Κοινωνία

Απόφαση σταθμός για συμβασιούχο Τοπικής Αυτοδιοικησης

Όπως παρουσιάζει το epoli.gr με προσωρινή διαταγή που χορηγήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αποφασίστηκε η παραμονή στην εργασία του στον Δήμο Μεταμόρφωσης ενός εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, του οποίου η σύμβαση είχε λήξει.

Σημειώνεται ότι, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε αρχικά προσληφθεί από τον Δήμο Μεταμόρφωσης, μέσω κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, που αφορούσε -μεταξύ άλλων- και την απασχόληση ΑμεΑ από Δήμους.

Μετά από μία δίμηνη παράταση το πρόγραμμα έληξε, πλην όμως με την χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή ο Δήμος υποχρεώθηκε να αποδέχεται τις υπηρεσίες του εργαζόμενου υπό καθεστώς συμβάσεως εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που το έκανε όσο το κοινωφελές πρόγραμμα βρισκόταν εν ισχύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αυτό τον τρόπο, ο εργαζόμενος θα συνεχίσει να απασχολείται από τον Δήμο Μεταμόρφωσης, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που έχει ασκήσει, ενώ πλέον η μισθοδοσία του θα καταβάλλεται από τον Δήμο.

Ο δικηγόρος του εργαζομένου κ. Απόστολος Γεωργούλας δήλωσε:

«Είναι σημαντική η χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή διότι με αυτή αναγνωρίστηκε στο πρόσωπο του συγκεκριμένου εργαζόμενου η ανάγκη εξασφάλισης ένταξης και πρόσβασης στην εργασία χιλιάδων συμπολιτών μας ΑμεΑ ως ιδιαίτερη έκφανση της συνταγματικής επιταγής περί συμμετοχής των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία, γεγονός που μας ικανοποιεί και μας γεμίζει ελπίδα για την θετική αντιμετώπιση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων στο μέλλον.» 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...