Κοινωνία

Κρήτη: Συγκλονιστικό βίντεο από drone δείχνει το εκκλησάκι που κατέρρευσε από τον σεισμό

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από drone δείχνει το μέγεθος της καταστροφής στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Ξηρόκαμπο Σητείας που κατέρρευσε μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (12/10) στα νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, πρόκειται για τον μοναδικό ναό στον Ξερόκαμπο Σητείας, που στεκόταν εκεί από το 1895.

Μάλιστα πρόσφατα τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στο εκκλησάκι που στεκόταν στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης ενώ ο ναός είχε γίνει γνωστός με αφορμή μια βάφτιση με νονά τη διάσημη ηθοποιό Ντέμι Μουρ που είχε γίνει το καλοκαίρι.

Τελικά ο ναός δεν άντεξε από το χτύπημα του Εγκέλαδου και γκρεμίστηκε. «Ελπίζουμε να την ξαναφτιάξουμε» ανέφερε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη. Όπως επισημαίνει, πολλοί ήταν αυτοί, όχι μόνο ντόπιοι αλλά και άνθρωποι από το εξωτερικό που επέλεγαν τον συγκεκριμένο ναό για την τέλεση μυστηρίων όπως γάμοι και βαφτίσεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ο Κ. Γρίβας δίνει τη λύση για στρατιωτική υπεροπλία Ελλάδας - Κύπρου απέναντι στην Τουρκία: Να επενδύσουν σε στρατιωτική επιστήμη και εγχώρια σκέψη

Τα τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο – Τα αιωρούμενα πυρομαχικά – Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια
βομβαρδισμοί στη Συρία
Μέση Ανατολή 0

Φλέγεται όλη η Συρία μετά τον μαζικότερο βομβαρδισμό των τελευταίων ετών-Η ρωσική βάση στο Ταρτούς την γλίτωσε «παρά τρίχα» (Βίντεο)

Ένα από τα πλήγματα που εξαπολύθηκαν εχθές το βράδυ κατά της Συρίας προκάλεσε ανατίναξη πολύ κοντά στην ρωσική ναυτική...