Κοινωνία

Πλεύρης: "Να καταργηθεί η διάταξη που επιτρέπει γάμο με ανήλικο"

Με αφορμή τις καταγγελίες που βλέπουν κάθε ημέρα το φως της δημοσιότητας για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων ατόμων ο κ. Πλεύρης επικαλείται το άρθρο 1350 του Αστικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο ο μελλόνυμφος θα πρέπει να είναι ενήλικος, αλλά δίνεται δυνατότητα και για γάμο με μελλόνυμφο ανήλικο άτομο, εάν υπάρχει σπουδαίος λόγος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας αυτή η πρόβλεψη, αφήνει ανοικτό τον κίνδυνο εκμετάλλευσης της ανηλικότητας και σύναψης γάμων μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων και χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό, ενώ η επίκληση σπουδαίου λόγου είναι πολύ γενική.

«Δεν πρέπει μάλιστα να παραγνωρίζεται ότι μελλόνυμφοι είναι πρωτίστως γυναίκες ανήλικες που μπορεί να υποχρεωθούν σε δήλωση λόγω πιέσεων της οικογένειας τους ή του κοινωνικού περιβάλλοντος ειδικά σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες ή κλειστές κοινωνίες» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και καταλήγοντας ερωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης αν προτίθεται να τροποποιήσει το συγκεκριμένο άρθρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...