Κοινωνία

Μάσκα στους εξωτερικούς χώρους: Όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή

Υπό επανεξέταση φαίνεται να τίθεται η άρση του μέτρου της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι όλα τα δεδομένα αξιολογούνται.

Όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή

Στο μεταξύ έχει ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Νίκου Σύψα ότι ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε στην κυβέρνηση την άρση του μέτρου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα διέψευσε ευθέως το Νίκο Σύψα, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κονταροχτυπιούνται γύρω από το αν η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της ή αγνοεί τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

Η Αριστοτελία Πελώνη ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν εξετάζεται το ενδεχόμενο της επαναφοράς της καθολικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς και απάντησε ότι «όλα αξιολογούνται, ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τα δεδομένα. Δεν έχω, όμως, να σας πω κάτι νεότερο επ’ αυτού».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων…

Ωστόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος υπενθύμισε «προς αποφυγή παρεξηγήσεων», ότι «δεν έχουμε απαλλαγεί από την υποχρέωση χρήσης μάσκας. Απαλλαγή από την υποχρέωση αυτή, υπάρχει μόνο σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνάθροιση και έντονος συγχρωτισμός».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Νίκου Σύψα ότι η επιτροπή δεν έδωσε καμία οδηγία να βγουν οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταφέρθηκε λάθος το μήνυμα στην κοινωνία

«Οι κλειστοί χώροι είναι χώροι υπερ-μετάδοσης. Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση: η επιτροπή δεν έδωσε καμία οδηγία να βγουν οι μάσκες. Η επιτροπή είπε ότι όταν βγαίνουμε από το σπίτι να φοράμε τις μάσκες. Δεν έχουμε δώσει ποτέ εντολή βγάλτε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους» ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

«Μεταφέρθηκε εντελώς λάθος το μήνυμα στην κοινωνία. Τεράστιο λάθος. Η μετάλλαξη είναι εδώ. Ποτέ δεν το είπε η Επιτροπή, ποτέ! Το λέω με σαφήνεια. Η Επιτροπή έδωσε μια μικρή χαλάρωση όταν είσαι σε μια περιοχή χωρίς συγχρωτισμό τότε μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα», σημείωσε ο κ. Σύψας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ