

Νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη μια επιστημονική εξήγηση-«απάντηση»στο πώς χάθηκαν η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από γιατρούς που ειδικεύονται στους αιφνίδιους θανάτους παιδιών και νέων, έχει γίνει έρευνα σε τέσσερα-πέντε σύνδρομα κληρονομικής φύσεως από τα οποία θα μπορούσε να εξηγηθεί ο θάνατος των παιδιών, όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν έπασχαν από οποιαδήποτε από αυτά τα σύνδρομα. Όσον αφορά στο σύνδρομο για το οποίο γίνεται λόγος από την πλευρά της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου περί καρδιακής αρρυθμίας της μικρής Τζωρτζίνας-δηλαδή πότε να έχει ταχυκαρδία και πότε βραδυκαρδία-πρόκειται για σύνδρομο που οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου και καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Παράλληλα οι γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας υπογραμμίζουν ότι οι αναφορές της μητέρας για την άφιξη των γιατρών αμέσως μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα στην Τζωρτζίνα είναι ψευδείς, με έναν από τους γιατρούς να υποστηρίζει ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλο σημείο του νοσοκομείου-κάτι που αναμένεται να καταθέσει και στις Αρχές.

 

Στο μικροσκόπιο το βίντεο της μητέρας με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας

Στο μικροσκόπιο της έρευνας θα μπουν σύντομα και τα βίντεο που τράβηξε η μητέρα με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας, την ώρα που ο διευθυντής της εντατικής του νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα, τονίζει πως η μητέρα δεν τον ειδοποίησε ποτέ έγκαιρα.

«Ας κοιτάξουν τα βίντεο οι Αρχές. Δεν ξέρω πόσα βίντεο είναι. Ούτε μπορώ να γνωρίζω πώς έγιναν όλα αυτά» σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.

«Η έρευνα που διεξάγει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είναι περίπου στο 25%-30% της συνολικής έρευνας. Έχει δημιουργηθεί η εικόνα για το τι φαίνεται να έχει συμβεί με τον θάνατο των τριών κοριτσιών, αρχής γενομένης από την Τζωρτζίνα. Η στόχευση δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρά τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται. Έχουν ληφθεί σημαντικά στοιχεία από το Ωνάσειο και ακολουθούν στοιχεία και αναφορές από το Αγλαΐα Κυριακού.

Τα επόμενα 24ωρα θα μεταβεί κλιμάκιο αξιωματικών στην Πάτρα, για να πάρουν διαδοχικές καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου, της ΜΕΘ Πατρών και της παιδιατρικής κλινικής», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Τα κοινά στοιχεία στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Όλα αυτά την ώρα που ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες βλέπουν κοινά σημεία στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Κάνουν λόγο για κοινές αλλοιώσεις από έλλειψη οξυγόνου και ζητούν να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να πέθαναν από ασφυξία.

Τονίζεται ότι οι αιμορραγίες που διαπιστώνονται συνήθως στους ασφυκτικούς θανάτους δεν είναι αναγκαίο εύρημα, καθώς στα παιδιά διαπιστώνονται λιγότερο συχνά και ακόμα πιο σπάνια όταν έχει πραγματοποιηθεί καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Μιλώντας στο MEGA,  ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων, σημείωσε πως «έχουμε δει δηλαδή όλα τα στοιχεία για το θάνατο των δύο παιδιών που έχουν ήδη δημοσιευτεί και εκεί πράγματι έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποκλείσουν αυτό το ενδεχόμενο».

«Εννοείται ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και στο τρίτο παιδί, όμως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά τα ευρήματα που έχουν διαπιστωθεί στα δύο παιδιά, δεν μπορούν να αποκλείσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο» πρόσθεσε ο κ. Λέων.

«Στους δύο πρώτους θανάτους, υπάρχει έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, υπάρχουν βλάβες περιστοματικά στη μία περίπτωση και στη ράχη της ρινός στην άλλη περίπτωση» σημείωσε ο ιατροδικαστής, υπογραμμίζοντας ότι «στον πρώτο θάνατο υπάρχει η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, η οποία για τους ιατροδικαστές είναι χαρακτηριστικό και των ασφυκτικών θανάτων, ενώ στο δεύτερο θάνατο έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα στον εγκέφαλο, ο οποίος είναι το όργανο που κυρίως πλήττεται όταν έχουμε έλλειψη οξυγόνου, με τις αλλοιώσεις που βρέθηκαν να χαρακτηρίζονται ως «αλλοιώσεις επί ανοξυγοναιμίας», δηλαδή αλλοιώσεις που έγιναν σε έδαφος έλλειψης οξυγόνου».

 

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιαδήποτε περίπτωση, η οποία μπορεί να προκάλεσε την έλλειψη οξυγόνου» σημείωσε ο κ. Λέων, τονίζοντας ότι στις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν και σημάδια στο σώμα των παιδιών, κάτι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για πιθανή εξωτερική παρέμβαση που να ευθύνεται για το θάνατο των παιδιών.

Για το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποια παθολογική αιτία που να ευθύνεται για το θάνατο των παιδιών, ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε ότι οι παθολογικές αιτίες, αν υπήρχαν, θα έπρεπε να έχουν καταγραφεί είτε στο επίπεδο της μακροσκοπικής διερεύνησης, είτε σε μικροσκοπική διερεύνησης.

«Είναι δεδομένο ότι τρεις θάνατοι, τριών παιδιών μικρής ηλικίας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και από την ίδια οικογένεια, ή θα πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό γενετικό λόγο για να μπορούν να αιτιολογηθούν ή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» κατέληξε ο ιατροδικαστής, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι στιγμής οι γιατροί έχουν διαβεβαιώσει ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση στο Κούρσκ: Ήρθαν οι εξολοθρευτές Τσετσένοι κατά των Ουκρανών που έχουν καταλάβει στρατηγικό αγωγό φυσικού αερίου (Βίντεο)

Σώθηκε ο Ρώσος δημοσιογράφος που χθες ήταν “ νεκρός” για δυτικά ΜΜΕ-Συγκροτήθηκαν ειδικές ρωσικές δυνάμεις που...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησαν άγρια αντίποινα-Ρωσικά ΜΜΕ: Εξοντώθηκαν τρεις υπαρχηγοί του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας και ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς της (Βίντεο)

Οι Ρώσοι απέκρουσαν απόπειρα των Ουκρανών να διασχίσουν τον Δνείπερο ενώ εκδίωξαν επίλεκτες δυνάμεις του Κιέβου και...