Κοινωνία

Χαλκιδική: Νέα εφαρμογή δίνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις κυκλοφοριακές συνθήκες

Εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους οδικούς επισκέπτες να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν από τις πύλες εισόδου Προμαχώνα και Γευγελή (Ευζώνους), φιλοξενεί εδώ και ένα μήνα στην ιστοσελίδα του (https://www.visit-halkidiki.gr/), ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (ΤΟΧ).

Η εφαρμογή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΤΟΧ και των φορέων του με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ).

Χαλκιδική: Στόχος της εφαρμογής «Traffic Halkidiki» να δίνει εναλλακτικές διαδρομές στους οδηγούς

Στόχος της εφαρμογής «Traffic Halkidiki» είναι να παρέχει στους οδηγούς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κυκλοφοριακή κατάσταση προς και από τη Χαλκιδική και να δίνει τη δυνατότητα επιλογής εναλλακτικών διαδρομών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  12/09/2024  11:51
ΑΑΔΕ: Εκτός λειτουργίας θα τεθεί η εφαρμογή «Ο Λογαριασμός μου - myAADE» - Δείτε ποιες ώρες
Στον διαδραστικό χάρτη, ο χρήστης επιλέγει το επιθυμητό σημείο προέλευσης που μπορεί να είναι ένας συνοριακός σταθμός Προμαχώνας-Γευγελή (Εύζωνοι) και αντίστοιχα επιλέγει έναν προορισμό εντός του Νομού Χαλκιδικής: 1]. Ν. Μουδανιά προς Κασσάνδρα, 2]. Πολύγυρος-Γερακινή προς Σιθωνία, 3]. Πολύγυρος προς Ιερισσό και 4]. έμμεση σύνδεση με την Εγνατία οδό από Ν. Απολλωνία-Παλαιόχωρα προς Πολύγυρο ή Ιερισσό. Η εφαρμογή εμφανίζει την μέση ταχύτητα και χάρτη που απεικονίζει με χρωματικούς κωδικούς την κυκλοφοριακή κατάσταση του οδικού δικτύου σε πραγματικό χρόνο, όπως για παράδειγμα ύπαρξη συμφόρησης.

Την ικανοποίηση του για την εφαρμογή εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΟΧ και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής. «Δεν κρύβω την χαρά μου που είμαστε ο πρώτος Τουριστικός Οργανισμός στην Ελλάδα που σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων και την Ομοσπονδία καταλυμάτων Χαλκιδικής υλοποιούμε ένα «έργο» που έχει να κάνει με τη διαχείριση του προορισμού και όχι μόνο με την προβολή», τόνισε

«Το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα κρας τέστ για τον νομό μας ως προς τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης με το FlyOver. Έτσι κινηθήκαμε νωρίς, κατά τη διάρκεια των τουριστικών εκθέσεων πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν να ενημερώσουμε για τις εναλλακτικές διαδρομές τα τουριστικά γραφεία και τους μεμονωμένους πελάτες μας από τις χώρες των Βαλκανίων. Παράλληλα, ξεκινήσαμε να καταμετρούμε τον όγκο αυτοκινήτων, ώστε να έχουμε στατιστικά δεδομένα της κίνησης κυρίως της διαδρομής Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας και Απολλωνίας-Παλαιόχωρας. Τα δεδομένα αυτά θα τεκμηριώσουν το πάγιο αίτημα μας για την αναβάθμιση/βελτίωση του εν λόγω οδικού δικτύου σύνδεσης έμμεσα με Εγνατία Οδό, ώστε να βρεθεί χρηματοδότηση μέσω της ΠΚΜ και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής για να προχωρήσουν άμεσα στη μελέτη και την έναρξη των εργασιών», επισήμανε.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διευθύντρια και διευθύντρια ερευνών του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ δρ Γεωργία Αϋφαντοπούλου, η εφαρμογή πληροφόρησης «Traffic Halkidiki» είναι μια ακόμα προσπάθεια του Ινστιτούτου Μεταφορών να φέρει τα ερευνητικά αποτελέσματα στην υπηρεσία της κοινωνίας και της αγοράς.

« Θα δουλέψουμε μαζί με τον ΤΟΧ στο άμεσο μέλλον για να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής μέσα από καινοτόμες λύσεις βιώσιμης κινητικότητας», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ