Οπλικά συστήματα

Yeni safak: Τουρκία-Πακιστάν δεν συνεργάζονται στα πυρηνικά

Εν μέσω   έντασης  στον Κόλπο, ο φόβος εξαπλώθηκε για περαιτέρω επιδείνωση κατά την επέτειο της δολοφονίας του Qassem Soleimani , αφού είχαμε  την ανάπτυξη αμερικανικών  μαχητικών αεροσκαφών και στρατηγικών  βομβαρδιστικών στην περιοχή από τη μία και απειλές  από το  Ιράν, κυρίως εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

 Παράλληλα είχαμε ανακοίνωση από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας ότι το Ιράν  θα αρχίσει να εμπλουτίζει το Ουράνιο κατά 20%.

Όλα αυτά έρχονται σε μια στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει το αξίωμά του και ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται να αναπτύξει ομαλότερες σχέσεις με την Τεχεράνη, μετράει τις μέρες για να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, ενώ τα πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν  βρίσκεται στο επίκεντρο  για μια ακόμη φορά της παγκόσμιας κοινότητας, κυκλοφόρησε ένα άρθρο στις 2 Ιανουαρίου στον ιστότοπο του τηλεοπτικού καναλιού Indian Zee News, σύμφωνα  με το οποίο  η Τουρκία θέλει να αγοράσει πυρηνικά όπλα και τεχνολογία πυραύλων από το Πακιστάν

Παράλληλα γινόταν αναφορά για συστηματική συνεργασία  Τούρκων και Πακιστανών επιστημόνων στους παραπάνω 2 τομείς

Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, οι πυρηνικές σχέσεις μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας έχουν ένα άλλο πρωταρχικό σημείο αναφοράς , την Κίνα.

Με άλλα λόγια, η πυρηνική συνεργασία και στην πραγματικότητα, τα «απαιτούμενα υλικά» δίνονται από την Κίνα στο Πακιστάν και στη συνέχεια αναπτύσσονται στην Τουρκία. Έχουν δε και  έναν άλλο  σταθμό και αυτός είναι το Ιράν.

Η Ινδία είναι εξαιρετικά ενοχλημένη από τις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Πακιστάν.

 Δεν φαίνεται να ταιριάζει με τη Ρωσία ή τις ΗΠΑ.

Η ανάλυση ήρθε 48 ώρες πριν  Σαουδική Αραβία και  Κατάρ ξεπαγώσουν τους δεσμούς τους και  αρθεί το εμπάργκο .

Η Σαουδική Αραβία είναι μια άλλη χώρα που δεν είναι ικανοποιημένη με την προσέγγιση μεταξύ Κίνας και Πακιστάν.

Στην πραγματικότητα, το Πακιστάν που έκλεισε το χρέος του με τη διαμεσολάβηση της Κίνας ήταν το κερασάκι στην τούρτα. 

Πρέπει επίσης να σημειωθούν τα τελευταία βήματα  προσέγγισης μεταξύ του Πακιστάν και του Ιράν, όπως νέες συνοριακές πύλες και περάσματα που συνδέονται με τα λιμάνια .

Κάθε φορά που κάποιος στην περιοχή λέει «πυρηνικό», το Ισραήλ το παίρνει πάντα προσωπικά.

Η γραμμή Κίνας-Πακιστάν-Ιράν-Τουρκίας σχεδιάζεται σιωπηρά, και η σημασία της τονίζεται από τους "ενδιαφερόμενους"

Το άρθρο της Jerusalim Post που δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα με την έκθεση Zee News συμπληρώνει το άλλο μισό αυτού του άρθρου

Βασισμένο στην «πιθανότητα της Τουρκίας να ξεγελάσει τις ΗΠΑ», επισημαίνει  στην κυβέρνηση Μπάιντεν λέγοντας: Η Άγκυρα λέει,« είμαστε με τις ΗΠΑ  και όλες οι πρωτοβουλίες μας στην περιοχή είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και κατά της Ρωσίας. "Αυτό δεν είναι σωστό. Η Τουρκία και η Ρωσία συνεργάζονται για να αποκλείσουν τις ΗΠΑ ».

Συμπερασματικά, η ινδική έκθεση είναι ψεύτικη.

Όσον αφορά το θέμα των πυρηνικών όπλων, η προσωπική μου άποψη είναι ότι χρειάζονται! Απαιτεί σωστό χρονισμό; Φυσικά. Μην δώσετε προσοχή σε όσους ρωτούν, "Τι λέτε;"

Εκτίμηση είναι ότι όπως λέει ο σοφός Ελληνικός λαός " όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά"

Στην περίπτωση  της Τουρκίας υπάρχει  σίγουρα πολύ καπνός.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ