Πάγια πολιτική των Τούρκων όπως κατανοούμε μετά από μακρύ διάστημα είναι όχι μόνο να κατασκευάζουν υψηλής ποιότητας οπλικά συστήματα από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία τους, αλλά και να αποτρέπουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα ( βασικό αντίπαλο τους), από τα να εξοπλίζεται με ισχυρά όπλα.
Η προσπάθεια αυτή είναι τόσο κραυγαλέα που θα πρέπει να προβληματίσει την νυν αλλά και τις επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις, αφού οι Τούρκοι μας θέλουν διακαώς “ ξαρμάτωτους” που έλεγε και ο διάσημος ηθοποιός Δ. Παπαμιχαήλ στην ταινία “ Παπαφλέσσας”.
Τουρκική αμυντική βιομηχανία και νέα υποβρύχια που απειλούνται από τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα
“Την ώρα που η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση απλώνουν το χέρι φιλίας και συνεργασίας και σχεδιάζουν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, ο Τούρκος Α/ΓΕΝ προειδοποιεί τους ρομαντικούς και ονειροπόλους ότι το «τέρας» υπάρχει και μπορεί να υπάρχει ανά πάσα στιγμή και ανά πάσα στιγμή, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Οι κινήσεις αυτές θολώνουν τα νερά στο Αιγαίο υπενθυμίζοντάς μας ότι είναι έτοιμο να μας επιτεθεί», αναφέρει Τούρκος ειδικός σε μεγάλη εφημερίδα για την αγορά των ελληνικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων.
Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η χώρα τους κάνει καθημερινά σημαντικά βήματα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, εφιστώντας την προσοχή με την πολύ καλή της θέση στον τομέα των υποβρυχίων.
Στο σημείο όπου έχει φτάσει η τεχνολογία, η υποβρύχια ισχύς γίνεται επίσης όλο και πιο σημαντική”.
Οι γείτονες θεωρούν ότι ο τουρκικός στόλος υποβρυχίων ευρίσκεται μεταξύ των 10 κορυφαίων της λίστας που ανακοινώθηκε όσον αφορά στην υποβρύχια ισχύ.
Εκεί ακριβώς τονίζουν ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έκανε μια αξιοσημείωτη κίνηση εναντίον των τουρκικών υποβρυχίων.
“Η Ελλάδα, που αγαπά πολύ να πολεμά, αυτή τη φορά έκανε μια κίνηση εναντίον των τουρκικών υποβρυχίων. Αυτή τη φορά επιθυμία της Αθήνας είναι να βυθίσει τα τουρκικά υποβρύχια σε έναν πιθανό πόλεμο.Τα τρία πρώτα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R έρχονται στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο.
Τα πρώτα 3 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R θα φτάσουν στη ναυτική βάση στο Κοτρώνι στις αρχές Φεβρουαρίου 2024.
Πρόκειται για έναν νέο εφιάλτη μετά το TOMA M-1117, τα αεροσκάφη Rafale και τις φρεγάτες Belhara, αφού είναι καθ' οδόν είναι και τα κορυφαία ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R που θα παραλάβει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό’, αναφέρει τουρκική εφημερίδα.
Τι προκαλεί πραγματικά έντονη ανησυχία στους Τούρκους
«Η ελληνική έκδοση του MH-60R θα είναι εξοπλισμένη με πυραύλους Hellfire, κατευθυνόμενους πυραύλους και σύγχρονες τορπίλες Mk.54.
Ενώ η συμφωνία με τις ΗΠΑ περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων Aegean Hawk, που θα υλοποιήσει η αμερικανική εταιρεία σε ελληνικά εργοστάσια, λειτουργεί και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού Μέσης ζωής των φρεγατών MEKO, που είναι ζωτικής σημασίας για το ελληνικό ναυτικό", αναφέρουν οι ίδιοι.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το Ελληνικό Αρχιπέλαγος, μαζί με τις γαλλικές φρεγάτες και άλλα οπλικά συστήματα, μετατράπηκε σε τεράστια «παγίδα» για το τουρκικό ναυτικό και ουσιαστικά ακυρώθηκε το σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα».
Τα MH-60R είναι ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων που αναπτύχθηκαν για να αντικαταστήσουν τα SH-60B και SH-60F του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Ως ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων, μπορούν να εκτελούν αποστολές ανθυποβρυχιακού πολέμου, επιφανειακό πόλεμο, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αποστολές υποστήριξης πυρός για αμφίβιες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις επιτήρησης και υποστήριξης επικοινωνιών και αποστολές ανεφοδιασμού αλλά και μεταφοράς προσωπικού.
Για αποστολές ανεφοδιασμού, το ελικόπτερο είναι εξοπλισμένο με εξωτερικό γάντζο ικανό να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 6.000 λιβρών (2.718 κιλά).
Για να έρθουμε στα συγκαλά μας οι Τούρκοι μέσω του ελεγχόμενου τύπου και καναλιών τους, μπορούν να μας " απειλούν τηλεοπτικά" με πυραύλους TAYFUN και UCAV κά, αλλά εμείς όταν αγοράζουμε ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα για παράδειγμα, είμαστε προκλητικοί και ετοιμάζουμε επίθεση", πρόκειται για θεώρημα που υποκρύπτει πάρα πολύ σοβαρά πράγματα για αυτό που ετοιμάζει το καθεστώς Ερντογάν στο Αιγαίο.