Κοινωνία

Χαλκιδική: Νέες εξελίξεις-Η 8χρονη πνίγηκε στην πισίνα ενώ κολυμπούσε με άλλα παιδιά (Βίντεο)

Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με τον τραγικό θάνατο της οκτάχρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, το κοριτσάκι φαίνεται να έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στην πισίνα μαζί με άλλα παιδιά, την ώρα που στον χώρο παρευρίσκονταν και ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης. Η μικρή Αγγελική είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδερφή της και μπήκαν μαζί στην πισίνα, όπως και άλλοι κατασκηνωτές. Ωστόσο, η οκτάχρονη δεν βγήκε ποτέ από το νερό, γεγονός που διαπιστώθηκε όταν η αδερφή της δεν την είδε ούτε στην τραπεζαρία για το μεσημεριανό γεύμα, ούτε στους κοιτώνες.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το στομάχι της μικρής Αγγελικής ήταν άδειο, υποδεικνύοντας ότι δεν πρόλαβε να καθίσει για μεσημεριανό με τους υπόλοιπους. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο και επιχείρησαν ανάνηψη, βρήκαν υπολείμματα τροφής στο στομάχι της, πιθανότατα από το πρωινό γεύμα.

Η ομαδάρχισσα παραδέχθηκε στην κατάθεσή της ότι δεν μέτρησε τα παιδιά όταν βγήκαν από το νερό και αντιλήφθηκε την απουσία της μικρής μόλις στην τραπεζαρία. Τότε, ξεκίνησε να την ψάχνει μόνη της χωρίς να ενημερώσει την κατασκήνωση, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την επίσημη ανακοίνωση της κατασκήνωσης, η οποία αναφέρει πως η απουσία της κατασκηνώτριας διαπιστώθηκε μετά το μεσημεριανό γεύμα, όταν τα παιδιά επέστρεψαν στους κοιτώνες για ανάπαυση.

Η ναυαγοσώστρια στην κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι δεν είδε κανέναν μέσα στο νερό γύρω στις 13:00 το μεσημέρι. Ο συναγερμός στην κατασκήνωση ήχησε λίγο πριν τις 15:00, σχεδόν δύο ώρες αργότερα.

Επιπλέον, οι άδειες λειτουργίας των δύο πισινών της κατασκήνωσης έχουν ανακληθεί από τον Δήμο Κασσάνδρας, καθώς κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις. Σε μία από τις πισίνες έλειπε μέρος της περίφραξης, ενώ στη δεύτερη δεν υπήρχαν τα απαραίτητα σωσίβια και οι σημάνσεις για τα βάθη. Αναμένεται επίσης να επανεξεταστεί η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης, με το ενδεχόμενο ανάκλησης να παραμένει ανοιχτό.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ