Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Δολιοφθορές στην υπό κατασκευή γαλλική FDI Admiral Ronarc'h σήμαναν συναγερμό-Κινδυνεύουν τα ελληνικά πλοία;

Σύμφωνα με τον γαλλικό τύπο η υπό κατασκευή Φρεγάτα Amiral Ronarc'h, στο ναυπηγείο της Lorient που ανήκει στον γαλλικό κολοσσό Naval Group, ήταν στόχος κακόβουλων ενεργειών.

Οι πληροφορίες μιλούν για καθαρή δολιοφθορά στα ναυπηγεία της Naval Group με κλοπή καλωδίων από την υπό ναυπήγηση Φ/Γ Amiral Ronarc’h.

Οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα, με το ερώτημα ποιος επιτέθηκε στην γαλλική Φρεγάτα (FDI) Admiral Ronarc'h;

Η έρευνα, που άνοιξε η γαλλική στρατιωτική εισαγγελία της Ρεν, θα προσπαθήσει να ρίξει φως σε υποψίες δολιοφθοράς της οποίας η φρεγάτα, η οποία πρόκειται να παραδοθεί στο Γαλλικό Ναυτικό το 2024, και η οποία ήταν πρόσφατα στόχος.

Κινδυνεύουν τα ελληνικά υπό κατασκευή πολεμικά παρόμοια πλοία;

https://www.youtube.com/watch?v=GVILVDd16KI

Οι γαλλικές αρχές είναι πολύ αυστηρές με την όλη διαδικασία, και δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο στα ναυπηγεία αυτά, τόσο λόγω της ναυπήγησης των ελληνικών Φρεγατών, όσο και στην αναμονή παραγγελιών άλλων χωρών.

Το ερώτημα ποιος επιχείρησε να προκαλέσει δολιοφθορά στο γαλλικό ναυπηγείο έχει πολλές προεκτάσεις και πιθανόν απαντήσεις, που φτάνουν από την βιομηχανική κατασκοπεία, έως την δράση εχθρικών υπηρεσιών άλλων χωρών με άμεσα συμφέροντα να μην αργήσουν να ναυπηγηθούν οι εν λόγω Φρεγάτες.

Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2023 θα γίνει η καθέλκυση της Φρεγάτας FDI ΚΙΜΩΝ του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, και έως το τέλος του 2023, θα παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σε περίπου Έξι μήνες δηλαδή θα δούμε πιθανόν την Φρεγάτα ΚΙΜΩΝ να ξεκινά θαλάσσιες δοκιμές, και στο Αιγαίο, προκαλώντας την οργή των Τούρκων που βιάστηκαν να ρίξουν στην θάλασσα το ελικοπτεροφόρο Anadolou, κάνοντας επίδειξη δύναμης.

Ποιος δεν θα ήθελε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για παράδειγμα, ενώ την ίδια στιγμή έχουμε την ναυπήγηση του ελικοπτεροφόρου Anadolou, που σύντομα θα ξεκινήσει σεργιάνι σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Φυσικά οι “γείτονες”, ενώ υπάρχουν και άλλα συμφέροντα άλλων χωρών, που επιθυμούν να επιβραδύνουν την επίτευξη τεχνολογικών επιτευγμάτων της Γαλλίας για άλλους σκοπούς. Όπως και να έχει οι ελληνικές FDI δεν κινδυνεύουν και όλα θα γίνουν βάσει σχεδιασμού, και για αυτό να είναι σίγουροι οι Τούρκοι.         

Με πιο μικρό μέγεθος από τις FREMM, η φρεγάτα Άμυνας και Παρέμβασης (FDI) ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές καινοτομίες, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην κατασκευή της, και ενσωματώνει την τεχνογνωσία της NAVAL GROUP με υψηλή προστιθέμενη αξία. Πολλαπλών αποστολών, έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται όλους τους τομείς του πολέμου. Με την παραγγελία από την Ελλάδα το 2022, έξι φρεγάτες Belh@rra θα παράγονται ήδη στη Lorient και τρεις επιπλέον φρεγάτες σε προαιρετικές δόσεις.

«Εξοπλισμένο με κατανεμημένη ψηφιακή αρχιτεκτονική τύπου cloud, είναι πλοίο επεκτάσιμο, ανθεκτικό και παρέχει τις υπηρεσίες που απαιτούνται από τους σημερινούς ναυτικούς κατόπιν ζήτησης» αναφέρει χαρακτηριστικά η κατασκευάστρια εταιρεία.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό , τα πλοία θα ονομαστούν από τρεις μεγάλους αρχαίους Έλληνες ναυάρχους: Κίμων, Νέαρχος και Φορμίων. Αυτά τα ονόματα είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως για τα αντιτορπιλικά κατηγορίας Charles F. Adams των ΗΠΑ που ήταν σε υπηρεσία με το Ελληνικό Ναυτικό από το 1991 έως το 2004.

Όπως έχουμε αναφέρει ποικίλες φορές, οι φρεγάτες FDI HN θα διαθέτουν δυνατότητες υψηλού επιπέδου σε κάθε τομέα: αντιπλοϊκό, αντιαεροπορικό και ανθυποβρυχιακό. Η εναέρια προστασία της και η προστασία της από απειλές επιφάνειας θα διασφαλίζεται από τους πιο σύγχρονους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του Thales Sea Fire, του πρώτου πλήρως ψηφιακού ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών με ενεργή κεραία και σταθερά πάνελ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ