Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τσίπρας προς Αστεροσκοπείο: Να κηρυχθεί αργία λόγω του καύσωνα

Την άποψη των ειδικών ότι ενδεχομένως να χρειαστεί η Δευτέρα 2 Αυγούστου να κηρυχθεί αργία προκειμένου να προστατευθεί ο πληθυσμός από τον καύσωνα, μεταφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καλώντας την Πολιτεία να ακούσει τις προειδοποιήσεις.

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον διευθυντή και πρόεδρο διοικητικού συμβουλίου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει την Ελλάδα της επόμενες ημέρες.

Με αυτή την ευκαιρία, μετέφερε τις απόψεις των ειδικών, ότι τα αστικά κέντρα θα βρεθούν αντιμέτωπα με σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζήτησε, σε κάθε περίπτωση, να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία, όπως μέριμνα της ΔΕΗ για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, «καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη».

Επίσης, να διασφαλιστεί η λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της. Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν» καταλήγει.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/10159635971463054

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...