Κοινωνία

Νέες αφίξεις: Εντοπίστηκαν 94 πρόσφυγες-παράνομοι μετανάστες σε Μυτιλήνη και Οινούσσες

Οι προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά συνεχίζονται με ακατάπαυστο ρυθμό. Τη Δευτέρα εντοπίστηκαν συνολικά άλλοι 94 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες να διασχίζουν τη θάλασσα του Αιγαίου, με προορισμό τους τη Μυτιλήνη και τη Χίο.

Στην πρώτη περίπτωση, σκάφος της Frontex εντόπισε φουσκωτό με 57 πρόσφυγες, το οποίο προσέγγιζε την περιοχή Άκρα Κόρακα.

Το πλήρωμα της διεθνούς δύναμης προέβη στην περισυλλογή των ανθρώπων αυτών, τους οποίους μετέφερε στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, στη Μυτιλήνη.

Στη δεύτερη περίπτωση, σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε ξύλινη μηχανοκίνητη βάρκα με 37 πρόσφυγες, να κινείται στη θαλάσσια περιοχή του νησιού Παναγιά των Οινουσσών. Οι άνδρες του Λιμενικού προέβησαν στη διάσωση και περισυλλογή των προσφύγων, τους οποίους μετέφεραν στο λιμάνι της Χίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ξεφτίλα ολκής-Η ΕΕ απάντησε επίσημα ότι δεν θα αντιδράσει στρατιωτικά αν οι Τούρκοι μπλοκάρουν την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδος

Το έργο κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα λόγω αναποφασιστικότητας της Αθήνας-Αυτό να το ακούνε όσοι έλεγαν κάποτε ότι η...