Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Καμπανάκι για την Ελλάδα-Σχολείο εκπαίδευσης πιλότων δοκιμών-μηχανικών για τα HÜRKUŞ-ΚΑΑΝ-HURJET-F-16 ÖZGÜR εγκαινίασαν οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι δημιουργούν σχολείο εκπαίδευσης πιλότων και μηχανικών αεροσκαφών για τα στρατιωτικά αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας όπως HÜRKUŞ, HURJET και Εθνικό αεροπλάνο μάχης KAAN.

Σχολείο  εκπαίδευσης πιλότων δοκιμών και μηχανικών για τα HÜRKUŞ-ΚΑΑΝ -HURJET-F-16 ÖZGÜR εγκαινίασαν οι Τούρκοι

Αυτό εξάγεται από "διθυραμβικό" γεμάτο κομπασμούς  άρθρο Τουρκικού ΜΜΕ, το οποίο αναφέρει:

"Η ημέρα που πέρασε ήταν μια ιστορική μέρα για την τουρκική αεροπορία.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της TAI η πρώτη μέρα του μαθήματος πιλότων και μηχανικών πτήσεων, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Τουρκία.

Στο πλαίσιο του κύκλου μαθημάτων του πιλότου και του μηχανικού πτήσεων, δώδεκα (12) μαθητές από την TAI, την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας και την ASELSAN ξεκίνησαν το ταξίδι της σταδιοδρομίας τους δοκιμάζοντας και γνωρίζοντας σε βάθος πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας όπως HÜRKUŞ, HURJET και Εθνικό αεροπλάνο μάχης KAAN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι εκπαιδευτές δοκιμών πτήσης Murat Özpala και Emre Can Kaya άνοιξαν νέους δρόμους για αυτήν την πρωτοβουλία συμμετέχοντας στην ομάδα εκπαιδευτών της International Test Pilots School (ITPS).

Έτσι, τα μαθήματα ξεκίνησαν στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της ITPS Τουρκίας και της TAI.

Το ITPS είναι γνωστό ως η μεγαλύτερη ανεξάρτητη σχολή δοκιμών πτήσης στον κόσμο που λειτουργεί σε δύο κύριες πανεπιστημιουπόλεις στον Καναδά και την Τουρκία.

Προηγουμένως, το προσωπικό της TAI και της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εκπαιδεύονταν στον Καναδά για τις προαναφερθείσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Από το 2023, αυτές οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες άρχισαν να πραγματοποιούνται στην Τουρκία.

Σύμφωνα μα πληροφορίες πηγής συνήθους αξιοπιστίας, στις αρχές Φεβρουαρίου 2023 και πριν παραδοθεί  το εκπαιδευτικό αεροσκάφος HÜRKUŞ στην Τουρκική πολεμική αεροπορία, δύο έμπειροι πιλότοι δοκιμών πέταξαν με αυτό.

Ο ένας ήταν πρώην πιλότος της τουρκικής αεροπορίας που έγινε αργότερα  πιλότος δοκιμών της  TUSAŞ, ο  Murat Özpala, τον  οποίο μνημονεύσαμε παραπάνω σε ρόλο αρχιεκπαιδευτή πλέον του νέου σχολείου εκπαίδευσης πιλότων δοκιμών και μηχανικών  και ο άλλος ήταν ο εκπαιδευτής του, ο οποίος του δίδαξε πώς να δοκιμάζει το αεροσκάφος, ο Giorgio Clementi.

Ο Özpala παρακολούθησε το International Test Pilots School-ITPS για να μάθει τη μεθοδολογία δοκιμών αεροσκαφών.

Ο κ. Clementi ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ITPS.

Ο ρόλος-αποστολή του εκπαιδευόμενου προσωπικού

Προσωπικό που θα αποφοιτήσει από την εκπαίδευση θα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σειράς κρίσιμων "έργων" που είτε αναπτύχθηκαν , είτε βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξής τους όπως το  Εγχώριο μαχητικό 5ης γενιάς KAAN, τα ελαφρά αεροσκάφη HÜRKUŞ, HÜRJET και τα  F-16 που θα αναβαθμίζονται σταδιακά βάση του εγχώριου προγράμματος αναβάθμισης ÖZGÜR.

Οι δοκιμές αυτών των εναέριων πλατφορμών θα πραγματοποιηθούν από αυτό το προσωπικό και πιθανά προβλήματα θα αναφερθούν από αυτό το προσωπικό για να διασφαλιστεί ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν με τον πιο τέλειο τρόπο."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκία μέσω του Σχολείου εκπαίδευσης πιλότων δοκιμών και μηχανικών για τα HÜRKUŞ-ΚΑΑΝ -HURJET-F-16 ÖZGÜR , δημιουργεί το αρχικό προσωπικό που θα τεστάρει και θα πετάξει τα παραπάνω αεροσκάφη, πριν αυτά ενταχθούν στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Στη συνέχεια αυτό το προσωπικό θα αποτελέσει τους εκπαιδευτές του συνόλου των μελλοντικών Τούρκων πιλότων σε αυτά τα αεροσκάφη.

Επισημαίνουμε κλείνοντας ότι τα παραπάνω δείχνουν ότι η Τουρκία προχωράει με γοργά βήματα στην δοκιμή και ένταξη των εν λόγω αεροσκαφών στο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...