Μετά το γνωστό tweet της Πρεσβείας του Πακιστάν, για την συμμετοχή αντιπροσωπείας της χώρας αυτής στην μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, και την επικείμενη πιθανότατη αναγνώριση του Ψευδοκράτους, αναμένεται να πράξουν το ίδιο μια σειρά φιλικών χωρών προς την Τουρκία.
Ο τουρκικός τύπος, θεωρεί ήδη την κίνηση των Πακιστανών, ως ένα σημαντικό βήμα προς την αναγνώριση του Ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου.
Πληροφορίες ειδικών αναφέρουν ότι μετά τον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ, υπάρχουν ορισμένες χώρες που σχεδιάζουν να αναγνωρίσουν το Ψευδοκράτος και οι οποίες είναι το Αζερμπαϊτζάν, το Πακιστάν, η Λιβύη, το Μπαγκλαντές, η Γκάμπια και η Αμπχαζία ( παρόλο που δεν είναι κράτος).
Το σχέδιο του Ερντογάν όμως συμπεριλαμβάνει και όλες τις τουρκόφωνες χώρες στα νότια της Ρωσίας, ενώ το καρέ θα συμπληρώσουν πιθανότατα και δύο χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Ο σχεδιασμός των Τούρκων είναι να φέρουν την διεθνή κοινότητα και ειδικά τον ΟΗΕ, προ τετελεσμένων γεγονότων περί λύσεως δύο κρατών, ενώ πρόσφατα, απεσταλμένη του διεθνή οργανισμού αποκάλεσε τον Κύπρο πρόεδρο “ ηγέτη της Ελληνοκυπριακής κοινότητας”, υποβιβάζοντας τον ουσιαστικά από το αξίωμα του προέδρου του νησιού, ικανοποιώντας παράλληλα τους Τούρκους.
Την Κυριακή, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει μια «μόνιμη στρατιωτική παρουσία σε πολλές χώρες, και αυτό θα μπορούσε να γίνει ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή.
«Η Τουρκία παίζει όλο και περισσότερο με την θρησκεία για να προωθήσει τη γεωπολιτική της ατζέντα. Έχουμε δει τέτοια παραδείγματα στην γειτονιά μας, τα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Ειδικά στην Αφρική, ιδίως στην Ανατολική Αφρική. Αυτή είναι μια ανησυχητική τάση.
Η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτει η Τουρκία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την περιοχή, ενώ το γεγονός είναι ότι η χώρα αυτή, δεν σέβεται τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των θεμελιωδών διατάξεων του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο ίδιος.
Εξήγησε δε ότι η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, εάν η χώρα μας ασκήσει τα εγγενή κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο.
Ελλάδα και Κύπρο οφείλουν να ετοιμάζονται για την Κατεχόμενη πλευρά του νησιού.
Εφόσον οι Τούρκοι ετοιμάζονται μεθοδικά ακόμα και για πιθανές “επικίνδυνες στρατιωτικές καταστάσεις” στην Κύπρο ( που δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ, το επισημαίνουμε αυτό) με αφορμή την εξόρυξη υδρογονανθράκων, σύμφωνα με την ελληνική και ξένη ειδησιογραφία εδώ και μήνες, είναι πασιφανές πλέον ότι επιζητούν την διάλυση ουσιαστικά της κυπριακής δημοκρατίας με διάφορους τρόπους, για αυτό και οφείλουμε να βγάλουμε και εμείς από τα συρτάρια, τα σχέδια πιθανής ανακατάληψης του κατεχόμενου τμήματος του νησιού σε συνεργασία με φιλικές μας χώρες.
Δεν υπάρχει καμία ευοίωνη προοπτική να λυθεί στον αιώνα τον άπαντα, το κυπριακό με συμφωνία και των δύο πλευρών, εφόσον οι Τουρκοκύπριοι πατρονάρονται "στεγνά" από την Άγκυρα, όποια τουρκική κυβέρνηση και να είναι στην εξουσία.
Τώρα το ισλαμικό φασιστικό τουρκικό καθεστώς φέρεται να ετοιμάζεται όχι μόνο να υφαρπάξει τα κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά θέλει να προκαλέσει χάος στην Κύπρο με τα κύματα μεταναστών που στέλνει, ενώ οι νέες τουρκικές στρατιωτικές βάσεις που κατασκευάζει, προμηνύουν ωμές προκλήσεις, οι οποίες όμως δεν θα επιδέχονται αμφισβήτηση ως προ τι ακριβώς αφορούν.
Ο ελληνισμός ευρίσκεται στο κομβικό σταυροδρόμι με την ιστορία του μετά το 1945, και θα κληθεί πιθανόν να αντιμετωπίσει μια νεο-οθωμανική Τουρκία που θέλει, απαιτεί, επιζητά, κυρίως επέκταση συνόρων, ώστε αυτά να συμπέσουν με τα "σύνορα της καρδιάς" του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.