Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θεσσαλονίκη: Οι επαγγελματίες της εστίασης γυρίζουν την πλάτη στην covid free σήμανση

Ηχηρό μήνυμα στέλνει η Θεσσαλονίκη στις τραγελαφικές αποφάσεις της Κυβέρνησης,  η οποία με την… έμπνευση για τους αμιγείς και τους μεικτούς χώρους που θα διαχωρίζουν τους πολίτες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. 

Ο Μιχάλης Επιτροπίδης είναι εστιάτορας και γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστίασης Θεσσαλονίκης. Έχει επιλέξει, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του, να δηλώσει τον κλειστό χώρο του εστιατορίου του ως μικτό, να δέχεται δηλαδή και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

85% είναι το ποσοστό των επαγγελματιών εστίασης Θεσσαλονίκης που δηλώνουν ότι θα προτιμήσουν να λειτουργήσουν ως μικτά τα καταστήματά τους, 6% ως αμιγή, ενώ το 9% δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Οι επαγγελματίες θα ελέγχουν με ψηφιακή εφαρμογή τη γνησιότητα βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και των tests. Η εφαρμογή θα είναι δωρεάν και θα κατεβαίνει από το gov.gr.

Θα ελέγχονται όλοι, ακόμη και οι τουρίστες. Στην είσοδο του καταστήματος, από τις 15 Ιουλίου θα υπάρχει ειδική σήμανση, αν ο χώρος είναι αμιγής ή μικτός, με ειδική αναφορά αν είναι εμβολιασμένο το προσωπικό της επιχείρησης. Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους εργαζόμενους των καταστημάτων εστίασης που κάνουν ήδη self test.

Μία επιχείρηση θα μπορεί να έχει μικτή χρήση σε εξωτερικούς και αμιγή σε εσωτερικούς χώρους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...