Κοινωνία

Θάνατος Βαλυράκη: Επεσε στη θάλασσα αφού χτύπησε το κεφάλι του στην προπέλα - Τι υποστήριξε ο αυτόπτης μάρτυρας

Ιδιαίτερης σημασίας για την έρευνα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη το βράδυ της Κυριακής στην Ερέτρια της Εύβοιας, είναι σύμφωνα με έμπειρα στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας, η πραγματογνωμοσύνη στο σκάφος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής χτύπημα σε κάποιο σημείο του φουσκωτού του 77χρονου πολιτικού, κάτι που απομακρύνει, μετά έως τώρα δεδομένα, το ενδεχόμενο εμπλοκής δευτέρου σκάφους, στην πτώση του στην θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως προκύπτει από την έρευνα των στελεχών του λιμενικού σώματος, το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη εντοπίστηκε σε λειτουργία, ενώ το quit stop που φέρουν οι χειριστές σκαφών και φορούν στο χέρι προκειμένου να σβήνουν οι μηχανές όταν δεν χειρίζονται το πηδάλιο, ήταν μέσα στο σκάφος. Τα στελέχη του Λιμενικού εκτιμούν πως ο Βαλυράκης έπεσε στην θάλασσα αφού πρώτα χτύπησε το κεφάλι του στην προπέλα, ενώ το σκάφος βρισκόταν εν κινήσει. Για αυτό και η σορός του βρέθηκε σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου μακριά από το φουσκωτό.

Τι υποστήριξε ο αυτόπτης μάρτυρας


Αυτόπτης μάρτυρας που έχει καταθέσει στα στελέχη του κλιμακίου της ασφάλειας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά που έχει μεταβεί στην Ερέτρια, υποστήριξε πως, «στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής ο καπετάνιος ενώ λευκού, εξάμετρου,  μάλλον αλιευτικού είχε έντονη λογομαχία, με τον καπετάνιο του τετράμετρου», (εννοεί το σκάφος Βαλυρακη).

Την ίδια στιγμή, αξιοσημείωτη είναι η άρνηση τουλάχιστον τριών αυτοπτών μαρτύρων, σχετικά με τη διένεξη που φέρεται να είχε ο πρώην υπουργός με τον καπετάνιο του άλλου σκάφους,  «το οποίο κινήθηκε σε κοντινή απόσταση από το σκάφος Βαλυράκη και το παρεμπόδιζε» όπως υποστήριξε ο μάρτυρας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο συγκεκριμένος αυτόπτης μάρτυρας, κατάφερε να αντιληφθεί τον φερόμενο  διαπληκτισμό των δυο ανδρών, από απόσταση 500 τουλάχιστον μέτρων από το σημείο που βρισκόταν. 

Άξιο αναφοράς πάντως, αν κρίνει κανείς τις συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, όπως προκύπτουν από την αξιολόγηση των στοιχείων των στελεχών του Λιμενικού, αποτελεί το γεγονός πως ο μάρτυρας διαπίστωσε την λογομαχία των δύο ανδρών, με τα δυο σκάφη να είναι ακινητοποιημένα, ενώ το σκάφος του πρώην υπουργού εντοπίστηκε σε λειτουργία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το Κούρσκ έχει 1000 πόρτες εισόδου και καμία εξόδου-Οι Ρώσοι εξόντωσαν 2300 στρατιώτες του Κιέβου και περικύκλωσαν τους υπόλοιπους 12.000 (Βίντεο)

Ο ρωσικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του χωριού Κρούπετς στην περιοχή Κουρσκ, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ-Οι Ουκρανοί δεν...