Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

''Φλέγονται'' τα νοσοκομεία: Επιδόθηκαν τα πρώτα φύλλα αναστολής!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και στο υφυπουργείο Εσωτερικών, για σειρά συναντήσεων με βουλευτές της ΝΔ και φορείς της πόλης, ενόψει της ΔΕΘ. Τι ανέφερε για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων με βουλευτές του κόμματος του αλλά και φορείς της πόλης ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταγράψει τα αιτήματα τους αλλά και την πορεία των έργων που είχε εξαγγείλει στην περσινή ΔΕΘ.

Τον υποδέχτηκε ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης ενώ προερχόμενος ερωτήθηκε από δημοσιογράφο αν τον ανησυχεί η κατάσταση στα νοσοκομεία με τον πρωθυπουργό να απαντά: «όλα είναι υπό έλεγχο».

Στο υφυπουργείο βρίσκεται και η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενώ στη συνέχεια έφτασαν ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κ. Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Καραγιάννης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης.

Ο πρωθυπουργός συναντάται με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ, ενώ μετά θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους των οικονομικών φορέων της πόλης, με πρυτάνεις των πανεπιστήμιων και τέλος με τις διοικήσεις τεχνικών φορέων όπως η Αττικό Μετρό.

Τα πρώτα φύλλα αναστολής σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Στο μεταξύ, τα πρώτα φύλλα αναστολής καθηκόντων επιδόθηκαν ήδη σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε στάση εργασίας για την Πέμπτη (02/09) και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, ανήγγειλε στάση εργασίας 10:00 - 15:00 και συγκεντρώσεις στις 11:00 π.μ., για την Αττική στο Υπουργείο Υγείας, για τη Θεσσαλονίκη στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και για την περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΠΟΕΔΗΝ, σε πολλά νοσοκομεία τα φύλλα της αναστολής είναι υπογεγραμμένα προς επίδοση και σε άλλα έβγαλαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Η Ομοσπονδία, ζητά από τους επαγγελματίες υγείας «έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό», συμπληρώνοντας όμως ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους».

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ. Από 1η Σεπτέμβρη το ΕΣΥ θα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ