Κοινωνία

Επανήλθε το ρωσικό Beriev-200: Επιχειρεί στο μέτωπο της Εύβοιας

Στη μάχη για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας στο Μαντούδι της Εύβοιας έχει ριχτεί το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200, μετά και την προγραμματισμένη συντήρησή του.

Το ρωσικό αεροσκάφος είχε «καθηλωθεί» χθες καθώς είχε φτάσει στις 100 ώρες πτήσεις και έπρεπε να γίνει η απαραίτητη συντήρηση.

Να τονιστεί πως αυτές οι εργασίες απαιτούν συνήθως σχεδόν τρεις ημέρες, ωστόσο το Beriev-200 απογειώθηκε ύστερα από 1,5 ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συμβολή του ρωσικού αεροσκάφους αναμένεται να είναι καθοριστική καθώς, όπως έχει αποδείξει από την έως τώρα πορεία του στις πύρινες μάχες στη χώρα μας, μία και μόνο ρίψη νερού μπορεί να σβήσει μεγάλες εστίες.

Να τονιστεί πως το ρωσικό αεροσκάφος έχει επιχειρήσει σε περισσότερες από 35 περιπτώσεις, από την αποστολή του στην Ελλάδα.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης στην Ελλάδα, το ρωσικό Be-200 πέταξε πάνω από 100 ώρες. Το πλήρωμα, που πλέον εργάζεται ως ομάδας πυρόσβεσης, έκανε 36 ταξίδια για να εξαλείψει τις πιο δύσκολες φωτιές σε επτά περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της Κρήτης και της Ρόδου» ανέφερε, χθες, σε σχετική ανακοίνωση η Rostec.

Η συμβολή του Beriev είναι τόσο μεγάλη που η Ελλάδα έχει αιτηθεί στη Ρωσία και την αποστολή ενός δεύτερου ίδιου αεροσκάφους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...