Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία στο ασανσέρ των φοιτητικών εστιών που κατέρρευσε

Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Η αυτοψία των πραγματογνωμόνων έδειξε μηχανική αστοχία, ωστόσο όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί το σύστημα ασφαλείας λειτούργησε κανονικά. Οι φοιτητές που φιλοξενούνται στις εστίες, δηλώνουν θορυβημένοι.

Το κτήριο είναι οκταώροφο και διαθέτει έξι ασανσέρ. Οι φοιτητές ανεβοκατεβαίνουν με τα πόδια, παρά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα ασανσέρ λειτουργούν κανονικά.

Αν και σύμφωνα με τον οργανισμό ελέγχου ανελκυστήρων, το ασανσέρ δεν διέθετε πιστοποιητικό ασφαλείας, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η τελευταία συντήρηση έγινε μόλις πριν από δύο μήνες.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Πρυτανείας. Οι φοιτητές καταγγέλλουν υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες, διαμένουν στις εστίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δημόσια διαπόμπευση από τη Χεζμπολάχ στους "ποντικούς" που έκαναν πλιάτσικο σε εγκαταλελλειμένα σπίτια στη Βηρυτό - Τους ... κρέμασαν σε κολώνες (Σκληρές εικόνες)

«Εκμετάλλευση του πολέμου και κλοπή από σπίτια», έγραφαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν πώς...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκ και δέος-Κινεζικό σύστημα Λέιζερ τοποθετήθηκε σε ιρανικά αεροδρόμια και υποδομές-Σαράντα Ιρανοί πιλότοι στην Μόσχα για τα Su-35

Η αμυντική συμφωνία της Τεχεράνης με το Πεκίνο δίνει το δικαίωμα στους Κινέζους να χρησιμοποιούν ιρανικές αεροπορικές...