Κοινωνία

Λειτουργεί το χάπι της Merck κατά της Όμικρον – Τι έδειξαν εργαστηριακές έρευνες

Τι έδειξαν έξι εργαστηριακές έρευνες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν Merck και Ridgeback Biotherapeutics.

Η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics ανακοίνωσαν ότι έξι εργαστηριακές έρευνες έδειξαν πως το πειραματικό φάρμακό τους κατά του κορονοϊού, μολνουπιραβίρη (molnupiravir), λειτουργεί εναντίον της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Τα στοιχεία αποτίμησαν την αντιιική δραστηριότητα της μολνουπιραβίρης και άλλων αντιιικών παραγόντων κατά παραλλαγών ανησυχίας του ιού. Πάντως, η αποτελεσματικότητα της μολνουπιραβίρης εναντίον της Όμικρον δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε μελέτες σε ανθρώπους, υπογράμμισαν οι εταιρίες, σύμφωνα με το πρακτορείο της Reuters.

Η μολνουπιραβίρη και ακόμα ένα χάπι της Pfizer που λαμβάνεται, επίσης, από το στόμα πήραν άδεια στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο και θεωρούνται σημαντικά «όπλα» έναντι της Όμικρον.

Σημειώνεται πως η Pfizer ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι εργαστηριακά δεδομένα έδειξαν ότι το σκεύασμά της, Paxlovidδιατηρεί την αποτελεσματικότητά του κατά της Όμικρον.

Η Merck, επίσης, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα πως το χάπι της έχει έναν μηχανισμό που μπορεί να λειτουργήσει εναντίον της Όμικρον και οποιασδήποτε άλλης παραλλαγής.

Τέλος, το molnupiravir έχει λάβει άδεια χρήσης σε πάνω από 10 χώρες, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δημόσια διαπόμπευση από τη Χεζμπολάχ στους "ποντικούς" που έκαναν πλιάτσικο σε εγκαταλελλειμένα σπίτια στη Βηρυτό - Τους ... κρέμασαν σε κολώνες (Σκληρές εικόνες)

«Εκμετάλλευση του πολέμου και κλοπή από σπίτια», έγραφαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν πώς...