Απαγόρευση κυκλοφορίας
Κοινωνία

Κορονοϊός - Η άρση των μέτρων θα ξεκινήσει σταδιακά στις αρχές Μαΐου

Καθοριστικοί παράγοντες, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, δεν είναι οι ημερομηνίες, αλλά η πορεία της χώρας την οποία κρίνουν οι ειδικοί επιστήμονες, καθώς και η συμπεριφορά των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα. Ουσιαστικά από εκεί θα φανεί αν θα είναι εφικτό τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας να αρχίσουν σταδιακά να χαλαρώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σχεδιασμός πάντως, αν και επισήμως δεν ανακοινώνεται από τις Αρχές, έχει ήδη ξεκινήσει για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών, για το σταδιακό τέλος στο lockdown σε επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα, για το πώς θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά, αλλά και -το κυριότερο- το πώς θα θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, τον λόγο έχουν αποκλειστικά και μόνο οι ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την επιδημιολογική καμπύλη και όπως αναφέρεται η κορύφωση σε κρούσματα και θανάτους αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα από το Πάσχα. Τότε θα κριθούν πολλά, πάντως πληροφορίες κάνουν λόγο για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές Μαΐου.

Εκκλησίες, «πονηροί» εκδρομείς του Πάσχα και σούβλισμα οβελία
Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και επισήμως έχει ξεκινήσει το ορθόδοξο Πάσχα, μία γιορτή για τους Ελληνες στενά συνδεδεμένη τρία «εορταστικά» στοιχεία:
Εκδρομή και συνήθως απόδραση στον τόπο καταγωγής ή το εξοχικό. Επίσκεψη στην εκκλησία για προσευχή, κατάνυξη, Επιτάφιο και «δεύτε λάβετε φως» την Ανάσταση. Και αποκορύφωμα την Κυριακή του Πάσχα το σούβλισμα του οβελία με μεγάλη παρέα, μεδέζες, τραγούδια και χορούς.

Εκεί είναι που η ΕΛ.ΑΣ. στρέφει την προσοχή της προκειμένου να αποφευχθούν συνωστισμοί, οι οποίοι μπορεί να αποδειχθούν υπεύθυνοι για διασπορά του κορωνοϊού και να καταστρέψουν την προσπάθεια που έχει κάνει η πλειονότητα του ελληνικού λαού που τηρεί τα μέτρα προστασίας.

Το Σαββατοκύριακο χτύπησε το καμπανάκι με τις βόλτες και τη Θεία Κοινωνία


Η άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο οδήγησε σε μαζικές εξόδους-βόλτες τους πολίτες, οι οποίοι έκαναν αυξημένη χρήση της γραπτής βεβαίωσης και του sms για σωματική άσκηση. Ομως οι περισσότεροι δεν βγήκαν μία βόλτα ή για τζόκινγκ στις γειτονιές, αλλά προτίμησαν να βρεθούν στο παραλιακό μέτωπο. Η αστυνομία ήταν παρούσα στα περισσότερα σημεία, πραγματοποίησε ελέγχους και έκανε συστάσεις, ωστόσο η έντονη κινητικότητα των πολιτών προκάλεσε προβληματισμό.

Το Σαββατοκύριακο όμως σημειώθηκε και μια δεύτερη απόπειρα όχι για να σπάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά αντάρτικου στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου για εκκλησίες κλειστές στους πιστούς. Σε Κουκάκι και Κέρκυρα λοιπόν ιερείς αποφάσισαν να ανοίξουν την πλαϊνή πόρτα στις εκκλησίες τους, μπήκαν μέσα οι πιστοί, οι οποίοι και κοινώνησαν! Η αντίδραση φυσικά της πολιτείας ήταν άμεση, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να ζητάει εισαγγελική παρέμβαση.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ο Κ. Γρίβας δίνει τη λύση για στρατιωτική υπεροπλία Ελλάδας - Κύπρου απέναντι στην Τουρκία: Να επενδύσουν σε στρατιωτική επιστήμη και εγχώρια σκέψη

Τα τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο – Τα αιωρούμενα πυρομαχικά – Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια
βομβαρδισμοί στη Συρία
Μέση Ανατολή 0

Φλέγεται όλη η Συρία μετά τον μαζικότερο βομβαρδισμό των τελευταίων ετών-Η ρωσική βάση στο Ταρτούς την γλίτωσε «παρά τρίχα» (Βίντεο)

Ένα από τα πλήγματα που εξαπολύθηκαν εχθές το βράδυ κατά της Συρίας προκάλεσε ανατίναξη πολύ κοντά στην ρωσική ναυτική...