Κοινωνία

Ανασφάλιστα 16.000 οχήματα στην περιοχή της Λάρισας! – Έρχεται βροχή προστίμων

Πρόστιμα από 100 έως και 250 ευρώ υπό μορφή παραβόλου ξεκίνησαν να «εισπράττουν» μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού στο taxisnet οι ιδιοκτήτες 436.653 οχημάτων τα οποία εντοπίστηκαν ως πιθανά ανασφάλιστα κατά τη διασταύρωση στοιχείων που έτρεξε στις 30 Απριλίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπως ενημέρωσε, διενήργησε διασταύρωση στοιχείων στις 30 Απριλίου η οποία έβγαλε στον… αφρό 436.653 πιθανά ανασφάλιστα οχήματα. Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα παραλάβουν στη θυρίδα τους στο taxisnet ένα τυποποιημένο ραβασάκι (η διαδικασία αποστολής βρίσκεται σε εξέλιξη) με το οποίο ενημερώνονται ότι εντοπίστηκαν ως κάτοχοι πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων.

Αν πράγματι τα οχήματά τους είναι ανασφάλιστα, μόνο η προηγούμενη πληρωμή του παραβόλου θα ανοίγει το δρόμο της ασφάλισης, ενώ αν έχει γίνει λάθος δίνονται οδηγίες διόρθωσης. Τα πρόστιμα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία διαμορφώνονται σε 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά, 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικών, σε 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κυβικά και 250 ευρώ για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού.

Σε ότι αφορά την περιοχή της Λάρισας, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο των ασφαλιστικών πρακτόρων κ. Δημήτρη Παπανικολάου, περίπου 16.000 οχήματα είναι ανασφάλιστα αυτή τη στιγμή. Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο κ. Παπανικολάου προειδοποίησε τους κατόχους των ανασφάλιστων οχημάτων πως πρόκειται για μία «τελεσίδικη διαδικασία η οποία δε χωράει παράταση για συγκαταλέγεται στις υποχρεώσεις του τρίτου μνημονίου». Πρόσθεσε δε, πως «είναι πολλοί εκείνη που πιστεύουν πως δε θα γίνει κάτι σε βάρος τους τελικά, αλλά αυτή τη φορά θα βρεθούν προ εκπλήξεων…»

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

"Εμετικό" - "Συγνώμη Χριστιανοί": Σάλος με την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Τα σχόλια στο διαδίκτυο (Βίντεο)

Η επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι η παράσταση ήταν μια «ερμηνεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της...