Κοινωνία

ΕΟΔΥ: 1.460 κρούσματα σήμερα, 28 νέοι θάνατοι και 325 διασωληνωμένοι

Χειροτέρευση παρουσιάζουν για ακόμη ένα 24ωρο οι κρίσιμοι επιδημιολογικοί δείκτες της COVID-19, με τα κρούσματα, τους ημερήσιους θανάτους και τις διασωληνώσεις να εμφανίζονται αυξημένοι.

Τα νέα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι πάλι τετραψήφια (1.460), εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε177.494 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες, ενώ 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.615 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, οι νέοι θάνατοι από COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της πανδημίας η χώρα μας απαριθμεί συνολικά 6.249 νεκρούς, εκ των οποίων το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Άνοδο παρουσιάζουν και οι διασωληνωμένοι σε σχέση με χτες, σήμερα φτάνουν τους 325, με το 67.4% να αφορά άνδρες, ενώ η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη.

To 88.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω ενώ οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 277 (ημερήσια μεταβολή +53.04%).

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη(εύρος 15 έως 103 έτη)

«Καμπανάκι» Παναγιωτόπουλου για τα κρούσματα
Την ανησυχία του για τις εξελίξεις από το «μέτωπο» της πανδημίας εξέφρασε ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, εν αναμονή των σημερινών εισηγήσεων της επιτροπής.

«Ασφαλώς προβληματίζουν πολύ οι εξελίξεις» σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παραπέμποντας στα πλήρη στοιχεία για μια σαφέστερη εικόνα σε σχέση με την επιδημιολογική κατάσταση και προειδοποιώντας πάντως ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυξητική τάση κρουσμάτων». 
Σημειωτέον, άλλωστε, ότι όπως έχουν τονίσει οι ειδικοί, οι σημερινοί αριθμοί αφορούν στην επιδημιολογική εικόνα που επικρατούσε πριν από 15 ημέρες στη χώρα. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε, ακόμη, ότι στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων θα τεθεί επί τάπητος το θέμα των σχολείων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ