Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μεγάλες συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-Επεισόδια και χημικά στο Σύνταγμα (upd) (εικόνες-βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 20.00 μ.μ. κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απομακρύνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν άγνωστοι εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παραταγμένες μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. 

Οι αστυνομικοί απάντησαν με βομβίδες κρότου λάμψης. Στο Σύνταγμα έκανε την εμφάνιση της και Αύρα της αστυνομίας η οποία απομάκρυνε με την εκτόξευση νερού τους διαδηλωτές.

Η ατμόσφαιρα αυτή την ώρα είναι αποπνηκτική. Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Ερμού και στο Μοναστηράκι!

Σαράντα επτά άτομα προσήχθησαν τελικά για τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Την 18.00 ώρα σήμερα (Κυριακή 29 Αυγούστου 2021), μετά από κάλεσμα, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης διαφόρων Οργανώσεων και διαδικτυακών Ομάδων, για συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα "Οι Έλληνες δεν δέχονται υποχρεωτικές και υποταγές - όχι στον εμβολιασμό", πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 7.500 περίπου ατόμων στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος.

Την 20.15 ώρα, ομάδα ατόμων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη επιτέθηκε με ρίψη μολότοφ, φωτοβολίδων, μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων, στις Αστυνομικές Δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, με πρόθεση να τις διασπάσουν και να κατευθυνθούν προς τα σκαλοπάτια που οδηγούν στον περίβολο του Κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων αποχώρησε μέσω διαφόρων κατευθύνσεων, ενώ μικροομάδες παρέμειναν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και στους πέριξ δρόμους και μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν και αυτές.

Από τις Αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 47 άτομα στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η οποία επιλαμβάνεται προανακρίσεως.

Για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών".

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε συλλήψεις διαδηλωτών

 

Αρχικό κείμενο

Αντιεμβολιαστές και διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, πραγματοποιούν συγκέντρωση αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν εναντίον του εμβολίου κατά του κορονοϊού, των μέτρων της κυβέρνησης και του υποχρεωτικού εμβολιασμού. 

Με τις Ελληνικές σημαίες και τα πανό στα χέρια,οι διαδηλωτές  φωνάζουν συνθήματα κατά του εμβολίου ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Μεταξύ άλλων, στο συλλαλητήριο καλεί η κίνηση «Ελεύθεροι Ξανά» που έχει συγκροτήσει ο γιατρός Φαίδων Βόβολης.

Όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο που εξασφάλισε το Πρώτο Θέμα, η πλατεία Συντάγματος είναι γεμάτη από κόσμο:

https://youtu.be/bHHa3Cr7dnUhttps://youtu.be/FaEBy2P0Yxwhttps://youtu.be/qlu_TmJXK0M

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα είναι κλειστός από τις 18.00 το απόγευμα με εντολή της αστυνομίας λόγω της συγκέντρωσης. Οι συρμοί θα περνούν από το Σύνταγμα, ωστόσο δεν θα πραγματοποιούν στάση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη 

Αρκετές χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν απόψε μπροστά από τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο από το grtimes.gr.

Αρχικά, οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπερνούσαν τους 200 , αλλά ώρα με την ώρα οι χώροι συγκέντρωσης γέμισαν από χιλιάδες κόσμου που διατράνωσε την αντίθεση του στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και στα μέτρα της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί συγκεντρωμένοι κρατάνε ελληνικές σημαίες ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιοι, διοργανωτής είναι ο “Ελληνικός λαός”.

“Δεν θέλουμε καμία υποχρεωτικότητα γι’αυτό αγωνιζόμαστε στο δρόμο” φωνάζουν μεταξύ των συνθημάτων.

Δείτε τις φωτογραφίες του από το σημείο:

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...