Κοινωνία

Πάτρα: Αποκαλύψεις για τον θάνατο των τριών μωρών - Πώς η έξι μηνών Ίριδα έχασε τη ζωή της

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται συνεχώς στο «φως» για την τραγωδία με τα τρία νεκρά αδερφάκια στην Πάτρα. Πώς η έξι μηνών Ίριδα έχασε τη ζωή της το 2021.

Όσα έγιναν το βράδυ που κατέληξε η μικρή Ίριδα της οικογένειας που έχασε τα τρία της μωρά σε διάστημα περίπου τριών ετών, έρχονται στο «φως».

Στο σπίτι της οικογένειας από την Πάτρα τη μοιραία μέρα βρίσκονταν η μητέρα της Ίριδας, ενώ ο πατέρας απουσίαζε. Έτσι, η αδερφή της γυναίκας είχε πάει να τη βοηθήσει με το μωρό.

Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με το Mega, ήταν μαζί και φρόντιζαν τη μικρή που έδειχνε καλά. Ωστόσο, αφού το είχαν βάλει για ύπνο, στις 17:30 ξύπνησε και αφού η μητέρα του το τάισε, έκατσαν μαζί με τη θεία του, στον καναπέ. Η Ίριδα δεν έδειχνε να την απασχολεί κάτι και ήταν ευδιάθετη.

Λίγο μετά, μητέρα και θεία φρόντισαν το μωρό και την ετοίμασαν για τον βραδινό της ύπνο.

Έτσι, οι δύο γυναίκες την έκαναν μπάνιο, της έδωσαν γάλα και αμέσως μετά η μητέρα την έβαλε στην κούνια της. Η μικρή κοιμόταν συνήθως με πιπίλα, ένα μικρό πανάκι πετσετέ στο χεράκι του και μια κουβερτούλα.

Όταν η Ίριδα έπεσε για ύπνο, οι δύο γυναίκες έκατσαν μαζί και άρχισαν να συζητούν. Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι εκείνη την ώρα.

To μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας και συγκεκριμένα στις 02:30. Η μαμά του, πήγε από πάνω του, του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε.

Η μέρα της τραγωδίας

Στις 11:30 την επόμενη μέρα, η μητέρα ζήτησε από την αδελφή της να πάει να ξυπνήσει το μωρό, για να το ταΐσουν και να πάνε βόλτα. Όταν η θεία του μπήκε στο δωμάτιο και πλησίασε την παιδική κούνια, το παιδί ήταν ξεσκέπαστο, με το σωματάκι του, να είναι σχεδόν κάθετο στο στρώμα.

Η θεία του τότε έπιασε το χέρι της μικρής και διαπίστωσε πως ήταν παγωμένο. Έπειτα έπιασε το στήθος της και κατάλαβε ότι δεν ανάσαινε. Άμεσα το σήκωσε και είδε πως τα χειλάκια της ήταν μελανιασμένα.

Δίπλα στο μωρό, σύμφωνα με το Mega, ήταν το πανάκι με το οποίο κοιμόταν, γεμάτο αίματα.

Σε κατάσταση σοκ φώναξε τη μητέρα του μωρού για βοήθεια. Μετά, άρχισε ΚΑΡΠΑ και τεχνητή αναπνοή και ζήτησε από τη μητέρα να τη βοηθήσει και να καλέσουν ασθενοφόρο, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

Οι μαλάξεις συνεχίστηκαν αλλά η Ίριδα δεν επανερχόταν. Το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι άμεσα, αλλά η μάχη είχε ήδη χαθεί.

Στο Καραμανδάνειο που μεταφέρθηκε έπειτα, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Τόσο η μητέρα, όσο και η θεία δεν καταλόγισαν κάπου την ευθύνη και δεν μπορούσαν να φανταστούν τον λόγο που πέθανε το μωρό, αποκλείοντας και οι δύο το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια έχει χάσει τρία παιδιά. Η τριάμισι ετών Μαλένα έφυγε από τη ζωή το 2019, η επτά μηνών Ίριδα το 2021 και η εννιάχρονη Τζωρτζίνα το 2022.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ