Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνα και λύκοι έκαναν "βολτάρουν" σε Πανόραμα και Ωραιόκαστρο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία ακόμη εμφάνιση λύκων καταγράφηκε σε περιοχές κοντά στον αστικό ιστό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ψάχνουν για τα αγριογούρουνα που υπάρχουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, τα βράδια ακούγονται κραυγές λύκων που επιτίθενται στα αγριογούρουνα για να τραφούν ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι λύκοι κινούνται στα όρια του οικισμού, μόλις 300 μέτρα από τα πρώτα σπίτια.

Οι κάτοικοι ανησυχούν καθώς οι ώρες που κάνουν την εμφάνισή τους τα άγρια ζώα είναι ώρες που αρκετός κόσμος κυκλοφορεί απολαμβάνοντας τον περίπατό τους ενώ υπάρχουν και παιδιά που παίζουν.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί τα άγρια ζώα έχουν κατέβει κοντά στον αστικό ιστό καθώς βρίσκουν πιο εύκολα τροφή. Αυτό ισχύει τόσο για του λύκους όσο και για τα αγριογούρουνα. Τα αγριογούρουνα βρίσκουν εύκολα τροφή στα σκουπίδια που αφήνουν κάτοικοι έξω ή μέσα στις αυλές τους με αποτέλεσμα να παρασέρνουν και τους λύκους που τα κυνηγούν κοντά στον αστικό ιστό της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Αυτό, που συστήνουν σε περίπτωση, που κάποιος αντικρίσει ένα άγριο ζώο είναι να διατηρήσει την ψυχραιμία του, να απομακρυνθεί και να ενημερώσει τις Αρχές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ