Ελληνοτουρκικά

Τούρκος Ναύαρχος ομιλεί για ελληνικό σχέδιο ελέγχου σε Ίμβρο-Τένεδο με πρωταγωνιστή τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Παράνοια επικρατεί στην γειτονική χώρα, στην οποία πολλοί φοβούνται άσχημες εξελίξεις σχετικά με τα όρια της σημερινής τουρκικής επικράτειας, αναφέροντας ότι υπάρχει πιθανότητα να τεθούν υπό έλεγχο μελλοντικά, Ίμβρος και Τένεδος.  

Με αφορμή την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα σε συνέδριο για την Ίμβρο και την Τένεδο, ο τουρκικός τύπος ξεσάλωσε και πάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Σχέδιο προσάρτησης Ίμβρου και Τενέδου στην Αθήνα

“Η προσάρτηση των νησιών Ίμβρου και Τενέδου στην Αθήνα συζητήθηκε στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Έλληνα Οικουμενικού Πατριάρχη  ​​Βαρθολομαίου, με την συμμετοχή της Ελληνίδας Προέδρου κ. Σακελαροπούλου”, αναφέρει τουρκική εφημερίδα.

Ως σκανδαλώδη θεωρεί την εκδήλωση που διοργάνωσε Μεγάλο Ελληνικό Ίδρυμα στην Αθήνα τουρκική εφημερίδα

Η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Σακελαροπούλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου στην Αθήνα κ. Κύριλλος και αρμόδιοι διευθυντές συλλόγων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση με τίτλο «Ίμβρος και Τένεδος”.

“Στο συνέδριο, ο Αρχιερέας Βαρθολομαίος της Επαρχίας Φατίχ παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά ως «Οικουμενικός Πατριάρχης», σε αντίθεση με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Κάνοντας την εναρκτήρια ομιλία, ο Βαρθολομαίος συνέχισε: «Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Θεό της σοφίας και της αγάπης για το μεγάλο δώρο της διοργάνωσης της Πανιμβριακής μας Διάσκεψης».

Ο ίδιος είπε ότι το κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν η Ίμβρος και η Τένεδος στην Αθήνα εξού και ο Νόστος. Νόστος σημαίνει στα ελληνικά «λύπη που προκύπτει από την ανικανοποίητη επιθυμία επιστροφής». Η προοπτική μπορεί να μεταφραστεί ως «δυνατότητα, ελπίδα, προσδοκία».

Ως εκ τούτου, ο κκ. Βαρθολομαίος δήλωσε ότι σκοπός της διάσκεψης είναι να συζητηθεί η δυνατότητα προσάρτησης των Ίμβρου και Τενέδου στην Αθήνα” ανέφερε γνωστή τουρκική εφημερίδα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνέχισε ως εξής: «Ας ξεκινήσουμε από το 1964, την πιο σκοτεινή χρονιά στη μακρά ιστορία της Ίμβρου.

Από τότε, ένα αδίστακτο «Πρόγραμμα εκκαθάρισης» άρχισε να εφαρμόζεται.  Υπήρξε μια καταστροφική ανατροπή σε όλους τους τομείς, την οικονομική ζωή, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τα ήθη και τις παραδόσεις, τη σύνθεση του πληθυσμού και την καθημερινή ζωή. Το κλείσιμο των σχολείων, η αποστολή στρατού στο νησί, η κατάληψη καλλιεργήσιμων εκτάσεων και ελαιώνων και οι ανείπωτες κακουχίες είχαν τραγικές συνέπειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ίμβρος και η Τένεδος εκκενώθηκαν. Οι πραγματικοί κάτοικοι τους έγιναν πρόσφυγες στην Ελλάδα, την Αυστραλία, τη Δυτική Ευρώπη, την Αμερική και τη Νότια Αφρική.

Οι αδελφοί και οι αδελφές μας, που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια, τις περιουσίες, τους ναούς, τα παρεκκλήσια και τους προγονικούς τους τάφους, περπατούσαν στο άγνωστο μπροστά στα μάτια μας. «Ένας από τους μεγαλύτερους πόνους στη ζωή για έναν άνθρωπο είναι να χάσει την πατρίδα του και να μην ξέρει τι τον περιμένει».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ότι η Τουρκία δημιούργησε ατμόσφαιρα τρόμου σε αυτά τα δύο νησιά, τα οποία εκκένωσε και συνέλαβε τους Έλληνες, με λεηλασίες, βία και δολοφονίες.

Η τωρινή αναπτυσσόμενη πλέον ελληνο-τουρκική προσέγγιση έχει δημιουργήσει μια θετική προσδοκία για το νησί.

Ο ίδιος τόνισε ε ότι οι πρόσφυγες της Ίμβρου και της Τενέδου, που θα επιστρέψουν στο νησί θα λάβουν την υποστήριξη του ελληνικού λαού που ζει στο νησί.

Στο ζήτημα παρενέβη ο γνωστός Τούρκος Ναύαρχος Τ.Γιατσί

Ο απόστρατος Υποναύαρχος  Τ.Γιατσί, μίλησε για το θέμα στο κανάλι στο Youtube με το όνομα Ezber Bozan TV, ανέφερε:  «Ειδοποιώ τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης και την εισαγγελία» «Προσοχή, η Ίμβρος βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο!».

Ο Γιατσί έκανε τις ακόλουθες προειδοποιήσεις: «Αυτό το συνέδριο, που διοργανώνεται από το ελληνικό Ίδρυμα, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου, κρύβει ένα μυστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι παίζεται στην Ίμβρο. Μπαίνουν σε μια σπηλιά και λένε ότι εδώ είναι αναμμένο ένα κερί, αυτή είναι μια εκκλησία. Αν κάποιος πέθαινε σε τροχαίο, στο σημείο που πέθαινε του έστηναν σταυρό. Ένα μέρος σαν μια μικρή καλύβα λένε εκκλησία. Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να χτίσουν εκκλησίες σε όλη την Ίμβρο για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Ο πληθυσμός της Ίμβρου είναι 10 χιλιάδες και μόνο οι 700 από αυτούς είναι ελληνικής καταγωγής. Αλλά το ενενήντα τοις εκατό της γης στο νησί ανήκει σε αυτούς τους 700 ανθρώπους.

Και ενώ οι Τούρκοι συμπατριώτες μας δεν μπορούν να αγοράσουν ή να πουλήσουν στη Δυτική Θράκη, σε αυτούς υπάρχει ελευθερία. Επομένως, η Τουρκία πρέπει να αφυπνιστεί. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα να μην επιτραπεί αυτή η δημογραφική αλλαγή, να μην έρθουν άνθρωποι από έξω και να μην μπει η οικονομία του νησιού στον ελληνικό έλεγχο. Η πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά πρέπει να προστατευτεί», κατέληξε ο ίδιος.

Οι Τούρκοι ξεχνούν την αιματοβαμμένη ιστορία τους, με τις σφαγές τους διωγμούς και τα εγκλήματα που διέπραξαν, και συνεχίζουν να διαπράττουν σήμερα σε Συρία, Ιράκ, και αλλού.

Βαφτίζουν “ το ψάρι κρέας” και απαιτούν και από τον ελληνισμό να κάνει το ίδιο, ξεχνώντας την ιστορία τους, τα τουρκικά εγκλήματα, και σε μια νέα έκδοση της ελληνοτουρκικής φιλίας, όπως την εννοούν οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι θέλουν υποτακτικούς, το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να κινούνται προς την καταστροφή με μεγάλη ταχύτητα πλέον.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ