Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Συνελήφθη ο 20χρονος Αλβανός φυγάς που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη (upd)

Λίγες ώρες μετά την προαναγγελία του δικηγόρου του ότι θα παραδοθεί, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού ως μέλος της ομάδας των 11 χούλιγκαν που σκότωσαν εν ψυχρώ τον 19χρονο φοιτητή, πληροφορίες λένε ότι ο νεαρός βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Με την σύλληψη του 20χρονου βρίσκονται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας και τα 11 πρόσωπα που τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου έκαναν την φρικτή επιδρομή στην περιοχή του γηπέδου Χαριλάου όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και μαχαιρώθηκε με ένα... δρεπάνι ο 19χρονος φοιτητής Άλκης Καμπανός.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία,  τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο 20χρονος μαζί με τον πατέρα και την γιαγιά του διέφυγαν στην Αλβανία. Σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, οκτώ ημέρες μετά την διαφυγή του στην Αλβανία και αφού οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει τους 10 από τους 11 εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Άλκη, ο 20χρονος Αλβανός υποχρεώθηκε να παραδοθεί και συνελήφθη.

Η έκθεση της Αστυνομίας

Στην έκθεση που αποκαλύπτει το protothema.gr ξεδιπλώνεται όλο το κουβάρι της υπόθεσης της δολοφονίας του 19χρονου και ο ρόλος του καθενός στο σκηνικό του θανάτου

Ο μυστηριώδης οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου μάρκας Polo απο το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, που δεν συνελήφθη ποτέ, ο περίεργος ρόλος του πατέρα και της γιαγιάς του καταζητούμενου Αλβανού, που την κοπάνησε στη χώρα του τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας απο την σφαγή του Άλκη, οι ανώνυμοι αποστολείς των δύο βίντεο απο την δολοφονική επίθεση και τα μαχαίρια που έβρισκαν πέντε ημέρες μετά κάτοικοι της περιοχής και με γάντια τα παρέδιδαν στην Αστυνομία.

Τα παραπάνω αποτελούν τα άγνωστα κομμάτια του παζλ της πολύκροτης υπόθεσης. Μέσα απο την έκθεση που απέστειλε στις 6 Φεβρουαριου το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην 7η Ανακρίτρια και αποκαλύπτει το protothema.gr, ξεδιπλώνεται όλο το κουβάρι της υπόθεσης και ο ρόλος του καθενός στο σκηνικό του θανάτου.
Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται: «Σας γνωρίζουμε ότι στην υπηρεσία μας, περιήλθαν πληροφορίες σχετικά με τη συμπλοκή που έλαβε χώρα την 1.2.22 και περί ώρα 00: 20, στην οδό Θεόδωρου Γαζή 18 στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία του Καμπανού Αλκιβιάδη και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των (σ.σ αναφέρεται στα ονόματα των δυο τραυματιών φίλων του Άλκη Καμπάνου).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην επίθεση εμπλέκονται πλέον του Αλβανού Αfksendos Carciu οι:

A) G. A

B) Τζ.Ο

Γ) D.R

Δ) Χ.Δ

Ε) Σ.Σ

ΣΤ) Β.Β.Ι

Ζ) Κ.Ν

Η) Β.Α.Η

Θ) Κ.Ι

I) K.G

IA) Άγνωστος άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες μετέβησαν στον τόπο του εγκλήματος επιβιβαζόμενοι σε τρία επιβατηγά αυτοκίνητα, ένα Citroén C3 λευκού χρώματος συνιδιοκτησίας του C., ένα Renault Clio μαύρου χρώματος ιδιοκτησίας Χ. και ένα αυτοκίνητο Volkswagen Polo ποντικί χρώματος. Στo Citroen, οδηγός ήταν ο C., συνοδηγός ο G., πίσω από τη θέση του οδηγού ο Τζ. και πίσω απο τη θέση του συνοδηγού ο D.. Στο δεύτερο όχημα που ακολουθούσε, μάρκας Renault, οδηγός ήταν ο Χ.Δ, συνοδηγός ο Σ.Σ, πίσω από τη θέση του οδηγού καθόταν ο Β.Β.Ι και στην πίσω θέση του συνοδηγού ο Κ.Ν. Στο τρίτο αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen οδηγός ήταν άγνωστος άνδρας, πιθανόν κάτοικος Ωραιοκάστρου, συνοδηγός ο Β.Α.Η, πίσω από τη θέση του οδηγού καθόταν ο Κ.Ικαι πίσω από τη θέση του συνοδηγού ο Κ.G. Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα, με την άφιξή τους στο σημείο, στάθμευσαν εν μέσω της οδού Πλαστήρα, στη συμβολή με την οδό Γαζή, το δε τρίτο κινήθηκε αριστερά στην οδό Γαζή.

Περαιτέρω ο Γ.Α, μόλις μετά την έναρξη της επίθεσης, δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με κράνος από την πλευρά των αμυνόμενων και αυτοτραυματίστηκε στο χέρι πιθανώς από μαχαίρι που έφερε. Ο ίδιος πριν την επίθεση βρισκόταν στον αγώνα βόλεΐ στο γήπεδο «Παλατάκι» μαζί με τον C.

O D. κατάγεται από την Κορυτσά και κρατούσε μαχαίρι κατά την επίθεση. Ο Κ.Ν, είναι φίλος με τον Β.Β και είναι μέλος του συνδέσμου οπαδών ΠΑΟΚ Μακεδόνες. Οι τέσσερις επιβαίνοντες στο Renault Clio -Χ.-Σ.-Β.-Κ.- κρατούσαν σιδερένιο σωλήνα κατά την επίθεση. Ο Β.Α.Η κρατούσε κατά την επίθεση ξύλινο στειλιάρι, ο Κ.Ι κρατούσε δρεπάνι, με το οποίο τραυμάτισε το θύμα και τους παθόντες. Ο υπήκοος Αλβανίας K. κρατούσε μαχαίρι με το οποίο κατάφερε τραύματα. Στο τρίτο αυτοκίνητο Volkswagen polo, ενδέχεται να υπήρχε και πέμπτο άτομο, το οποίο να συμμετείχε στην επίθεση.

Από την ανάλυση των επικοινωνιών του κατασχεθέντος κινητού τηλεφώνου μάρκας iPhone που κατείχε ο C., την παρατήρηση των κατασχεθέντων βίντεοληπτικών υλικών και την λοιπή αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα παρακάτω για τους εμπλεκόμενους:

Για τον G. προέκυψε ότι ο C. τον έχει καταχωρημένο στον κατάλογο του κινητού τηλεφώνου ως «G.”. Στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης facebook messenger ο C., απέστειλε μήνυμα από το προφίλ του στον G. στις 17:53 στον οποιο γράφει «ei» «pou eisai» «pame palataki me bobo». Και ο G. του απάντησε «ελααα μπρο» και ο C. του απάντησε «psinesai ti? Ela». Στις 18:59 πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους ηχητική κλήση στην ίδια εφαρμογή διάρκειας 37 δευτερολέπτων. Ο C. μετέβη στον αγώνα βόλεϊ με τον G. και ενα τρίτο άτομο μη εμπλεκόμενο στην συμπλοκή, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο μάρκας Citroen. Μετά το πέρας του αγώνα αναχώρησαν από το γήπεδο και μετέβησαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού όπου τους ανέμεναν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην επίθεση.

Εσωτερικά του οχήματος μάρκας Citroen εντοπίστηκε στην χειρολαβή του συνοδηγού ίχνος καστανέρυθρης ουσίας, πιθανότατα αίμα, εκ του οποίου ελήφθη και σχετικό δείγμα. Εκτιμώντας την πληροφορία ότι ο Γκέκα επέβαινε στη θέση του συνοδηγού, τόσο κατά την άφιξη στον τόπο, όσο και κατά την διαφυγή και το γεγονός ότι τραυματίστηκε στο χέρι με την κεφαλή, εκτιμάται ότι πιθανό ίχνος να προέρχεται από τραύμα του χεριού του. Στις 5 Φεβρουαρίου 2022, ο Γ. εντοπίστηκε από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας στην οδό Αντιγονιδών στη Θεσσαλονίκη όπου επιτηρήθηκε και διαπιστώθηκε ότι συναντήθηκε με τον Τζ.Ο και κινήθηκαν από κοινού με τα πόδια στο κέντρο της πόλης μέχρι ώρα εννέα που κατέστη δυνατή η επιτήρησή τους.

Για τον Τζ.Ο προέκυψε ότι: Ο Τζ. τυγχάνει σεσημασμένος, καθόσον έχει απασχολήσει στο παρελθόν για απείθεια και διατάραξη κοινής ησυχίας. Ο C. τον έχει καταχωρημένο στο κατάλογο του κινητού του τηλεφώνου. Έχει μαζί του επικοινωνίες στις εφαρμογές facebook messenger, instagram και viber.

Στις 5 Φεβρουαρίου και ώρα οκτώ εντοπίστηκε από αστυνομικούς υπηρεσίας μας να κινείται με τα πόδια με τον Γ. στο κέντρο της πόλης. Για τον D.R. προέκυψε ότι: σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία κατηγορούμενος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες τελούμενες από κοινού που τέλεσε 14 Μαρτίου 2019 επί της οδού Νικόλαου Πλαστήρα στην περιοχή Χαριλάου, σημείο όπου έλαβε χώρα και η συμπλοκή και ανθρωποκτονία του Αλκιβιάδη Καμπανού. Από κοινού με τον C. και άλλα δύο άτομα, οπαδοί της ομάδας του ΠΑΟΚ, όπου επιτέθηκαν απρόκλητα σε δύο οπαδούς της ομάδας του Άρη, στην στάση λεωφορείου με την ονομασία «Στροφή Πανοράματος» κατά τη διάρκεια της οποίας με αιχμηρά αντικείμενα κατάφεραν στον έναν τραύματα. Όπως προέκυψε από την έρευνα στο τερματικό της υπηρεσίας μας την 3.2.2022 και ώρα 00: 40, ο D. πραγματοποίησε έξοδο από τη χώρα προς Αλβανία μέσω του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλοπηγής, με τον πατέρα του και τη γιαγιά του.

Για τον Χ.Δ προέκυψε ότι: το αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio μαύρου χρώματος ιδιοκτησίας του πατέρα του είναι το δεύτερο όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για την μετάβαση στον τόπο του εγκλήματος και την διαφύγή.

Τυγχάνει σεσημασμένος καθόσον έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Εργάζεται σε τεχνική εταιρεία και από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2022 απουσιάζει από την εργασία του επικαλούμενος ασθένεια. Είναι κάτοικος και χρήστης τηλεφωνικής σύνδεσης.

Για τον Σ.Σ προέκυψε ότι: ειναι σεσημασμενος καθόσον έχει συλληφθεί το Νοέμβριο του 2021 κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς κατελήφθη να φέρει πάνω του ένα μεταλλικό μαχαίρι μήκους 18cm με λαμά 8cm . O C.,έχει μαζί του επικοινωνίες στην εφαρμογή facebook messenger είναι κάτοχος και χρήστης τηλέφωνικών συνδέσεων.

Για τον Β. Β.Ι προέκυψε ότι είναι κάτοχος τηλεφωνικής σύνδεσης. Φίλος του Κ.Ι, όπως προκύπτει από την εφαρμογή facebook. Για τον Κ.Ν προέκυψε ότι είναι σεσημασμένος για τα αδικήματα της «παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας», της «απρόκλητης σωματικής βλάβης» και της «παράνομης βίας» σε συνδυασμό με το άρθρο 81 για «ρατσιστικό έγκλημα», καθώς έχει συλληφθεί για παράβαση του νόμου «περί όπλων».

Για τον Β.Α.Η προέκυψε ότι: είναι σεσημασμένος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Για τον Κ.Ι. προεκυψε οτι: Πριν από ένα χρόνο, δέχτηκε στην περιοχή του Φοινικα, απρόκλητη επίθεση από την ομάδα οπαδών του Άρη, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά μεταξύ άλλων στο ένα μάτι και νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ο Κ., διατυμπάνιζε κύκλους οπαδών του, ότι θα πάρει εκδίκηση για τη ζημιά που είχε υποστεί από οπαδούς του Άρη. Περαιτέρω διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες D.Χ.Σ.Κ και K. είχαν ελεγχθεί από αστυνομικές υπηρεσίες στην Αθήνα 23 Μαΐου 2021 στον τελικό του αγώνα ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ.

Οι δύο ανώνυμοι αποστολείς

Σύμφωνα λοιπον με τη δικογραφία, στο email «[email protected]» της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έφθασε στις 08:40 το πρωϊ της 2.2.22 μέσω ενος μυστηριώδους αποστολέα με το όνομα «I. A»., ενα mail το οποίο οπως αναφέρεται είχε θέμα «video δολοφονου» και επισυναπτόμενο μήνυμα «Φοβαμαι να το παροδοσο o ιδιος. Σας το στελνο για να βοηθήσο να πιαστούν οι δολοφονοι του παιδιού. Θελω την ανονυμια μου. (sic). Το οποίο απεικονίζει τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα οι πράξεις. Ένας δεύτερος άνδρας, στέλνει ένα βίντεο στην Ασφάλεια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην κατάθεση του « Σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2022 μου εστάλη στο κινητό μου τηλέφωνο από άγνωστο αποστολέα ένα βίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων στο οποίο απεικονίζεται η συμπλοκή που έλαβε χώρα στις 00:20 της 1 Φεβρουαρίου στην οδό Θεόδωρου Γαζή 18 στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο Καμπανός Αλκιβιάδης. Στο μήνυμα του άγνωστος αποστολέας μου έγραψε ότι το έστειλε σε εμένα γιατί φοβάται και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μάζευαν μαχαίρια

Τέλος, συμφωνα με κατάθεση μάρτυρα: «Σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11:45 στην οδό Παπαναστασίου 159 στην είσοδο της οικοδομής και όχι εντός αυτής, ανάμεσα σε μία γλάστρα και στον εξωτερικό τοίχο της οικοδομής, βρήκα μια μαύρη συνθετική «κορντούρα» θήκη σπάθης τύπου «ματσέτας» Συνολικού μήκους 44cm, κενή περιεχομένου. Άμεσα ζήτησα μια πλαστική σακούλα στην οποία τοποθέτησα το αντικείμενο χωρίς να το αγγίξω και το έφερα να σας το παραδώσω.

Ενώ σε δεύτερη περίπτωση αστυνομικός έλαβε τηλεφωνική κλήση να μεταβεί στην οδο Παπαναστασίου καθως μια γυναίκα ειχε βρει ενα οικιακό μαχαίρι και μια ματσέτα. Συμφωνα με την κατάθεση του «Κατά την άφιξη μας υπέδειξε ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης συνολικού μήκους 26cm με ξύλινη καφέ λάβή και μήκος λάμας15,5 cm επί της οποίας φέρει εντύπωμα «Feng &Feng» και μια σπαθη τύπου ματσέτα χρώματος μαύρου, συνολικού μήκους 55cm με πλαστική μαύρη λάβη περιμετρικά της οποίας φέρει τυλιγμένη μονωτική κολλητική ταινία μαύρου χρώματος και μήκος Λάμας 40cm χρώματος μαύρου που φέρει επαφής εντύπωμα «Mil -Tec». Όπως πληροφορηθήκαμε από την ανωτέρω διαχειρίστρια, τα αντικείμενα από την ανεύρεση τους έως και την άφιξη μας δεν το άγγιξε κανένας κι εμείς με τη χρήση γαντιών τα μεταφέρουμε στην υπηρεσία και σας τα παραδίδουμε».

Απολογούνται σήμερα ακόμη 3

Σύμφωνα με το thesstoday.gr οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας για να δώσουν εξηγήσεις αναφορικά με το έγκλημα που συγκλόνισε τη Θεσσαλονίκη και το πανελλήνιο. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Σημειώνεται πως για την δολοφονία του αδικοχαμένου φιλάθλου του Άρη, έχουν ήδη προφυλακιστεί τρία άτομα, ενώ αναμένεται αύριο να απολογηθούν οι τελευταίοι τέσσερις από τους οκτώ συλληφθέντες, καθώς και ο 25χρονος «Αθηναίος». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι είπαν οι 2 που απολογήθηκαν

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατά την απολογία του φέρεται να ανέφερε πως «θέλαμε μόνο να τους εκφοβίσουμε», τονίζοντας ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη κι ότι έμαθε αργότερα στις ειδήσεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου. Ο ίδιος φέρεται να κατονόμασε τους υπόλοιπους δέκα δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Επιπλέον, χθες Τετάρτη, κρίθηκαν προφυλακιστέοι δύο κατηγορούμενοι που φέρεται να επέβαιναν στο πρώτο από τα τρία αυτοκίνητα που καταγράφηκαν στο βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονικής επίθεσης. Πρόκειται για έναν 20χρονο Αλβανό και έναν 21χρονο Έλληνα.

«Έχω μετανιώσει και δεν ξέρω πως θα ζήσω από δω και πέρα, γνωρίζοντας πως είμαι μέρος αυτού που έχει συμβεί» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο 21χρονος Έλληνας, κατά την διάρκεια της απολογίας του. «Είδα σφοδρότητα, χτυπήματα και ροπαλιες, με ιδιαίτερη ένταση. Αμέσως αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα, και μπήκα αμέσως ξανά στο αυτοκίνητο».

Από την πλευρά του, ο 20χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν ο συνοδηγός του Citroen, φέρεται να είπε κατά την διάρκεια της τετραωρης απολογίας τους, πως βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος και συνεπλάκη με τον έναν εκ των τραυματιών, αλλά όχι με τον Άλκη.

«Με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με μαχαίρι δύο φορές στο πόδι», φέρεται να ισχυρίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεστ dna για όλους τους εμπλεκόμενους

Παράλληλα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, η ανακρίτρια εξέδωσε διάταξη για την υποβολή σε τεστ DNA όλων των εμπλεκομένων στην πολύκροτη υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη, ώστε να πιστοποιήσει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός.

Το DNA θα συγκριθεί με το γενετικό υλικό στα πειστήρια, δηλαδή στο δρεπάνι και στο μαχαίρι, που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, καθώς εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου.

Με τον τρόπο αυτό οι ανακριτικές αρχές, θεωρούν ότι θα ταυτοποιήσουν τους φυσικούς αυτουργούς, αυτούς δηλαδή που έκοψαν το νήμα της ζωής του άτυχου νεαρού, καθώς οι αρχές θέλουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρχει και κάποιος άλλος άγνωστος ύποπτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παρασκήνιο της παράδοσης του 20χρονου που έχει διαφύγει στην Αλβανία

Με τις σοκαριστικές λεπτομέρειες του πως αποφασίστηκε και εκτελέστηκε η επίθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη να έρχονται στο φως, νέες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση. Και έχουν να κάνουν με τον 20χρονο που από την πρώτη στιγμή το «έσκασε» στην Αλβανία.

Ο νεαρός καταζητούμενος, ένας από τους χούλιγκαν που συμμετείχαν στην επίθεση που κατέληξε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, έχει εκφράσει την πρόθεση να παραδοθεί και αυτό δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα (10.02.2022) ή αύριο.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου. «Χθες το απόγευμα δέχτηκα τηλέφωνο από συνάδελφο και θα ακούσετε ότι και ο Αλβανός που εμπλέκεται στην υπόθεση και βρίσκεται στην Αλβανία θα παραδοθεί σήμερα ή αύριο», αποκάλυψε η ίδια.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο νεαρός ισχυρίζεται ότι είχε περιφερειακό ρόλο στο έγκλημα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Άλκη, καθώς ο δικηγόρος του 20χρονου που είχε διαφύγει στην Αλβανία και καταζητούνταν επιβεβαίωσε ότι ο εντολέας του αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες ώρες στις αρχές.

Ο δικηγόρος του Παρασκευάς Σπυράτος, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως έχει επικοινωνήσει με τον 20χρονο και τον ενημέρωσε πως θα παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές και θα ζητήσει να εκδοθεί στη χώρα μας.

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει ώστε να ακολουθεί η διαδικασία εκδόσεώς του» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλκη για «το ατυχές και δυσάρεστο καθ’ όλα αυτό συμβάν».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο νεαρός ισχυρίζεται ότι είχε περιφερειακό ρόλο στο έγκλημα.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το τάγμα θανάτου – Πώς έδρασε η συμμορία

Στο κείμενο της δικογραφίας που ξεπερνά τις 100 σελίδες περιλαμβάνονται ανατριχιαστικά ντοκουμέντα που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας αλλά και οι σοκαριστικές περιγραφές των φίλων του Άλκη.

Την ώρα που οι περιγραφές των φίλων του Άλκη για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ σοκάρουν, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Για πρώτη φορά διακρίνονται τα σκαλιά που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Φαίνονται 2 άτομα να τρέχουν και ακόμη δύο να στέκονται πάνω από τον αιμόφυρτο Άλκη.

Οι υπόλοιποι τρέχουν προς τα αυτοκίνητα για να εξαφανιστούν. Άφησαν πίσω τους ένα 19χρονο παιδί νεκρό και άλλα δύο μέσα στα αίματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είχα πάνω μου το αίμα του Άλκη, με κάρφωσε τρεις φορές στο αριστερό πόδι»

Η κατάθεση του 20χρονου Άγγελου, φίλου του 19χρονου Άλκη που ήταν δίπλα του όταν δέχθηκε τα δολοφονικά χτυπήματα, είναι ανατριχιαστική. Το τάγμα εφόδου ήταν αποφασισμένο για σφαγή.

Αίματα παντού, κραυγές, εκκλήσεις για βοήθεια. Κανείς από την αδίστακτη συμμορία όμως δεν σταματούσε.

«Έβαλα τα χέρια μου στο ύψος των πλευρών μου για να προστατευτώ και αυτός με το μαχαίρι άρχισε να με καρφώνει στα πόδια. Συγκεκριμένα, με κάρφωσε τρεις φορές στο αριστερό μου πόδι. Ταυτόχρονα με χτυπούσε με μπουνιές στο κεφάλι και ένα δεύτερο άτομο. Εκείνη την ώρα άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει ‘Βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω».

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το MEGA

 

Ο Άγγελος προσπάθησε να σώσει τον φίλο του. Ήταν αδύνατο. Τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα και δολοφονικά.

«Με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα και μία ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Τότε με κάρφωσε και πάλι αυτός με το μαχαίρι στο δεξί μου πόδι αυτή τη φορά. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη, κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του αλλά μετά από δύο μέτρα ξαναέπεσε κάτω. Προσπαθούσα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε».

Η εικόνα του 19χρονου Άλκη πεσμένου στο πεζοδρόμιο όπως την περιγράφει ο φίλος του σοκάρει.

«Έτρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. Είχα γεμίσει και εγώ με αίματα παντού, έτρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου και το αίμα του Άλκη».

Ποιος είναι ο 21χρονος που «δίνει» ο 23χρονος ότι κρατούσε το δρεπάνι

Εν τω μεταξύ, μέρα με τη μέρα ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης για την δολοφονία του Άλκη.

Στο πλαίσιο αυτό, τον 21χρονο Γ.Κ. δείχνει ως τον δολοφόνο του Άλκη, ο 23χρονος, μέσα από την κατάθεσή του.

«Βγήκα στην οδό Παπαναστασίου στην κατεύθυνση την Μπότσαρη, ανέβηκα στην οδό Καρακάση και κινήθηκα στην περιοχή της Τούμπας όπου στάθμευσα Το αυτοκίνητό μου κοντά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Ύστερα από λίγη ώρα, επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του συνδέσμου στην παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα εταίρα άτομα που επέβαιναν στα δύο άλλα αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Κουμαρόπουλος, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: »έκανα μαλακία ξέχασα εκεί το δρεπάνι»» ανέφερε στην απολογία του ο 23χρονος, οδηγός ενός από τα οχήματα.

Τον Κουμαρόπουλο, τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Βελαλόπουλο να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Γκέγκα τον είδα να βαράει μπουνιές, από το σημείο που ήμουν δε φαινόντουσαν καλά» ανέφερε στην εισαγγελέα ο 23χρονος.

Έδρασαν σαν εγκληματική οργάνωση

Η στιγμή που ο Άλκης δέχεται τη δολοφονική επίθεση σοκάρει όπως την περιγράφουν οι φίλοι του στις καταθέσεις τους.

Η παρέα του Άλκη καθόταν στα σκαλιά μίας πολυκατοικίας όταν ξαφνικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μαυροφορεμένοι, με κουκούλες, μαχαίρια ρόπαλα ακόμα και δρεπάνι, τους επιτέθηκαν απρόκλητα, με τρόπο που παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση.

«Περίπου μισή με μία ώρα αργότερα, είδα ξαφνικά να έρχονται από την οδό Πλαστήρα προς το μέρος μας τρία άτομα, ο πρώτος από τους οποίους μας ρώτησε ‘τι ομάδα είστε;’. Ταυτόχρονα, από την αντίθετη πλευρά, ήρθαν άλλα τέσσερα άτομα και ουσιαστικά μας περικύκλωσαν. Από ό,τι θυμάμαι, εγώ απάντησα ότι είμαστε Άρης και την ίδια στιγμή τα άτομα αυτά άρχισαν να μας χτυπάνε». Το τάγμα εφόδου είχε πάει έτοιμο για σφαγή. Οπλισμένοι.

«Γύρω στις 00.30, όπως υπολογίζω, είδα ξαφνικά μία ομάδα δέκα με δεκαπέντε ατόμων να έρχεται κοντά μας από την πλευρά της οδού Νικολάου Πλαστήρα. Ο πρώτος κρατούσε ένα δρεπάνι. Από πίσω του είδα ότι άλλο άτομο κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι με ίσια λάμα μήκους περίπου δεκαπέντε εκατοστών και ένα ακόμη άτομο που κρατούσε ένα ξύλινο ρόπαλο καφέ ανοικτού χρώματος μήκους περίπου πενήντα εκατοστών».

Την ίδια στιγμή στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες – ντοκουμέντο που διακρίνονται καθαρά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να χτυπούν άγρια την παρέα του Άλκη. Στη φωτογραφία απεικονίζονται δύο νεαροί να χτυπούν είτε τον Αλκη, ο οποίος είναι ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο και δέχεται τα άνανδρα χτυπήματα των φερόμενων ως δολοφόνων του, είτε έναν από δύο φίλους του που τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Στο στιγμιότυπο, που έχει «κοπεί» από τα βίντεο, φαίνονται ξεκάθαρα δυο άτομα να επιτίθενται με μανία σε ένα νεαρό που κείτεται στο πεζοδρόμιο.Μάλιστα, είναι εμφανές ότι ο ένας άντρας κρατά στο χέρι του αιχμηρό αντικείμενο, με το οποίο φαίνεται να τραυματίζει το νεαρό που είναι πεσμένος στο έδαφος που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία.

Εγκληματική συμμορία

Σοκ όμως προκαλούν τα ντοκουμέντα που βρέθηκαν στον τόπο της άγριας δολοφονίας και αποτυπώνονται στην δικογραφία. Οι αδίστακτοι δολοφόνοι άφησαν πίσω τους το φονικό δρεπάνι, στειλιάρια, μαχαίρια ενώ από την δικογραφία ξεκαθαρίζει ο ρόλος του καθενός εκ των συλληφθέντων στην δολοφονία. Ποιο ήταν το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, ποιος κρατούσε το μαχαίρι;

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το MEGA

 

Τα μέλη του τάγματος εφόδου

Αυτά είναι τα μέλη του τάγματος εφόδου που είχαν μοναδική αποστολή να σκορπίσουν τον τρόμο και τον θάνατο τη νύχτα της 1ης Φεβρουάριου στο Χαρίλαου. Όλοι τους οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και όσα αποκαλύπτονται μέσα από την δικογραφία της υπόθεσης της δολοφονίας του Άλκη, σοκάρουν.

 

Στο γήπεδο πριν τον φόνο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα βίντεο ντοκουμέντο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ πριν τη φονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το MEGA 

 

Το MEGA έφερε στη δημοσιότητα νέο βίντεο, στο οποίο διακρίνονται οι πρώτοι συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ο 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, εγκέφαλος της επίθεσης, να βρίσκονται σε αγώνα βόλεϊ της ομάδας τους, πριν το φονικό.

Μετά το τέλος του αγώνα μετέβησαν στα γραφεία του συνδέσμου και από εκεί στο σημείο όπου σκότωσαν τον άτυχο 19χρονο.

Κούγιας: Όλοι θα καταδικαστούν για όλα

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, δήλωσε στο LIVE NEWS πως σέβεται το τεκμήριο αθωότητας κάθε ανθρώπου, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα τεκμηρίου αθωότητας καθώς οι δράστες ομολογούν τη συμμετοχή τους στις πράξεις αυτές.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το MEGA 

 

«Ομολογούν τη συμμετοχή στη δολοφονία του Αλκιβιάδη και στις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Με τον νέο Ποινικό κώδικα, ακόμα και να έδωσε κάποιος το δρεπάνι και να μη το χρησιμοποίησε, τιμωρεείται με την ίδια ποινή, ισόβια κάθειρξη. Το δικαστήριο δεν μπορεί να μετατρέψει τις κατηγορίες. Θα δικαστούν για τη δολοφονία του Άλκη και την απόπειρα δολοφονία του άλλου παιδιού, που δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι και έξι μαχαιριές. Όλοι θα καταδικαστούν για όλα, εκτός από μία κατηγορία, που μπορεί να είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη ή βαριά σκοπούμενη βλάβη», δήλωσε.

Ο κ. Κούγιας διαβεβαίωσε πως τίποτα δεν θα μείνει στην σκιά, καθώς η ανακρίτρια ζήτησε εξέταση DNA για όλους, η οποία θα «φωτίσει» ποιος αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη.

«Η κ. Πρόεδρος θα διερευνήσει και την πιο μικρή πιθανότητα και θα οδηγήσει με το υλικό που θα συγκεντρώσει είτε αυτούς τους κατηγορούμενους είτε κια άλλους κατηγορούμενους για τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος σε βάρος αυτών των παιδιών», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...