Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Συναγερμός στον Έβρο: Κατάσχεση όπλων made in Turkey

Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση μετά τη σύλληψη ενός Σύρου και ενός Ισραηλινού στον Έβρο ενώ έχει ενημερωθεί και η ΕΥΠ.

  
Το πιο πρόσφατο περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 15 Δεκεμβρίου όταν αστυνομικοί από την Κομοτηνή πέρασαν χειροπέδες σε έναν 22χρονο Σύρο στη Γεμιστή Έβρου.

https://www.youtube.com/watch?v=YH7HfjIGiaw&t=3s

Σύμφωνα με την Καθημερινή ο 22χρονος Σύρος είχε στην κατοχή του 10 όπλα και 8.000 χάπια ecstasy.

O 22χρονος συνελήφθη αφού ένας αστυνομικός υποδύθηκε τον υποψήφιο αγοραστή με το ραντεβού να κανονίζεται κοντά στο χωριό Γεμιστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 10 πιστόλια των 9 χιλιοστών μάρκας Zoraki που κατασκευάζονται στην Τουρκία.

 

Τα όπλα που είχε στην κατοχή ο 22χρονος Σύρος    



Αυτό που αναζητούν πλέον οι ελληνικές αρχές είναι ο αλλοδαπός που φέρεται να κανόνισε το ραντεβού με τον μυστικό αστυνομικό.

Είχε προηγηθεί στις 25 Νοεμβρίου η σύλληψη με παρόμοιο τρόπο ενός 35χρονου Ισραηλινού ο οποίος είχε επιχειρήσει να πουλήσει σε μυστικό αστυνομικό οχτώ όπλων και 470 χαπιών ecstasy με τους αστυνομικούς να του περνούν χειροπέδες μόλις παρέλαβε τα 6.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στελέχη της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής που έχουν ενημερωθεί για τις δύο συλλήψεις εκτιμούν, κατά το δημοσίευμα, ότι τα όπλα θα κατέληγαν σε χέρια ποινικών και δεν υπάρχει καμία σύνδεση των υποθέσεων με θέματα κρατικής ασφάλειας.

https://www.youtube.com/watch?v=SBhAnUWo5Ek&t=2s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ που θα διασφαλίσουν τον έλεγχο του Αιγαίου και των κοιτασμάτων της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας

Η Τουρκία θα εκμεταλλευθεί την γεωπολιτική ρευστότητα στην Μεσόγειο λόγω Τραμπ και θα δείξει σύντομα τις προθέσεις της
Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί οι Γάλλοι “καρφώνουν” τους Γερμανούς σχετικά με την προμήθεια των τουρκικών υποβρυχίων Type-214 και τι είδους πυραύλους METEOR θα πάρει η Άγκυρα

Απόφαση σταθμός της γαλλικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών αλλάζει τα δεδομένα για την Άγκυρα και τα σχέδια της